Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Není to pouze film, je to zážitek. Herecké výkony, režie, kamera, hudba, všechno na nejvyšší úrovni. Oprávněně film číslo 1. Tenhle film je opravdu parádní a společně s Forrestem Gumpem můj nejoblíbenější film. :)

Život je krásný

Život je krásný (1997)

Neobyčejný příběh o snílkovi a životním optimistovi, který neztrácí humor a nadhled ani v koncentračním táboře. Tento film je pro mě pohlazením na duši, něčím roztomilým, co mě dokáže vytrhnout z reality a i přes hořko-sladký, pro mě úžasný, konec si člověk při závěrečných titulcích uvědomí, že nejen tento film je krásný...

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Není příliš mnoho takových českých filmů, ve kterých se sejdou všechny faktory k národní oblíbě určitého filmu a zároveň, aby uspěl u kritiky.Pelíškám se mi to bezpochyby podařilo, díky vynikajícím hereckým výkonům,režii a scénaři na film pěli ódy filmoví kritici a mnoho nezapomenutelných scén i hlášek se vrylo do paměti díváků. Já sám se spíše považuji spíše za diváka než kritika, a proto si mě tento film získal stejně jako mnoho dalších.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Vše o tomto filmu bylo jistě řečeno. Možná mě napadá jediná věc. Myslím si, že lidstvo nebude zanedlouho daleko od toho, aby se tento film z kategorie sci-fi transformoval do sekce filmy podle skutečné události. Utopie? Kdo ví.. :)

Drž hubu!

Drž hubu! (2003)

Oba dva představitelé hlavních rolích více méně táhnou francouzskou kinematografii posledních 20 - 30 let. Tato komedie je příkladem toho, v jakých rolích oba dva nejčastěji figurují. Reno velmi často hraje detektivy, vojáky, vrahy a podobné živly, výjimečně si střihne roli, která je hlavně vtipná. U G.Depardieu je situace obrácená. A právě ve snímku Drž hubu! své zkušenosti s podobnými rolemi zúročují na výbornou.

Jestli se rozzlobíme, budeme zlí

Jestli se rozzlobíme, budeme zlí (1974)

V jednoduchosti je sranda. Film si mě získal vynikajícím situačním humorem, vtipnými "akčními" scénami a dokonalou souhrou dua Spencer+Hill. Pohodovou atmosféru podtrhuje ústřední song.