Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (145)

plakát

Jedna noc (2016) (seriál) 

Normálně, když si pustím nějaký seriál, což je jednou za uherskej rok, doufám, že bude mít konec a nebude to nuda natahovaná jak šlemy visící z tlamy bernardýna. Tady se mi ale po posledním dílu chtělo skoro brečet, že už je konec a že už nebudu volnej čas trávit s tou neskutečně zajímavou tlupou skvěle napsanejch charakerů v čele s náčelníkem Uhnívající Nožkou. John Turturro je prostě božskej. Několik střídajících se prostředí, která jsou stejně atraktivní jak knedlo a zelo vedle vepřa, napomáhá k totálnímu rauši. Steven Zaillian je borec, má to jedinečnou atmosféru a tou svou autentičností překonává vše doposud viděné. I pro neseriálové fanoušky ojedinělý zážitek (vyzkozušeno na sobě).

plakát

Pan Church (2016) 

Normálně by to bylo za čtyři, ale protože jsem nic takhle dobrýho dlouho neviděl, vyšvihnu hodnocení o jeden stupínek nahoru. Protože říkejte si, co chcete, ale momentálně byste většího sympaťáka než právě Mr. Churche stoprocentně nenašli. Mr. Church je prostě jednička, dokonce i pláče s grácií. Taky mu to docela jde v kuchyni, za piánem a není špatným tanečníkem. Vypadá to, jako by se pro rodinu narodil a taky pro ni dýchal. Že je cizí a jsou v ní nezanedbatelné nepříjemnosti? To nevadí. Rodina, láska a bezpečí jsou přeci to nejdůležitější.... Pro Murphyho životní role, když teda nebudu počítat toho policajta kdesi z Beverly Hills a podobný koniny.

plakát

Pár správných chlapů (1992) 

Vím o tomhle filmu strašnou dobu, pořád jsem ho odkládal. Víte jak to? Vždycky se snažíte najít něco víc moderního, něco víc cool. Pár správných chlapů (hlavně teda Tom Cruise) mi ale ukázalo, co je podstatou filmu - herci a příběh (scénář). Když jsem s filmy začínal, vždycky jsem nejvíc obdivoval herecké výkony těch největších velikánů tohoto oboru (Al Pacino, de Niro atd.). Dnes? Místo aby filmy stály na hereckých výkonech, studia dávají mnohdy přednost vyhazování stamiliónů za digitální efekty. Přitom je to tak jednoduché, když se to umí. A hlavně z toho čiší to řemeslo. Musím se přiznat, že málokomu jsem v poslední době fandil tak jako poručíkovi Kaffeemu. Tenhle film určitě stojí za to vidět!!!

plakát

Odstřelovač (2007) 

Oscara za scénář tenhle film jistojistě nezíská, ale úplný propadák, jak se tady mnozí snaží naznačit, to také není. Wahlberg je parádní mašina na zabíjení, Fuqua si jede tu svou (někomu sedí, někomu ne, třeba já mám ze 6 jeho filmů, co jsem viděl, 4x plnou palbu a 2x za čtyři) a vůbec to celé parádně odsýpá. Když přihlédnu ke zdejšímu hodnocení a spoustě plivanců na všechno možné, s chutí dám nejvyšší hodnocení. (Podobný typ filmu: Jack Reacher.)

plakát

Smrtící bumerang (1996) 

Čas od času mě chytne rapl a minuty (možná i hodiny) brouzdám po csfd za účelem rozšířit složku filmů, které někdy v budoucnu přijdou ke shlédnutí. Jednou si takhle brouzdám a najednou bum - vidím film s celkem slušným vysvědčením, ale s nízkým počtem ohodnocení, navíc z roku 1996: "A hele režíruje ho Billy Bob Thornton, toho mám docela rád, ale vždyť von není režisér nebo jo? Aha... tak už něco málo natočil. Ty vole... a von v tom hraje i hlavní roli, to by mohlo bejt fakt dobrý. No nic, radši to stáhnu. Jeden nikdy neví." Musím říct, že tohle byl jeden z mých vůbec nejlepších brouzdacích zásahů do černýho. Fakt si to pusťte - naprosto skvělé scény a dialogy. V hodnocení se ztotožňuju s komentářem POMA - když to přeložím do češtiny, tak píše: "Osobní a lidský, napsaný, zrežírovaný a bravůrně zahraný jedním člověkem, navíc bez šance na komerční úspěch." Já bych ještě doplnil, že by film mohl sloužit jako instruktážní video pro ženy, které si ne úplně dobře rozumí se svým protějškem jako třeba naše sousedka (co ta si musí každý večer vyposlechnout od takovýho lopaťáka, to je nepochopitelný). Prostě si najděte retardovanýho mentála, co byl od 12ti let zavřenej v ústavu kvůli zabití mamči i s jejím milencem, nastěhujte si ho domů a pak už si jen počkejte na výbuch svého milého. Účinek se dostaví téměř okamžitě, emm hmm :)

plakát

Most špiónů (2015) 

Tady není vůbec o čem. Už dlouho jsem nebyl do filmu takhle "vcucnutý" - fakt nádherný příběh (založený na skutečných událostech) s vynikajícím hereckým obsazením, z něhož vysoko nad všemi ční Tom Hanks s Markem Rylancem (pro Hankse očekávám plešatou nominaci). Atmosféra Ameriky 50.- 60. let naprosto bezchybná (každičký detail sedí na svém místě jak prdel na hrnec), atmosféra "rozpůleného" Berlína nadpozemská, chemie mezi postavami totálně funkční a abych jen nechválil, tak přímo do nebes vynesu závěr filmu, kdy jsem se postupem času obával typicky amerického patetického finále, které se ale nekonalo. Film naopak skončil velice tiše, dokonce i oči se mi zaleskly :) Každopádně nelze než souhlasit s tím, že nepopulární kroky jsou na pranýři ve větší míře než jsou dobré skutky odměňovány.

plakát

Mission: Impossible - Národ grázlů (2015) 

Co jinýho byste si chtěli v kině užít? Skvělá jízda s několika památnými momenty (honička na motorkách, vídeňská opera). Akorát do hlavní ženské role taky mohli obsadit někoho koukatelnějšího.... to je jedno - plná palba.

plakát

Hra s nevěrou (2005) 

Patřím mezi těch pár výjimečných (čti: pár tupounů), kterým nebylo všechno jasné hned po pěti minutách. Taky si jako mnozí předem nenačítám komentáře, což je hlavní předpoklad k nepokažení si překvapení u filmů podobného ražení. Spousty nečekaných událostí, zvratů nebo nepochopitelného jednání může působit lehce zmatečně, ale není vše, jak se na první pohled zdá. Clive Owen chvílemi vypadá hodně zbědovaně, na konec by ale s přehledem vyhrál trofej pro klikaře roku. To už ale prozrazuju docela dost. Rozhodně dejte téhle ústřední trojici pod vedením švédského chameleona šanci. Nudit se nebudete. Celkově jsou to hodně silné 4 puntíky, ale s přihlédnutím ke zdejšímu hodnocení milerád jeden přisadím.

plakát

Spása (2014) 

Nesmlouvavá tlupa neřádů s rudým ďáblem v popředí a dánský arcihrdina spolu s krásnou Eva Green mi málem způsobili westernový orgasmus. Tenhle žánr miluju a když narazím na nový přírůstek do této málo početné rodiny, vždycky se na něj dlouho těším. Vytknul bych malou špinavost. Na konci 19. století si fakticky nemyli hlavu dvakrát denně šampónem proti mastným vlasům. Ale to je jen malá vada na kráse. Nelze než doporučit, pro fanoušky Manchesteru United povinná četba :)

plakát

Bojovník (2015) 

Jedná se o klišé? ANO. Jedná se o doják s cílem útočit na všechny možné city? ANO. Jsou boxerské části přestřelené? ANO, hodně (nikdo, opravdu nikdo, nevydrží 427 ran přímo na hlavu). Všechno už jsme minimálně jednou viděli? ANO, všechno několikrát. Působí Forest Whitaker při boxu jako slon v porcelánu? ANO, je to skoro až směšný. Čekali bychom lepší hudební podkres? Rozhodně ANO. Pak je tady ale jedno ANO jako odpověď na otázku, jestli je Gyllenhaal opravdu tak skvělý. A právě on strčí do kapsy všechny neduhy, kterých skutečně není málo. Ke všemu musím přiznat, že mně osobně režie made in Fuqua naprosto vyhovuje. Třešinkou na dortu pak bylo v kině slzavé údolí, ve kterém jsem strávil poslední minuty filmu. Nebyly to ani slzy, ale neskrývané vzlykání zprava i zleva. Zprava to navíc bylo průřezově po celou dobu projekce. Tenhle zážitek už jen umocnil celkově výborný dojem a když navíc vidím ty negativní reakce a kritiku kolem, s chutí zaokrouhlím nahoru, protože takovýchto filmů se za rok zas tak moc netočí.