Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blade, který je sám napůl upírem, pátrá po svém příteli a pomocníkovi Abrahamu Whistlerovi, který údajně zemřel, ve skutečnosti však žije v zajetí upírů. Nakonec se mu podaří přítele najít a osvobodit. Whistler infikovaný upírskou krví svede s nákazou úspěšnou bitvu, nepadne si však do oka s Bladeovým novým pomocníkem. V jejich skrýši se objeví maskovaní upíři Asad a Nyssa. Přinášejí vzkaz pro Blada od vládce upírů. Ten mu nabízí příměří a současně ho žádá, aby se společně s upíry pokusil zastavit hrozbu, která ohrožuje svět obou ras. V Praze se totiž objevila nová upírská rasa, Smrťáci, které vede Jordan Nomak. Blade s oběma pomocníky odjede do Prahy, kde navštíví sídlo upírského vůdce Eliho Damaskinose... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (552)

Kothy 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než 1, ale natáčelo se to v Praze. Pojetí je dost jiné a Guillermo del Toro si to udělal po svém. Je tu nový druh upírů, který zabíjí jak lidi tak upíry. Blade se spojuje s elitním týmem upírů tzv. Blood Squadem a jde po nich. Všechno je ale trochu složitější a Blade je zrazen. Poté se musí probojovat hordou nepřátel až k hlavnímu záporákovi. Hraje tam spousta známých lidí a s nimi i pár Čechů. Dobrý štěk tu má například Marek Vašut. "Kurva piča!" :D ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Srovnávat prvního a druhého Bladea je kapičku ošidné. Oba filmy se totiž vydali dost rozdílnými cestami. Norringtonův Blade byl pojatý výrazně civilněji, nebránil se ale až nečekaně nekorektním momentům. Del Toro oproti tomu natočil absolutně nekončíčí cool comicsárnu, plnou hutné atmosféry, hlášek, krve a sem tam trochu mizerných triků. Oba díly ale mají něco do sebe a lepšího určit opravdu nelze. Víc mne bavila dvojka. Znamená to, že je lepší? Ne automaticky.. ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Najlepší Blade. Bez konkurencie. Minúty nabité akciou, tvrdý a nekompromisný Wesley Snipes, pár škaredých upírov, nechutné vnútornosti, zrada, krv, hnus, strieľanie, šerm, boj...Waw, to je presne to, čo chcem vidieť a to čo očakávam. Ron Perlman vo vedľajšej úlohe, Karel Roden zastrelený desiatimi guľkami, úžasný soundtrack. Guiellermovi by bolo potrebné zagratulovať, len v niektorých chvíľach som mala pocit, že nevybral práve najlepších hercov, nemyslím tým Wesleyho ale vedľajšie postavy. Krôčik k dokonalosti. 85% ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Tak váhám - mám pominout fakt, že jsem se ke konci filmu mírně nudila, a hodit film do průměru s tím, že tak ocením české reálie a Bladeova nového pomocníka-pobudu, nebo mám být nekompromisní a nehledat polehčující okolnosti? Hmmmmm... Tak si to shrnu - zdlouhavé bitky, hlavní hrdina, co je až příliš cool, nevěrohodná romantická linka, Scud vyklízející scénu příliš brzo - moment, nad čím že to vlastně přemýšlím? ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jasně lepší než jednička. Zručněji natočené, akční pasáže propracovanější a svižnější, příběhově méně naivní a i ten Snipes předvádí něco, co lze nazvat herectvím. Jednu hvězdičku přidávám za Vašutův nezapomenutelný štěk a za právníka Rodena. Přeci jen, když je v americkém spektáklu vidět čech a Čechy, hned to získává na atraktivitě! ()

Galerie (138)

Zajímavosti (54)

  • Americké tržby filmu byly 82,3 milionu dolarů, celosvětové 155 milionů. (NIRO)
  • Ve scéně, kdy jde skupina upírů i s Bladem (Wesley Snipes) na upíří diskotéku, Whistler (Kris Kristofferson) je ze střechy pozoruje hledím pušky s termovizí, přičemž teplo vyzařuje jen Blade. Když poté ale v kanálech upír Chupa (Matt Schulze) Whistlera napadne, při pohledu z termohledí je vidět, že upír najednou vyzařuje teplo, přestože tomu tak dříve nebylo. (Pepy)
  • Fráze „a man without fear“, která ve filmu zazní, je dalším odkazem na komiks, tentokrát na "Daredevila". (TomikZlesa)

Související novinky

Staří známí ze Středozemě

Staří známí ze Středozemě

14.06.2009

Víkend s fantasy novinkami pokračuje. Po včerejších jobovkách pro fanoušky hrdinské fantasy je čas spravit si chuť. Kdo jiný by nás mohl potěšit než Guillermo del Toro? Ten v chatu s redaktorem BBC… (více)

Guillermo del Toro zešílí

Guillermo del Toro zešílí

07.10.2007

Talentovaný mexický tlouštík hodlá přitvrdit. Ne že bychom snad považovali jeho temnou fantasy Faunův labyrint a právě natáčeného komiksového Hellboye 2 za nějaké pohádky pro děti (to rozflákání… (více)

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

08.06.2007

Chtěli byste se potkat s Guillermem del Torem anebo Ronem Perlmanem? Pokud patříte k slovenským uživatelům ČSFD, ode dneška je máte, čoby kameňom dohodil. Právě v pátek 8. června totiž oficiálně… (více)

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama