Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (328)

plakát

Hra o trůny - Série 8 (2019) (série) 

Scénáristi bohužel v třetím díle zakroutili volantem tak, že jim zůstal v ruce po zbytek epizod, takže závěr je prostě veselé hoblování stěň ulice (chvíli levá, chvíli pravá) zakončené nárazem do zdi.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Spokojenost. Převážně skvěle obsazené a JE to Zaklínač. Nejkontroverznější bude (pro neznalce předlohy) ze začátku prolínání časovích linií, které začne dávat smysl až po cca třech dílech, ale je to dobře udělané. Kupodivu jsem se od lidí co předlohu neznají dozvěděl, že s tím neměli problém. Jde tedy o to, jestli jste pozorný divák, nebo máte soustředění jepice. Výprava je, jak už to u prvních sérií bývá občas trochu levnější (některé CGI efekty a bitvy). Dějově první série pokrývá některé příběhy z prvních dvou knih povídek a končí těsně před začátkem ságy.

plakát

Expanze - Série 3 (2018) (série) 

Třetí sezóna je zatím jednoznačně nejslabší, je tu spousta vaty a děj proto místy hodně vleče. O situace dělané více pro efekt než z logiky příběhu také není nouze. Snad se to pod křídly Amazon Prime zvedne, s rozpočtem mít problémy určitě nebudou.

plakát

Jessica Jones - Série 2 (2018) (série) 

JJ si porad jde vlatni cestou. Tahle komiksova postava neni klasicky Superhero&Friends, ale studie bandy vice ci mene poskozenejch idividui (vcetne hlavni "hrdinky"), propletajici se skrze svoje zpackany zivoty a jeste zkurvenejsi situace, at uz si za ne muzou sami nebo ne. Pokud jste se tedy po prvni "origin" serii tesili, jak si v druhe Jessica navlekne spandex a bude se kockovat s komixovymi zloduchy, tak smolik. Tohle je v mnoha ohledech v uplne jinem vesmiru nez Daredevil / Ironfist a vlastne je to tak dobre - kdo stoji o dalsi "klasicky" superhero serial, kdyz jich sou mraky? Co se kvality samotne druhe sezony tyce, je to taky podobne jako u prvni. Dobre vykreslene postavy vcetne tech vedjelsich, a znova na muj vkuz prilis natahovane - stejne jako prvni sezona. Bejt to tak o 3 dily kratsi, nic by se nestalo a mel bych z toho lepsi zazitek. V zavislosti na tom, jako moc cynicky se zrovna cejtite je to tak na 3-4 hvezdy.

plakát

Na mušce (2018) (seriál) 

Výbornej černohumornej seriál a výbornej přesně padnoucí soundtrack od Unloved.

plakát

Špión, který mi dal kopačky (2018) 

Takhle měli vypadat Charlieho Andílci. Je to naprostu ujetý a Mila s Kate si to neskutečně užívaj. Čekejte prvoplánově béčkovou zábavu, která nemá potřebu se vydávat za nic víc.

plakát

Violet Evergarden (2018) (seriál) 

Violet je bývalý "dětský voják" a po válce se tak má problém popasovat s civilním životem a časem i vlastní minulostí. Je to moc pěkně udělaný, několik dílů opravdu stojí za to. To válečné PTSD ale bylo na můj vkus zpracováno strašně povrchně. To že máte trauma a nevíte jak reagovat na situace, ještě neznamená že se chováte jako robot. Tak nějak se nemůžu rozhodnout mezi 3-4.

plakát

Boj s obry (2017) 

Je to solidně natočený i zahraný, ale pointa by se klidně vešla do 20-minutové "short-story". Film, kde se prakticky nic neděje a skončí to tak, jak jste celou dobu tušili. PS: Malé děti s psychickými problémy skutečně nejsou schopné uvědoměle hláškovat, ať už si scénárista namlouvá cokoli. To bohužel působí zcela nevěrohodně a rušivě.

plakát

Duch ve stroji (2017) 

Překvapivě slušné. Děj kombinuje části původního filmu a druhé řady seriálu do vlastní origin story, s pochopitelným předpokladem že většina publika nezná předlohu. Vizuál Tokia budoucnosti je spracován dobře a hudební podkres k cyberpunku taky sedí. Znalcům předlohy asi bude vadit, že Major ještě není ta suveréní osobnost jak ji známe z mangy/seriálu. To by ale v origin story prostě nedávalo smysl. Major, Batou, Aramaki i Kuze jsou zahraní v pohodě, ostatní postavy mají dost málo prostoru. I hlavní padouch je tam spíš do počtu a je tak asi nejslabším prvkem filmu - naštěstí tohle není komiksovka kde by konflikt s oponentem hrál až tak velkou roli. PS: mám pocit že v některých pasážích filmu chybí scény, jako by někdo stříhal aby se film vešel do menší stopáže, není to zásadní ale uvítal bych je v režisérském sestřihu zpět.. 85%