Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (130)

plakát

Un pays qui se tient sage (2020) 

- "qui se tient sage" tady znamená "poslušná země" a říká se to zejména dětem...

plakát

Láska z Khon Kaen (2015) 

Možná nejdál, co se A.W. dostal, každopádně nejvíc do nitra současnosti. Meta huntology, sníc o filmu a jiné realitě na hřbitově zašlých snů wannabe velkých bojovníků. Světlo sci-fi z minulého dneška. V ruce cola light a vedle vstup do jakéhosi zásvětí.

plakát

Zoufalství a naděje (2017) 

Bazální situace pro cokoli, co má znamenat Deep adaptation. Jeden z prvních filmů svého druhu. Po Pravděpodobně ďábel.

plakát

Safe (1995) 

Výhodou je vťahujúca nejednoznačnosť mnohých záležitostí, ktoré film akosi neutrálne predkladá. Pre mňa film o hľadaní autenticity, ktorá skrz knižku s názovom "O hľadaní autenticity" za 5 eur z Pantha rhei je len ďalším normatívom zo sekcie motivačnej literatúry, podobně ako očistná Ovocná diéta či pochybná komunita na princípe Maj-ma-rád-mám-ťa-rád. Zaujímavé je, že každý bullshit má v sebe trochu z esencie a úprimnej dobrej viery vo svoj fantastický (fantaskný) naratív.

plakát

Citizenfour: Občan Snowden (2014) 

"LP: I have a question ob background: is it plausible that Merkel is referenced with her real name and not codename? ES: Yes, codenames are typically for assets, not targets." Dobré ránko z NSA.

plakát

Dlouhé loučení (1973) 

Jakoby šlo o predchudce Inherent vice. Ale lepší. Stylovější a čistčí. Velice zvláštně tady pravda "osvobozuje"... O tomhle filmu by se mohlo mluvit zarovno s Povoláním: Reportér. Metafyzická detektivka. Ztratila se kočka.

plakát

Dita Saxová (1967) 

! Dita Saxová je trochu jako duše ze sféry Idiota, Antigony nebo Mušky. Nadto scény a epizodické vyprávění, zdá se, vymýšlel Fellini. Nejpúvabnejší herečka. Krásné, poutavé, do sebe ponořené ticho a strnulost. Skvělé tempo jež je známkou bezčasí, Skvělé dialogy jež mužou rýt do zlata. ...a ohromně se divim, co to tady lidi píšou. Holt, i zde platí, že svět není to, co chceme, lež co máme.

plakát

Svatoušek (2004) 

Prvotriedny modernistický film. Ľahkú frustráciu po oddramatizovanom konci vystrieda nadšenie, keď sa film - vo vlnách - ešte dlho v myšlienkach vracia... Intuitívne prepojenie zdanlivo nesúvisejúcich rozporov troch postáv. Trajektória filmu vedie cez kradmé pohľady, letmé dotyky prstov, a skrz privreté oči zaniká modlitba v šplechote bazéna. Všetko haptické a rozrušujúce. Falošná detektívka.