Reklama

Reklama

Já, Earl a holka na umření

  • USA Me & Earl & the Dying Girl (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Film, který je důkazem, že pravé přátelství překoná vše, Já, Earl a holka na umření, přináší výjimečně zábavný a povznášející příběh, jenž si získá vaše srdce a vyvolá ve vás smích! Seznamte se s Gregem Gainesem, svérázným teenagerem, který se snaží nenápadně proplout střední školou, zatímco většinu času tráví se svým “spolutvůrcem” Earlem natáčením parodií na klasické filmy. Jednoho dne Grega jeho matka požádá, aby se začal věnovat smrtelně nemocné spolužačce. Gregovi se nejprve nechce, pak se ale pustí do svého dosud nejambicióznějšího projektu. Zbaví se strachu z okolí a se svými blízkými naváže vztahy, jaké si nikdy nedokázal představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (202)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skvělá dramedie, která je sympatická nejen postavami a příběhem, ale i zpracováním, které v sobě skrývá nepřeberné množství nápadů a vychytávek, které činí z tohoto filmu naprosto jedinečný zážitek. Během sledování tohoto filmu jsem si normálně říkal, že vidím něco, co pravděpodobně už nikdy neuvidím. Tolik nápadů pohromadě jsem ve filmu hrozně neviděl. A sympatické je také to, že vzdává hold celé řadě jiných filmů, takže i poctivý kinofil si v tomhle filmu najde celou řadu skrytých a nenápadných vtípků. Škoda jenom, že nosná linka tohoto filmu je vlastně hrozně smutná a musím říct, že závěr filmu mě normálně oddělal a to se mi hrozně dlouho nestalo. Příběh ze života, u kterého se budete nahlas smát, ale i brečet v rámci celých 105ti minut tohoto filmu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby to v závěru nebylo až tak zdlouhavé - i když zde jsou pořád naprosto skvělé scény - asi bych šel ještě výše, možná i na maximum. Ale ke konci už to pro mě něco trochu ztratilo. Tohle je jeden z těch filmů, který krásně ukazuje, že smrt je součástí našeho života a že s tím prostě nic neuděláme. Je to přitom pojato s láskou k člověku a k vztahům, které jsou zde podány celkem originálně. Za tohle si tvůrci zaslouží potlesk. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Když natočíte takovou pecku, je víc než pravděpodobné, že vás chňapne Fox Searchlight. Tohle drámo má naprosto všecko..napětí, vcítění, Hugha Jackmana, naprosto dokonalou Olivii Cooke, pohodáře Jona Bernthala (kterého obvykle nemusím) a hlavního mimoně, který by potřeboval profackovat. Vážně. Jak sám říká, toto není klasická romantická komedie a o to je to zajímavější...90% ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Urghr..... Zklamání. Na ty velké indie romance z let minulých to nemá ani náhodou. Představitel hlavní role slaboučký, vedlejší role moc fajn, hlavně Jon Bernthal a Nick Offerman. Olivia Cooke má před sebou určitě velkou budoucnost, škoda, že tady toho prostoru tolik nebylo. Bavily mne švédované filmy a klaus Kinski, ale tím to asi tak končí. Celé to podle mne dojelo na neskutečně slaboučkou režii, která to hlavně ze začátku hrozně sráží a svou nevyrovnaností mezi meta humorem a dramatem moc nepřispívá ke ždímání emocí... Tohle se nepovedlo 6/10 ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Už tomu bude pár let, co si za štědrovečerní film vybírám z kategorie "nové nezávislé drama/komedie s trochou romantiky" a první tři filmy byly pro mě špička: 500 dní se Summer, 50/50 a Perks of Being a Wallflower. Pak se tedy dostavil kvalitativní krok dolů, ale stále spokojenost s Teď a tady a Lásky čas. Earl a umírající holka vhodně doplňuje druhou trojici, je to příjemný divácky zážitek s dobře namíchanými ingrediencemi sympatických postav, vtipných hlášek, romantického sbližování i dojemných momentů... jen mám dojem, že již nenabízí nic, co by mě vystřelilo do filmového vesmíru nebo jen prostě bylo nezapomenutelné. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2015 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)

Reklama

Reklama