Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (949)

plakát

Goldie Gets Along (1933) 

pro určité tyopy romancí mám slabost a tohle se mi docela líbilo, takový fracek proti americkému maloměstu a pak cesta do Hollywoodu., Docela dobré a některé vtípy - jako když ten frajer co jí svezl volá od benzínky do hotelu do Albany, že chce pokoj pro dva s manželskou postelí - to by za cenzury o dva roky později musel střihnout.

plakát

Slečna Fisherová a záhada Hrobky slz (2020) 

já bych se toho zastal, pokud tedy akceptujeme, že to nemá se seriálem moc společného kromě postav inspektora a slečny Fryné.  Mně se místy vysloveně vybavoval Indiana Jones, dokonce myslím, že některé scény jsou skoro citační, oceňuji vysoký rozpočet, krásné marocké krajiny, pouště, britské sídlo, i když ho našli v Austrálii.  Takže mírně nadprůměrně, odpočinul jsem si a byl to dobrý vjem.

plakát

Red Salute (1935) 

Tak hnusný agitátor, který vystupuje pod hlavičkou Liberty League of International Students a používá výrazy jako studenti a proletáři nic jiného než pěstí do tlamy a deportaci jistě nezasluhuje. Stejně to byl určitě placený zahraniční agent a ještě byl takový neukázněně rozcuchaný a vlasatý, fuj, nic pro nás. A generálova dcera pochopí, kde je pravda a čistý americký vlastenec voják si ji jistě zasluhuje více. Klasická pravicová dobová agitka, ne vysloveně antikomunistická,  ale jasně proti všemu levicovému.   Ovšem Barbara Stanwyck je vynikající A Robert Young americky ostříhaný a správňácký.

plakát

Ein Sarg aus Hongkong (1964) 

oceňuji, že se opravdu točilo v čínských exteriérech, ne někde na pobřeží Německa a některé záběry jsou fakt pěkné. Spousta pokusů o vraždu, střílení, přesunů, trochu překombinované.  Pochopitelně Sam Hawkins mne ruší, protože ho nemohu brát jinak, j když i tady hraje komického pomocníka. Hezké některé holky, problém mám s hlavním hrdinou, ten mne nepřesvědčuje.  Já Bondovky rád, proto 3 místo dvou hvězd, taky je to mnohem lepší než Jerry Cotton a tahle auchněmecká produkce. Kolegova poznámka o absenci bojových umění je trefná, narrativy se prostě vyvíjejí.

plakát

I.S.S. (2023) 

ano aneb když je genderová vyváženost a související paradigmata důležitější než scénář a herecké schopnosti. To nás bude ještě pár let zahlcovat. njn

plakát

The Fighter (1952) 

on ten podklad je prostě dobrý, Londonova povídka myslím. A Conte mne udivil, je dost dobrý i v nezvyklé roli

plakát

His Lordship Regrets (1938) 

uspornost je na tom vidět. On je to takzvaný film na kvóty, podobně jako u nás v UK v jednu dobu byl nákup hollywoodských filmů podmíněn natočením britského filmu (u nás to byly tzv pasíršajny, jestli se pamatuji na dějiny filmu).  Zápletka je obvyklá, některé motivy známe i z našich titulů, věřitel, který ještě dlužníkovi půjčí, aby se mohl bohatě oženit, je v Bílé vráně a i některé další by se našly.

plakát

Our Man in Marrakesh (1966) 

Zase až tak mne to nenadchlo. Herbert Lom je jako vždy skvělý padouch, ano, Senta není špatná a Kinski vcelku rutinní. Vadil mi Terry Thomas, zcela zbytečný a žánrově podle mne mimo, jeho knír a komika mi sem nesedl. A Randall (bez Hopkirka :-)) jako hlavní hrdina mi nějak nevyhovuje, je takový placatý.  Konec je hrozný, divadelnost bojů na té terase je očividná a nereálná. Takže trochu ani ryba ani rak, ani vážně se beroucí špionážka, ani komedie s prvky spy. Prostě ani americké ani britské, od každého kousek a dohromady sotva průměr.

plakát

The Great Man (1956) 

mně přišel José Ferrer důvěryhodný a zápletka docela solidní.

plakát

The Boss (1956) 

Je to docela dobrý, já mám Payna rád od Zasněžené romance, i tady mi přijde dobrý a docela nejednoznačnou postavu zkorumpovaného politika zvládá. On ani není totální hajzl, jenom se občas neovládne a občas podlehne impulzivním svodům. No a prachy má taky rád. Trochu mi to připomíná když ženská hrdinka - femme fatale -  v Králíkovi Rogerovi říká Já nejsem špatná, jenom mne tak namalovali. Jinak je to docela depresivní příběh a dokonce podle reálné situace Kansas City.