Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (11)

plakát

Adria Blues (2013) 

Moc zdlouhavé, podivné dějové zvraty a občas nelogické chování postav, nicméně dalo se na to koukat.

plakát

Rim Kok-Čong (1988) 

Tohle byla naprosto ultimátní věc, nevím proč mi to tolik utkvělo v paměti, ale jako dítě sem z toho byl nadšený.

plakát

Sedmikrásky (1966) 

Vera Chytilova musela tento film natocit v dobe kdy asi snupala dost koksu, jinak si to nedovedu vysvetlit. Dve hvezdy za filmove zpracovani a venovani na konci (LFŠ 2012).

plakát

Lidské tornádo (1976) 

4 hvezdy za neopakovetalnou atmosferu v sale, pulnocni projekci, olafa möllera a perfektni ceske titulky (LFŠ 2012).

plakát

Orgie mrtvých (1965) 

Asi jsem ovlivněn skvělou atmosférou Festivalu otrlého diváka 2012, který spolu s neopakovatelným simultánním překladem udělal z této choreograficky zvrácené eskapády, u které by nejeden divák sledujíce film doma na VHS bezpochyby usnul, něco mnohem víc. V kině plném lidí, kde se během promítání podává tvrdý alkohol zdarma (asi věděli proč) to byl fajn zážitek. P.S. Hlášky typu "Ta číča nad sebou potřebuje cítit bič" nebo "Mučeníčko, mučeníčko to je moje potěšení", které zazní sice sporadicky, ale o to větší koule mají :-)

plakát

Na konci Ruska (2010) 

Vzhledem k současným problémům v ruské armádě, kde je i nyní vojenská služba povinná mě osobně tento film přijde jako kdyby ho platila samotna ruská armáda. Nenašel jsem něm nic co by nějakým způsobem kazilo dojem z vojenské služby kdesi na severní ruské hranici. Nechci tím samozřejmě říct, že například šikana kypí všude, ale prostě jsem čekal nějakou dramatičtější zápletku. Možná jako dokument bych tento film ocenil víc. (KVIFF 2011)

plakát

Panáci (2010) 

MFF KV 2010 výborný film z předrevolučního azerbajdžánského Baku, který překvapí svělým vylíčením tehdejších poměrů pod sovětskou nadvládou, s výbornou hudbou, citlivou režií a dojemným koncem. P.S. z důvodu finacování filmu vládními penězi jsou některé (hlavně závěrečné) scény vystřiženy a rozhodně stojí zato si je pustit na youtube.

plakát

Dům II (1987) 

Pamatuju si, že sme měli tenle film doma jako jeden z prvních na VHS kazetě kterou jsme koupili začátkem devadesátých let na tržnici od vekslácky vyhlížejcího prodejce pochybného vzhledu. Film byl nadabovaný tím klasickým šíleným post socialistickým jednohlasným dabingem. Nehledě na to, to byl skvělý zážitek a jen z nostalgie musím dát 5*.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

první díl druhé serie je jednoduše geniální...v druhém škoda Denholma...byla to jedna z top postav, ale jeho odchod ze seriálu provedl ve velkém stylu. Uvidíme co jeho nástupce, zatím se moc nepředvedl. Jinak celá IT partička je stále ve velké formě.