Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (49)

plakát

Identita (2003) 

Zápletka super, film rychle vtáhne do děje. Po zhlédnutí cca dvou třetin to byl jasný kandidát na 5*. Zbytek je bohužel dost slabý, neboť je ke konci záměrně vyzrazena pointa a zakončení už se dá prostě domyslet. Po zhlédnutím hodnotím 4*, druhý den po zkouknutí měním na 5*. Čím víc o tom přemýšlím, je to přeci jenom krásně vymyšlené.

plakát

Training Day (2001) 

Výborný thriller, který svým způsobem dosti připomíná film Serpico. Neustále zde dochází k dilematu, zda si vybrat to, co je podle nás správné, anebo to, co je pro nás dobré. Denzel Washington v roli drsného policajta, který se s nikým nemazlí, na mě svým počínáním zapůsobil rozhodně nejvíc.

plakát

Komando (1985) 

Ukrutná řežba, ve které neustále padají jak bezvadné hlášky, tak kupa mrtvých těl k zemi. Zápletka je jednoduchá a díky všeobecné dokonalosti a umu hlavní postavy se tenhle film rozhodně nedá brát vážně. Jako komedie je ovšem výborná a to především díky Arnieho vtipným hláškám, kterých ve filmu uslyšíme několik desítek.

plakát

Tahle země není pro starý (2007) 

Ačkoliv se ve filmu moc nemluví, napětí je znát na každém kroku. Především tedy při každém kroku Javiera Bardema alias chladnokrevného chlápka s děsivě uhlazeným účesem. Filmový Hitman by se od něj mohl učit. Musim říct, že ani po druhém zhlédnutí film rozhodně nenudí. Dokonce jsem po něm zvedl hodnocení ze 4* na 5*. Napínavá atmosféra téhle jednoduché zápletky má prostě něco do sebe.

plakát

Zoufalé manželky (2004) (seriál) 

Netušil jsem, že ženy mohou být takové proradné bestie.

plakát

Marťan (2015) 

Týhle pohádce chybí už jen Bruce Willis. Na mě je tu poněkud málo objevování i napětí, takže Interstellar > The Martian. Spoiler: Sean Bean nezemře.

plakát

Muž z oceli (2013) 

Zimmer mi výjimečně nesednul, neboť v akčních scénách působil depresivně a v dobrodružných zase rušivě (pravidelné ťukání do piana nebo vrznutí na housle). Škoda, uvítal bych jiný styl hudby, ideálně mix hitovek ve stylu Kick-Ass nebo Watchmen.