Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (90)

plakát

Opera Betlém (2013) (divadelní záznam) 

"Budu dalekohledem daleko hleděti... Hle děti!" Jiří Suchý je génius vtipného rýmu. A Opera Betlém je duchovním dítětem Jiřího Suchého. Tím je řečeno vše.

plakát

Heathers (2018) (seriál) 

Naprostá zbytečnost. Seriál pouze natahuje a rozmělňuje výživný a absurdně černý humor předlohy. Jedna z Heathers je gay, další nabubřelá nehezká tlustoprdka a ta poslední (byla tam vůbec?) nevýrazná tuctovka. Grace Victoria Cox je sice hezká tvářička, ale herecky nesahá praštěné Winoně Ryder ani po kotníky (přesto je zřejmě vizuálně jediným relativním kladem celého dílka). Naprostou tragedií je pak obsazení "ufňukánka s vlnou" Jamese Scullyho, který nemá ani stopové množství nevypočitatelnosti a charisma Christiana Slatera. Pokud máte chuť na něco netradičního a ulítlého o středoškolácích a chcete si to užít i v solidní kvalitě, pořiďte si rozhodně radějí stejnojmenný film z minulého století.

plakát

Captain Marvel (2019) 

Upřímně nechápu, proč se o filmech podle knih Rosamunde Pilcherové říká, že je to blbé, nepravděpodobné, pořád na jedno kopyto a je to pořád v černém hodnocení. Tohle má 72% a dá se o tom říct úplně to samé. Zdá se, že mi v té nové americké "marvelovské" filmové kultuře něco uniká. P.S. Zasmál jsem se vlastně jenom jednou a to když Brie Larson běžela. Vybavily se mi hodiny tělesné výchovy na základní škole, kde také mnohé pubertální dívky - které si najednou nevěděly rady s rychle se vyvíjejícími těly - rovněž neběžely, ale dusaly jako poplašené slonice. Z toho ovšem třicetiletou Brie Larson nelze podezírat, takže nejspíš šlo o svérázné superhrdinské pádění. Ale bylo to fakt vtipné...

plakát

Velkej Honza (2012) (studentský film) 

Taková milá blbina, adekvátní studentskému statusu autora. Film vlastně nemá co říct, ale ani si na to nehraje, což je sympatické. Nicméně na to, abych hodnotil výše než průměrem, tento kraťásek nemá...

plakát

Cuky Luky Film (2017) 

Pokud zhovadilost "Vítejte v džungli" s Van Dammem má se všema těma hovnama, blitím a válením v bahně od místních "odborníků" 41%, musím Cuky a Luky navzdory Lucii Bílé a lehkému přešpulení dát v zájmu vesmírné spravedlnosti 5 hvězdiček. Cuky Luky Film totiž solidně míří na komoru české a slovenské Cosmopolitan populaci a na rozdíl od výše zmíněného opusu "Vítejte v džungli" nepostrádá vtip a děj.

plakát

Rédl (2018) (seriál) odpad!

Ptákovina nejhrubšího zrna. Posametové Československo popisované optikou ruského maloměsta ze 70. let minulého století. Po natrvalených a barevných osmdesátkách se tak po nástupu demokracie najednou celý český svět převleče do šedivých a khaki barev, zřejmě aby bylo fakt jasné, že to opravdu nebude žádná prdel. Hmmm, tak jo, asi umělecká stylizace, ale co to tam vyvádí ty figury? Psychologie postav veškerá žádná, sám chudák Redl se chová jako naprostý retard a pobíhá po obrazovce bez rozmyslu a náznaku přirozené inteligence. Nedostatek skutečného děje a logiky se zde maskuje za naivní zobrazení zpravodajské služby a za švejkovské zabijáky, ovšem pochopitelně vyzbrojené brutalitou ruských padouchů z amerických filmových béček (ti se podle potřeby chovají buď jako naprostí kreténi nebo jako špičkově vycvičení agenti - vrcholem debility jsou scény, kdy tito trapáci vytahují nůž v gay klubu, mají konflikt s ochrankou, aby pak jeden předvedl geniální fintu s AIDS, rozplakal všechny přítomné a dozvěděl se, co potřeboval). Čtyři díly minisérie se opravdu neskutečně vlečou. Naštěstí je však celý děj - i přes zbytečné roztažení do čtyř dílů - dost primitivní a souběžně se sledováním série lze tedy ještě třeba číst knihu, vařit nebo si hrát se psem. Věřte, že nic zásadního vám neuteče.

plakát

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází (2016) odpad!

Patetické a klišoidní zpracování potenciálně kontroverzního tématu a to plně ve stylu amerického "vrtění psem". Rozesměje už úvod, kdy Spojené státy americké svrhnou hrůzovládu Kaddáfího diktatury, aby pak mohly s nevinným výrazem přihlížet krvavé občanské válce. Demokracie ve stylu USA (kdo má větší kvér je větší demokrat) pak ovšem následně samotné amíky zaskočí. Díky módnímu psudodokumentárnímu třesení kamerou je pak vlastně do značné míry jedno, co se na plátně odehrává. Naštěstí se po celou hodně přepálenou dobu trvání filmu nic překvapivého neděje, takže divák, který ulítává na chlapáckých řečech, mohutné střelbě kamkoliv a ohňostrojích, má od začátku do konce celkem jasno. Tento divák bude odcházet z kina nepochybně spokojen (o čemž svědčí i zdejší hodnocení), přemýšlivějšímu a vzdělanějšímu divákovi nelze tento propagandistický a filmařsky spíš podprůměrný snímek v žádném směru doporučit.

plakát

Vyprávěj (2009) (seriál) 

"Vyprávěj" jsem sledoval se stejným zaujetím jako pozoruji čas od času vysílání TV Šlágr. Je pro mne velmi poučné sledovat, kolik forem a variací existence je schopen nabýt tvor zvaný Homo Sapiens. A to nejen z hlediska protagonistů samotného příběhu seriálu, ale i jeho tvůrců. Postavy díla prochází často najednou a zcela nepochopitelně ze dne na den neuvěřitelnými vizuálními metamorfózami a mění se jim přitom nejen fyziognomie, ale i věk a povaha. Z dívky, která se úspěšně živí modelingem v zahraničí se tak doslova a do písmene "přes noc" stane hospodyňka průměrného vzhledu, kterou už svět módy naprosto nezajímá a navíc od té chvíle reaguje replikami absolventky pomocné školy z Horní Dolní, pro kterou je náročným mentálním úkolem i použití výtahu v činžovním domě.Rovněž z hlediska historického je seriál skvostem spíše pro občany, kteří sami mnoho nepamatují (ať už vinou příliš mladého věku či pokročilejšího stádia sklerózy). Faktických nesmyslů bylo v seriálu tolik, že reagovat na ně, by bylo snad v možnostech rozsáhlé recenze, ale nikoli krátkého komentáře. Z hlediska hereckého a filmařského je "Vyprávěj" spíše slabším kusem z dílny ČT, jako výplň večera dle hesla "nenadchne ale neurazí" ale jistě obstojí. Doporučuji nicméně doplnit sledování jízdou na rotopedu, žehlením nebo opakováním slovíček cizího jazyka, což vás ušetří občasného vtíravého pocitu, že právě marníte čímsi nepříliš zábavným či poučným svůj vyměřený životní čas.