Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (856)

plakát

Honba za lesním mužem (2006) 

Ono by zas tak nevadilo, že je film hodně stupidní a je doslova o hovně, nicméně těch situací, kterým by se člověk zasmál zde je poskromnu. Důvodem k smíchu jsou jen snad některé hodně ujeté postavy a občas jejich pitomé počínání. Možná to bylo hereckými výkony, které mi až na Justina Longa přišly vyloženě slabé.

plakát

Big Hit (1998) 

Dobře si uvědomuju, že většina akčních kousků, přestřelek a honiček má od reálu dost daleko, každopádně zde to vše vypadá tak efektně a celkově se na tento svižný film dobře dívá. K tomu se navíc přidá i několik vtipných okamžiků, zdařilých hlášek a v neposledně řadě i obstojně vypadající zápletka. Ono není jen tak unést rajcovní asijskou školačku a pak utíkat před bandou nasraných zabijáků.

plakát

Chyťte ho! (1995) 

Docela dobrá gangsterka, která určitě nenudí. Přiznám se, že jsem měl ze začátku trochu problém se v příběhu dobře orientovat a pobrat vzájemné vztahy mezi postavami. Pozdějí se však ukázala, že jde o rafinovaný film plný zajímavých okamžiků a kvalitních hereckých výkonů. Konec konců to byl docela důvtipný náhled na propojení mafianských praktik s filmovým Hollywoodem.

plakát

Mr. Deeds - Náhodný milionář (2002) 

Povedená komedie, u které jsem se opravdu dobře pobavil. Ono to ani nijak nejde, když Sandler vymýšli pořád nějaké skopičiny a vtípky. No a Buscemi, Turturro a krátce se mihnuvší Schneider zde byli vyloženě za úchyly největšího kalibru (v tom dobrém slova smyslu). Celý ten beztarostně naivní příběh plný pitomých srandiček možná trochu kazí až příliš romanticky laděný závěr.

plakát

Pařmeni (2011) 

Pěkně svižná a hodně vtipná komedie na téma loučení se svobodou a svatba. Některé fórky jsou řádně šílené a ujeté a to je přesně to pravé ořechové, co mě na filmu bavilo. Zapletení se s drogovým dealerem, namol ožralý svědek, náročný otec nevěsty, do toho všeho beran, co sežere obrovskou dávku kokainu, rozjedou zamotaný příběh plný prekérních komických situací, které svatbu komplikují.

plakát

Učitelé na zakázku (2013) 

Tahle komedie mě až tak nenadchla, jelikož mi přišlo, že většina vtipů vyšla jen tak na zdařbůh. Potenciál v podobě učitelských exotů film rozhodně měl, každopádně si myslím, že herci až na pár světlých momentů Christiana Claviera své role docela odbyli. No a za studenty taky jen obyčený průměr. Alespoň že jsem se sem tam zasmál absurdnosti příběhu a vzniklé situace.

plakát

Banda na výletě (1995) 

Super komedie, která díky velkému množství srandovních situací a dobrodružství na cestách parádně baví od začátku až do konce. Neméně povedený je také výběr postav, takže zde nechybí zásadový ředitel školy, světaznalý řidič autobusu, vyšinutý magor pronásledující hlavní hrdiny a správná sebranka studentů, kteří potajnu pijou a všemožně dělají bordel, z čehož svým způsobem pramení většina komických scén.

plakát

Zprávař 2 - Legenda pokračuje (2013) 

Klasicky ujetá komedie s Willem Ferrelem v hlavní roli, která nabídne několik hodně vydařených gagů a srandovních situací. Hodně mě pobavila scéna, kde Ron večeří se skupinkou černochů a má plnou hubu drzích narážek. Osobně si však myslím, že filmu škodí poněkud delší stopáž s mnoha hluchými místy, mezi nimiž akorát zanikají ty povedené vtípky.

plakát

Skandál v katolické škole (2002) 

Vynikající komedie s výraznými dramatickými prvky. Film je okořeněn několika pěkně peprnými výrazy a scénami ve stylu teenagerovských komedií ze střední školy, každopádně celkově film vyzní trošku jinak než typická středoškolská taškařice. Film za to rozhodně vdečí silnému příběhu, který sleduje několik mladých lidí, jejich osudy a útrapy a postupně vygraduje skrze sérii dobře poskládaných situací, jimž nechybí vtip a nápad, v dosti působivé finále. Herecké výkony mladých herců jsou na vysoké úrovni a to včetně rajcovní, zlobivé školačky v podání Jeny Malone.

plakát

Blbec k večeři (2010) 

Popravdě řečeno, čekal jsem nudně okopírovaný a vykradený remake vynikající francouzské komediální klasiky, byl jsem však mile překvapen. Tvůrci si z francouzského originálu vzali jen základní námět a dokázali na něm vystavit hodně vtipnou a ujetou komedii s vlastním dějem. Barry byl vskutku blbec, který svým počínáním spouštěl jednu katastrofu za druhou a ukázkově komplikoval svému novému kamarádovi život. Mnoho scén včetně záverečné večeře díky neomalenému počínání hlavního trouby a jeho konkurentů výborně pobaví.