Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (944)

plakát

Man Afraid (1957) 

Nader je docela přesvědčivý, ale jinak mne ten příběh neoslovuje,. Je zajímavé, že otec zabitého lupiče celý film neřekne ani slovo,

plakát

Plunder of the Sun (1953) 

Možná si to zaslouží i víc než 3, kdyby místo Glenna Forda byl Bogart nebo Mitchum a kdyby tlusťocha hrál Sidney Greenstreet, bylo by to ještě véc. Docela dobré, krásná Anna Luz a i ta bloncka je dobrá, trochu exotických exteriérú, nejakí rvačka  Spokojenost na tu dobu - docela rané.

plakát

Shadow of the Law (1930) 

docela slušný zvukový film na to, jak málo zkušeností s tím tehdy měli. Zápletka zajímavá a řešení nezvyklé, stojí za vidění. William Powell jako obvykle, Marion také, prostě klasika

plakát

Murder in Mississippi (1965) 

Je docela zajímavé vidět tento nepříjemný film. Až poté jsem pochopil, proč někteří aktivisté označovali Sidney Poitiera za kolaboranta s rasisty, protože uhlazenost jeho Hádej, kdo přijde na večeři, kde se rasové konflikty prezentují jen hodně mírně. V žáru noci je lepší a zejména výkon Roda Steigera leccos z tohoto připomíná. Místy je tento film děsivý, i když je nesporné, že technicky jsou v něm chyby, je ale možné, že je režisér Mawra dělal záměrně. stojí to za vidění.

plakát

Hothead (1963) odpad!

podle mne je to zcela o ničem, taková americká snaha o novou vlnu Evropy. postavy se chovají podle mne bez logiky, herecké výkony nestojí za nic, příběh absentuje, nebo tedy chybí jakákoli motivace postav. Ale možná jsem jen  nepochopil hloubku psychologie, která se za tím ukrývá.

plakát

Bakaláři - Herečka (1981) (epizoda) 

no pan Nárožný je skvělý, ale že herecky vybavenou dívku hraje zrovna Lenka Kořínková, jejíž výbava zrovna nebyla v herecké oblasti, mi přijde hloupé. Jako jistě, piští jako obvykle a je na ni vcelku příjemný pohled, ale herecké nadání? Asi jako spisovatelka.

plakát

Slečna Marplová - Není kouře bez ohýnku (2006) (epizoda) 

Geraldina McEwan je pro mne jedna z nejlepších představitelek slečny Marplové a tady je velice dobrá. Kniha je jedna z těch, kde Agatha píše něco mezi detektivkou a červenou knihovnou, Ty obě romance s Meghan a i sestřina s doktorem je hodně toho typu. Ani to mi občas nevadí. Nevím, proč v téhle adaptaci přidali líbání s Elsie, v knize není a podle mne posouvá děj trochu jinam, ale budiž. Chybí mi ale jen scéna přeměny Meghan v Londýně, technicky chápu zvolené řešení, ale srážím za ně . Souhlasím, že většina hereckých výkonů je špičková a ono když máte dobré i malé role, zcedá to celkový dojem. Hodně dobré

plakát

Honeymoon of Terror (1961) 

No upřímně řečeno nevím, jestli i ta jedna hvězda není moc, protože příběh je minimální, napětí skoro žádné,  to v puritánských USA mohlo být vzrůšo nějaký souboj v moři na pěsti, oplácaná bloncka běžící nahá do moře a cachtající se ve vlnách. zmatené pobíhání kolem uschlých pařezů,, po pláži, pak zase u vody a ve vodě, nějací vidláci u benzínky. O hereckých výkonech netřeba hovořit, Možná, že v roce 1961 to v puritánských částech USA  mohlo být děsné vzrůšo a možná pro někoho i hustá erotyka. ale nevím nevím.

plakát

Island of Doomed Men (1940) 

Příběh je pitomoučký, takhle složitě se dostat na ostrov jistě není jediná možnost, ale Lorre je tady k sežrání, dokonalý úchyl s nehybnou tváří, skleněnýma vypoulenýma očima, jeho monotónní hlas skládají opravdu krásnou ukázku magora. To, jak zastřelí sluhovi opičku a pak to smutně komentuje, nemá chybu. Hned pak nechá bičovat neposlušného dělníka, ale exekutorům uloží, aby byl druhý den schopen práce a popřeje mu s mírným úsměvem dobrou noc.

plakát

Kuchyň lásky (2011) 

ano, svět není spravedlivý. Hlavnímu hrdinovi je 46 a vypadá jako vcelku mladej chlap. Hlavní hrdince je 40 a vypadá jako obotoxovaná nechci říkat co (krásné kritičce - abych se nesmál. To Michelle Ryan je podstatně zajímavější pro mé oko). Co k tomu říci, naprosto primitivní romantická linka, prostě se potkají a oba se asi 10 vteřin potácejí v mrákotách a lapají po dechu, aby divák jó viděl, že jiskra přeeeeeeeeeskooooooočila. K tomu musí být lehce humorný partner, musíme mít odporného slizkého nepřítele, nějaké dítě se taky hodí, druhé dějství musí dopadnout špatně, ale konec vše napraví. Kristepane. Navíc kameramanovi bych pozastavil licenci, protože občas světla vůbec nejsou odtamtud, odkud by jít měla, prostě přisvěcování si nehlídali. Ale manželka byla velmi spokojena po únavném dni mohla vypnout mozek. Aby bylo jasno, dobře udělané romantické komedie jako je třeba Notting Hill a mnoho dalších mám velmi rád, ale tohle je ohlodaná kost s minimem šlachovitého masa.