Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Biografie (4)

Michael Schur (scenárista / tvůrce / producent)

14.02.2021

Michael Schur je americký producent, scenárista a příležitostný herec. Po studiích na Harvardově univerzitě začal působit v Saturday Night Live, za což v roce 2002 získal svou první cenu Emmy. Následně se přesunul k projektu americké verze britského seriálu Kancl, kde figuroval jako producent a scenárista a kde také ztvárnil… (více)

Greg Daniels (tvůrce / scenárista / režisér)

12.02.2021

Greg Daniels je americký scenárista, producent a režisér. Během studií na Harvardově univerzitě se seznámil s Conanem O'Brienem, se kterým následně sdílel i autorské působení v rámci Saturday Night Live a seriálu Simpsonovi.Na poli animovaných komediálních seriálů poté zůstal a jako spoluautor se podílel na třináct let… (více)

Daniel Řezníček (režisér)

15.06.2013

Daniel Řezníček je zástupcem nejmladší režisérské generace, během svého působení na sebe však stačil již mnohokrát upozornit. Filmu se začal věnovat již v útlém věku a prakticky si prošel řadou filmových technik. Původně se věnoval především 3D počítačové animaci, posléze klasické animaci a nakonec skončil u hraných filmů.… (více)

Osamu Tezuka (spisovatel / režisér / scenárista)

06.09.2011

Osamu Tezuka byl japonský animátor, producent a lékař, ačkoliv lékařskou praxi nikdy nevykonával. Proslavil se především manga příběhy Tecuwan Atomu a Janguru Taitei. Díky svému umu a novátorským přístupům, které do žánru přinesl, je mu často přezdíváno Bůh mangy nebo Japonský Disney.Svůj první kreslený příběh, Pin Pin Sei-čan,… (více)

Reklama