Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (559)

plakát

Bite Me (2010) (seriál) 

Po Troopers můj nejoblíbenější web-seriál. Na amatérskou tvorbu skvělá výprava, spousta odkazů na zombie filmy a narážky na vše možné, od Evil Dead až po Inception. Kombinace komedie a hororu funguje překvapivě dobře, vtipných momentů je nespočet (pošlete zombie na tři nerdy, a máte téměř jistotu že se pobavíte) a ty děsivější celkem zapůsobí na nervy. Ne moc, ale zapůsobí, a celek tedy tvoří sympatickou podívanou, na jejíž další pokračování se dosti těším. Edit: Druhá série bohužel kvalitativně velmi poklesla.

plakát

Bitevní loď (2012) 

Relativně pohodový blockbuster, který nepřekvapí, ale náležitě připraveného diváka (tzn. popcorn připravit, mozek odložit) ani neurazí. Triky jsou solidní, akce přehledná a svižná a scénář budí zdání, že všechna ta klišé nejsou myšlena tak úplně vážně - místy se projevuje zdravou mírou sebeironie. Co trochu dře je herecké obsazení - nemůžu si pomoct, ale Taylor Kitsch je pro mě neskutečně nevýrazný, jeho barbie-přítelkyně jakbysmet a Liam Neeson sice potěší, ale nedá se říci že by měl nějak výrazný prostor. Největší zklamání vidím v Alexanderu Skarsgårdovi, mém oblíbenci z True Blood, ke kterému se ale role staršího, zodpovědnějšího bratříčka zoufale nehodila. To s Rihannou je to naopak - nejenže mi nevadila, ale její postavu jsem si stihl svým způsobem oblíbit. Celkově tedy spokojenost, i když zapřičiněná především ultra nízkým očekáváním.

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

Originální, vtipné. Sice pár dílů lehce vynechává, ale celek je u mě za jasných 5 a zařazení do TOP.

plakát

Black Widow (2021) 

Zbytečný film? Možná. Zábavný film? Určitě. - Řemeslně perfektně zvládnuté doplnění skládačky, která sice už byla složena, ale její tvůrci si na rozdíl od své konkurence mohou podobná intermezza dovolit. - Marvelovský modus operandi, kdy se ve finále střetne hlavní hrdina se zápornou postavou disponující stejnými schopnostmi, je tu doveden do úsměvné dokonalosti, ať už v podobě Černých vdov, nebo v doslovné podobě Taskmastera. - 80 %

plakát

Blade Runner (1982) 

Nudil jsem se. Pekelně jsem se nudil. Co na tom, že celková vize budoucnosti je poměrně zajímavě zpracovaná a atmosféra na nás sálá z každého záběru, když je mi naprosto ukradené, co se bude dál dít. Herecké výkony průměrné, více než Ford mě zaujal Hauer. Ale od údajně "kultovního" filmu od režiséra, který mě doteď nezklamal, bych čekal něco víc. Velké zklamání.

plakát

Blade: Trinity (2004) 

Ano, je to stupidní, ale zároveň je to stylové a zábavné a díky téměř nepřerušované, s přehledem zrežírované akci podkreslené svižným soundtrackem veskrze koukatelné. Blade, který se od prvních dvou dílů nijak nevyvinul ani charakterně, ani herecky, dostává skupinku nových pomocníků, kteří svou úlohu plní dokonale (rozumějme, Jessica Biel je sexy a Ryan Reynolds úderně hláškuje) a sérii sice nezakončují nijak velkolepě, ale ani tak tragicky, jak tady mnozí píší. Já se, v rámci možností, poměrně bavil.

plakát

Blade 2 (2002) 

Klasická "dvojka" (více postav, noví nepřátelé, nová a pohlednější ženská postava), která o úroveň překonává ryze průměrnou jedničku. Ačkoliv Snipes svůj výraz nijak nezměnil (nikdo to od něj ani neočekával), partička nových přisluhovačů v čele s krásně bezcharakterním Perlmanem mu zdatně sekunduje a Danny "Kocour" John-Jules v jedné z menších rolí jistě potěší všechny fanoušky Red Dwarfa. A potom je tu del Toro, který by i z Pojišťovny štěstí udělal atmosférickou podívanou se spoustou krve, slizu a temnoty. Rychlejší, brutálnější, vtipnější - prostě lepší, to je Blade 2.

plakát

Bláznivá střela (1988) 

Hrst geniálních gagů skrytá v hromadě těch tuctových. Od údajně kultovní parodie bych čekal víc.

plakát

Bludiště (1997) (pořad) 

Dokola... a dokola... a dokola... a dokola... a dokola... a dokola... a dokola... a dokola... a dokola... a dokola... a dokola...