Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (319)

plakát

Thunderball (1965) 

Zbytečně moc potápění :D

plakát

Já, Earl a holka na umření (2015) 

Zábavná podívaná navzdory neveselému tématu, podaná bez většiny klišé, které takové filmy obsahují (A některým se přímo vysmívá). Velmi dobře vykreslené postavy včetně těch vedlejších (Tatík s kočkou je prostě boží). K tomu pohodový soundtrack a cool parodie klasických filmů.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Tarantino úspěšně překročil hranici, kdy mi je sledování scén fyzicky nepříjemné (ano, vím, že je to nadsázka, ale fakt nepotřebuji vidět člověka, který si vyčesává z vlasů kousky lebky svého blízkého). Nej plus filmu je neskutečně uderný ústřední hudební motiv od nesmrtelného Morriconeho.

plakát

Mission: Impossible - Národ grázlů (2015) 

Výborná scéna v opeře, jinak to co mě nejvíc štvalo přesně vystihl Simon Pegg: "Není to nemožné, je tady právě jedna možnost"... Ty slabá místa se začínají opakovat jako u hvězdy smrti ve star wars a už je to dost otravné...v minulém díle to nebylo a bylo to v pohodě.

plakát

Talentovaný pan Ripley (1999) 

Nedovolím si hodnotit, neboť hlavní postava mi byla tak neuvěřitelně nesympatická (což značí, že zahraná je velmi dobře), že jsem musel někdy po polovině vypnout a doufat, že neušel trestu.

plakát

Fair Play (2014) 

Zajímavé a v Čechách nepříliš časté sportovní drama. Dobře, že se někdo opřel do částečně tabuizovaného tématu systematického dopingu ve východním bloku (Na některé 30 let nepřekonané světové rekordy by to mohlo vrhat špatné světlo ;). Vadila mi přehnaná stopáž celkem zbytečně natahovaná zápletkou s disentem, leč vedla k závěrečné katarzi.

plakát

Sherlock: Přízračná nevěsta (2016) (TV film) 

Doufejme, že to bylo opravdu naposledy...zvrat následuje zvrat, bohužel to ale nezakrývá, že pointa zoufale chybí. A co byly sakra ty rotující střihy?? to je zlo i v powerpointu, natož v produkci BBC.

plakát

Tři bratři (2014) 

Jedna hvězda za první příběh, který byl alespoň na hranici snesitelnosti, zbylé dva byly daleko za ní. Nudné jednoduché písně, rýmy které by vymyslelo osmileté dítě a naprostá absence scénáře mi naprosto pokazila štědrý večer. Krom toho bych u pohádky očekával nějaký přesah, něco, co si z toho mají děti odnést...ale to pro mě námluvy desetileté nevěsty ani vytrvalé stalkování není. PS: Ještěže je Karel Zeman dávno mrtvý, protože kdyby koutkem oka zahlédl toho vlka, tak by musel umřít studem z toho, kam se české triky dostaly.

plakát

Profesionál (1981) 

Celý film je neskutečná jízda doplněná vynikajcící hudbou a po tom konci nemohu jinak než jít na 100%

plakát

Muž z Acapulca (1973) 

Po prvních pěti minutách jsem byl blízko k vypnutí - ještě že jsem to neudělal. Jak se ukáže, o co vlastně půjde, začne to být výborná sebeparodizující komedie. Jen scény se spisovatelem mohly být občas trošku kratší (rozhodně však ne na účet Jacqueline Bisset, ta byla v civilní čísti mnohem více sexy, než v té fikční)