Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aljaška v plameňoch a Seagalova kariera po serii skvelych a uspesnych filmoch prvykrat v prdeli. Trochu mi koncept filmu pripomenul Lundgrenovu klasiku Červený škorpión. Znova tu mame hrdinu, ktory najprv kope za zly tím, ale potom co skoro pride o zivot, tak absolvuje duchovnu cestu behom ktorej sa napravi a v explozivnom finale nakope zaporakom prdel a vyhodi polovicu Aljašky do vzduchu lebo je spravny ekolog :). Seagal tu debutoval ako reziser. Po technickej stranke nevidno nejaky jeho vplyv alebo snahu o vyrazny styl. Akcne sceny nevybocuju ani v dobrom ani v zlom zo standardu tej doby. Problem je, ze ich je strasne malo. Cool hromadna bitka na zaciatku a potom uz len explozivne finale a medzitym kopa neznesitelnych scen, ktore maju poucit Seagalovu postavu a zaroven divaka o tom ako hnusne sa spravame k prirode. Posolstvo to je pekne a cim dalej tym viac aktualnejsie, ale co sakra robi v tupom akcnom bijaku? Iba otravuje. A zaverecny prejav je uz iba trapnou bodkou za tymto divnym mišmašom. V dobe vzniku to bol oproti predoslym Seagalovkam velky kvalitativny pokles, ktory bolel o to viac, ze prisiel po famoznom Prepadnuti v Pacifiku. Na druhej strane v porovnani so sucasnou Seagalovou videotvorbou je film ovela pozeratelnejsi. Na filme vidno velky rozpocet, takze sa vo finale dockame mnozstva vybuchov, ktore boli urcite ekologicky prevedene. :). Bitky su skvele. Su tu 2 hromadne a Seagal je v nich neskutocne mrstny a dokonca pouziva aj nohy. Sice kope do protivnikov ako do lopty, ale silu v nohach evidentne ma. Hlavneho zaporaka si vychutnal skvely Michael Caine, ktory okrem zlych pohladov uz tradicne vyzdvihuje Seagalovu povest do vysin. Samotny Seagal tu vyzera fantasticky. Stale bol stihly, obratny. Ma skvele zvolene oblecenie a je radost pozerat hoci aj len na jeho typicku chôdzu. Dnes je vyzraty, nepohyblivy, zarasteny a zababušeny v nepriestrelnej veste, šatke a okuliaroch. Obrovsky rozdiel. Keby bol film celý taký ako uvod a zaver, tak to mohla byt solidna Seagalovka, ale vdaka neustalym otravnym ekokecom, to je casto neznesitelny film, ktory sa oplati vidiel len kvôli par scenam a zvysok prezit len vdaka pretacaniu. 4/10. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těxh úplně posledních filmů na který se dá ještě bez větší újmy koukat. Bohužel už i tady se trošku obejvujou scény z podobných pecek jako je třeba patriot nebo tajný agent Jack T, ale jinak tady podle mě převažuje ještě ta stará dobrá doba, kdyz Steven uměl někoho pořádně zbouchat a když se tvářil drsně, tak sem se nemusel smát ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Kolik to stojí? Kolik stojí, změnit jednoho chlapa? První polovina 90. let patřila na poli akčních filmů nejen Arniemu, Slyovi či Van Dammeovi, jejichž lesk tou dobou začínal trošku blednout. Byl tady i Steven Seagal, jehož prvních zhruba šest až osm filmů, patří dodnes k tomu nejlepšímu, co kdy tento žánr nabídl. Aljaška v plamenech jednoznačně patří k těm nejzajímavějším. Krásné lokace, stylový hlavní hrdina, závažné ekologické téma, mystická atmosféra a skvělý padouch Michael Caine. Na Aljašku se i v současnosti rád podívám a nikdy nejsem zklamán. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Poté, co korunoval úspěch svých videomlátiček na filmovém plátně PŘEPADENÍM V PACIFIKU, došel Steven k názoru, že je čas na jeho první ekologickou přednášku a možností natočit si režijní debut podmínil u Warnerů svou účast v druhém PŘEPADENÍ. Aby diváci neprchli z kina už po pěti minutách a aby nezklamal fanoušky, navlékl hlubokému poselství akční kabátek za 50 milionů (ve stejných relacích se pohybovaly i rozpočty obou PŘEPADENÍ) protkaný vzory nádherné aljašské přírody a eskymácké mystiky. Vyšel mu z toho mimořádně tupý béčkový eko-akčňák s vlastní bizarní logikou (pro oba scénáristy to byl jejich první scénář), který se bere zcela vážně a otvírá tak brány pro nechtěnou komedii, v níž se Seagal ptá jím zmláceného macha "WHAT DOES IT TAKE TO CHANGE THE ESSENCE OF A MAN?" nebo se zachmuřenou tváří naslouchá eskymáckým spirituálním blábolům ("MůJ OTEC ŘÍKÁ, ŽE JSI MEDVĚD." - "ŘEKNI MU, ŽE JSEM MYŠ, CO SE SCHOVALA PŘED JESTŘÁBEM U HAVRANA." - "OTEC ŘÍKÁ, ŽE PŘESNĚ TO BY ŘEKL MEDVĚD."). Kromě jeho pověstného culíku nechybí žádný ze seagalovských trademarků (lámání kostí, neskutečné usměvné heroizující kecy, celková brutalita - zmlácení chlapa až se poblije, mučení starého olejáře) a na scény jako je "hra na plácanou v baru" se nezapomíná. Škoda nudné prostřední třetiny filmu mezi eskymáky. Ekologové prý z prosazování ochrany životního prostředí mačkáním koulí naftařských dělníků moc nadšení nebyli. Český distributor se s překladem názvu - jak je ostatně u segalovek dobrým zvykem - opět blýsknul. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Koľko peňazí je dosť?" V r. 1994 bolo jasné, že akčné hviezdy 80. rokov (Arnold, Sly, Van Damme, Lundgren, Dudikoff) v novej dobe nemajú šancu, ak sa jej neprispôsobia. A tak Veľký Stívn začal režírovať. Vo vlastnej produkcii. Debutoval ekologickou Aljaškou v plameňoch - a rozhodne sa nedržal pri zemi, vyfasoval 50 miliónov a zdecimoval pri tom polovicu kontinentu. Vo svojom režijnom debute si raz za čas spomenul na svoje trademarky, ako sú ostré bitky (rasista Mike Starr v tom istom roku exceloval v scéne „drozd je drozd“ z BLBÉHO A BLBŠIEHO) a silácke reči („Kto to je?“ – „Predstav si svoju najhoršiu nočnú moru a vynásob ju desiatimi.“), väčšinou sa však sústredí na inuitské hatlaniny smiešne aj samotným Inuitom (viď. chozeho citát o myši a medveďovi). Tieto veci by sa bez problémov dali preglgnúť, keby v ALJAŠKE V PLAMEŇOCH bolo kvalitné zlo, ale bohužiaľ toto nevyšlo. Caine je zarážajúco nevýrazný a jeho pravá ruka na špinavú robotu John McGinley sa síce snaží, ale nestíha. Akcia nepatrí k najvydarenejším zo seagaloviek, no je brutálna a oproti neskorším seagalovkám je to predsa len relatívne kvalita (s tomu odpovedajúcimi úžasne trápno-siláckymi hláškami typu „Bol taký tajný, že ani nemal spis s nápisom ´tajné´.“). Seagal mal do r. 1994 na konte hity NICO – VIAC NEŽ ZÁKON, ŤAŽKO HO ZABIŤ, MUŽ SO ZNAKOM SMRTI, NEMILOSRDNÁ SPRAVODLIVOSŤ a PREPADNUTIE V PACIFIKU, nanešťastie sa po r.1994 len zopárkrát symbolicky vrátil (SÁM PROTI ZLU, KONEČNÉ ROZHODNUTIE, SMRTEĽNÝ ZÁSAH a podľa niektorých i PREPADNUTIE 2: TEMNÉ ÚZEMIE), aby následne padol na video. V porovnaní s jeho poslednými kusmi je ALJAŠKA V PLAMEŇOCH klasika. Dvojmetrový stokilový Steven ma dokonca príjemne prekvapil dobrou jazdou na koni. Hoci to s tou priepasťou... no neviem. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Film sa mal volať Spint Warrior alebo Rainbow Warrior ale neskôr sa tvorcovia rozhodli pre On Deadly Ground. (Seag)

Reklama

Reklama