Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (3)

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Kdo si myslí, že je tento film sladký tak, až je to kýč, tak proč by tam byl jinak ten motiv s trpaslíkem? Tenhle film se kýčům vysmívá, protože ví, že ho za něj někteří budou považovat, ale budiž vám odpuštěno, bezvěrci:) Pro mě osobně jeden z největších filmových zážitků. I když je pravdou, že sem se při jeho sledování nechal hodně ovlivnit osobními pocity v době, kdy sem ho viděl. Ale i tak, všichni filantropové veselte se, konečně něco pro vás!

Billy Elliot

Billy Elliot (2000)

dnes jsem ho po roce a pár měsících viděl podruhé (obvykle to nědelám, ale tady jsem nemohl jinak) původně jsem si ho ohodnotil 90, ale dnes jsem to upravil na třetí stovku. společně s amélií z něho mám ten nejhlubší emocionální požitek... těm slzám se ubránit prostě nemůžu. jamie bell je naprosto bezkonkurenční!

Let číslo 93

Let číslo 93 (2006)

tento film budou asi všude doprovázet stejné reakce. adrenalin v krvi na mezní hranici, lesklé oči, snad i slzy na tváři a nakonec němý úžas a dlouhé ticho. něco takového jsem snad u filmu ještě nezažil. to se nedá popsat to musíte skutečně vidět a zažít. když film začínal (nezvykle bez reklam a upoutávek) tak se do sálu trousili opozdilci a spousta lidí kolem švitořila jako by nic. v průběhu však postupně hovory, uskrávání z col a chroupání popcornu ustávalo a na konci po posledním záběru, kdy já osobně měl co dělat abych se dokázal nadechnout, nebylo šlašet zhola nic. nikdy jsem ještě v sále plném lidí nevnímal takové ticho... první co mi blesklo hlavou, když se mozek probral bylo: "druhá stovka". tak ji tedy dávám. greengrass se mi zapsal do paměti navěky. 100%