Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (274)

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Vtipná komedie, kterou se v Hollywoodu prosadil Jim Carrey. Musím říct, že se jedná o prosazení naprosto zasloužené, protože právě díky němu je film takhle zábavný.

plakát

Adaptace (2002) 

Spike Jonze a Charlie Kaufman se před několika lety po výtečném V kůži Johna Malkoviche ocitli v hodně těžké pozici, neboť každý, kdo se o film byť jen trochu zajímal, očekával jejich další dílo velmi dychtivě. A já (a jak zde vidím, tak nejenom já) jsem byl jejich dalším společným počinem velmi potěšen, neboť se jedná o jeden z vůbec nejlepších filmů v dějinách americké kinematografie. Scénář je naprosto dokonalý a herecké výkony také (vždyť představitelé hlavních rolí Nicolas Cage, Meryl Streep a Chris Cooper byli odměněni nominacemi na Oscara a Copper cenu dokonce obdržel) a právě díky nim a již zmíněnému scénáři plus výtečné režii jsem se u film ani na chvíli nenudil.

plakát

Air Force One (1997) 

Je to sice dost trapný (když si představím, že by se právě takhle v této situaci zachoval George Bush), ale film na dvě hodiny příjemně pobaví (především díky skvělému Gary Oldmanovi, který se pro tyhle role narodil) a to je také důležité.

plakát

Alexander Veliký (2004) 

Kdybych tento snímek měl hodnotit ještě v době, kdy jsem na něm byl v kině, pravděpodobně bych mu dal víc hvězdiček, protože jsem z toho tehdy byl unesen, ale postupem času moje vášeň k tomuto filmu ochabla a dnes už navíc ani nemám chuť se na tento film znovu dívat, za což může řada zbytečných scén, které Stone do snímku nacpal.

plakát

Aljaška v plamenech (1994) 

No jako já od toho nečekal nějak po všech stránkách umělecký vrchol americké kinematografie jako vy, ale jen solidní akční zábavu a ta se mi také dostavila.

plakát

Ally McBealová (1997) (seriál) 

Jeden z těch mála zábavných seriálů, na který jsme se vždycky dívala celá rodina.

plakát

Andělé (1994) 

Je to sice film pro děti, na jehoř scénáři si nikdo nedal záležet, ale díky charizmatickému Danny Gloverovi tento film může chvílemi zabavit i starší.

plakát

Apokalypsa (1979) 

Bezkonkurečně nejlepší film o vietnamské válce (Četa promine), který natočil mistr ve svém oboru Francis Ford Coppola. Jedinou vadou tohoto jinak mistrovského filmu je jeho obrovská stopáž, ale i tak se jedná z jedno z největších děl všech dob.

plakát

Armageddon (1998) 

Když nepočítám tu jednu z nejtrapnějších scén v historii filmu, kdy na konci Bruce Willis zahodí Bena Afflecka a sám se obětuje a odpálí asteroid a ještě u toho vzpomíná na svou dceru Liv Tylerovou, jedná se o velmi solidní podívanou, kterou sice Michael Bay nedokázal navázat na obrovské kvality svého předchozího hitu Skála, ale i tak podle mě tento film neomrzí hned po prvním zhlédnutí a dá se na něj vždy jednou za rok o sobotním letním večeru.