Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (12)

plakát

Pryč od pece (2013) 

Skvělý a velice podhodnocovaný film. Jak je možné, že Christian Bale dostal nominaci za American Hustle a ne za Out of the Furnace, je mi záhadou...

plakát

Místo u moře (2016) 

Jsem ráda, že se Caseymu konečně dostalo uznání, které mu náleží. Co ale nechápu je, jaktože Manchester by the Sea je výborně hodnocený, zatímco žánrově podobné Out of the Furnace naprosto zapadlo a nedostalo se mu ani žádné nominace na filmové ceny. Oba dva filmy mají podobné tempo vyprávění, které mně velice sedí. V obou z nich je Casey skvělý, tak aspoň jeden z nich byl kritiky a veřejností ohodnocen v sounáležitosti se svým talentem.

plakát

Stud (2011) 

Když jsem odcházela z kina, nebyla jsem schopná hodinu s nikým mluvit. Po nějakém čase moje selektivní paměť vytěsňující negativní zážitky z mojí mysli děj filmu rozmazala, stejně mi ale vzpomínka na něj vždy vyvolá pocit jakéhosi "emočního znásilnění". Film bezesporu skvělý, už ho ale (stejně jako McQueenův Hlad) v životě nechci vidět. Docela mi je líto rodičů Michaela Fassbendera - vidět svého potomka hrát tak přesvědčivě tak odpornou postavu, musí být poměrně zničující.

plakát

Konzultant (2013) 

Jasná ukázka toho, že celek nemusí být zdaleka tak dobrý jako součet jeho částí. Jediné, co mě na tomto filmu upoutalo je výkon M. Fassbendera v závěru filmu. Citově vypjaté scény umí zahrát opravdu výtečně (viz Shame).

plakát

Jana Eyrová (2011) 

Toto zpracování Jane Eyre má naprosto všechno. Ponurou atmosféru, vynikající herce, mezi kterými je cítit to správné napětí, brilantně zpracovaný a gradující děj, úchvatnou hudbu... Timothy Dalton nasadil svým Rochesterem ve verzi 1983 laťku vysoko, Michael Fassbender ji ovšem přeskočil s nesmírnou lehkostí. Mia Wasikovska je nejlepší Jane, jakou lze vidět. Ano, v knižní předloze není pan Rochester nijak zvláště přitažlivý muž, ale já už bych si filmové zpracovaní bez charizmatického a svůdného pana Rochestera ani nedokázala představit. Oceňuji, že film skončil v momentě, kdy se Jane vrátí k panu Rochesterovi a nepokračoval dále dle knihy, kde konec lehce zavání patosem. Tenhle film mi sedí jak "prdel na hrnec".

plakát

Jana Eyreová (1983) (seriál) 

Kdyby byla Timothy Daltonovi vybrána herecky rovná Jane, mohlo se jednat o nejlepší verzi Jane Eyre. To se bohužel nestalo. Zelah Clarke ve svém prkenném výkonu nepředstavuje Jane ani z poloviny tak, jak by si dle knihy zasloužila. Ve scénách, kde to má mezi panem Rochestrem a Jane jiskřit láskou, vášní či smutkem a zklamáním, není z její strany cítit absolutně nic. Ani nezmiňuji, že vypadá starší než pan Rochester, přostože má být o 20 let mladší. Zato Timothy Dalton naprosto exceluje. Celkově mi je ale bližší verze z roku 2011, kde Mia Wasikovska naprosto splňuje moje představy o Jane. Chemie mezi Miou a Michaelem Fassbender (který je také brilantní Rochester) je mnohem silnější než v případě Timothyho a Zelah.

plakát

Světlo ve tmě (2006) 

Film mě nijak neoslnil, ale musím uznat, že hudba byla zde velmi povedená a podmanivá. K Hansi Mathesonovi se nemastná neslaná role moc nehodila, ale chápu, že šance hrát s Demi Moore se jen tak nezahazuje :-) Tak Hansi, přístě si vyber něco, kde ukážeš, co umíš.

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

Jaké zklamání jsem prožila v zimě, když jsem zjistila, že premiéra Harryho Pottera šestky je přesunuta až na léto. A jaké zklamání jsem zažila zklamání po jeho skončení v létě... Film sám o sobě docela vtipný až na to, že jsem se nepřišla podívat na romantickou komedii o mezilidkých vztazích, ale na Harryho Pottera! Na akci, kouzla, vypětí, strach, temnotu, .... Kde je Snape, Rojvol Gaunt, Meropa, Tom Raddle starší, Bill, Fleur,..? Cormac McLagen byl nepochybně mnohem zajímavější vedlejší postava než třeba taková Hepziba Smithová, kterou Voldemost zabil a ukradl jí téměř nezmíněný prsten a hlavně další viteál - šálek Helgy z Mrzimoru... A taky by mě zajímalo, jak Harry najde v komnatě nejvyšší potřeby diadém Roweny z Havraspáru, který v knížce našel díky tomu, že si vzpomněl, že ho položil na učebnici Prince dvojí krve... Malá náplast v podobě scény z jeskyně, která mohla být ještě temnější, je na všechny zbývající nedostatky tohoto filmu naprosto nedostatečná... To, že Smrtijedi podpálí Doupě, i když je cháněno obrannými zaklínadly a že Harry, Ginny a další vysílají kletby beze slov a aniž by uměli neverbální zaklínadla a další nesmyslené věci opomenu. Ale to, že Harry jen tak nečinně zírá na příchod Malfoye a Smrtijedů a na vraždu Brumbála a to v podstatě jen proto, že mu Brumbál řekne: ,,Schovej se a nevycházej!", je na mě už trochu moc... Copak by tohle Harry udělal? Už jsem si zvykla na to, že filmová stvárnění Harryho Pottera jsou výrazně chudší než knížka, ale obzvlášť u tohoto dílu jsem čekala víc..Mnohem víc..

plakát

Máj (2008) 

Fenomenálně nepřesvědčivý výkon nymfomanky Jarmily se skvěle doplňuje se strojeným podáním doslova ,,strašného lesů pána" Viléma. Na tomto filmu mě zaujalo dohromady přibližně 6 minut. 2 na začátku a 4 na konci. Ostatní mezi tím je nevěruhodná slátanina jinak věruhodného režiséra/kameramana. Ale jak se říká - výjimka potvrzuje pravidlo. Tak uvidíme. Dvě hvězdičky patří dohromady Kryštofu Hádkovi a Janu Třískovi.

plakát

Apocalypto (2006) odpad!

Tento film jsem měla příležitost shlédnout v rámci povinné školní projekce. Ačkoliv chodíme se školou navštěvovat, odvážím se říci kvalitní filmy, tento film byl pro mě obrat o 180 stupňů. U Apocalypta jsem si naprosto neměla šanci oddychnout, bohužel v negativním slova smyslu. Chápu, že někteří nedají bez pořádného akčního krváku ani ránu,ale pokud jsou tu tací, kteří sdílí můj názor a myslí si, že je naprosto nereálné, aby hlavní hrdina běžel několik dní v kuse bez jídla, pití a spánku, přežil několik bodných ran oštěpem do trupu a po tomto několikadenním maratonu navíc vysvobodil svoji ženu, která uvězněná v ten moment rodí do zatopené jámy a k tomu všemu ještě zabil 10 svých protivníků, tak těmto lidem radím - vyhněte se tomuto filmu obloukem! Jediné, co by mohlo film v mých očích zachránit by bylo, kdyby po skončení filmu vylezl někde z pralesa Mel Gibson a řekl by ,,Tak tohle byla jenom taková sranda, tak ale teď už vážně!"