Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (44)

plakát

Jak se krade tajemství: Příběh Wikileaks (2013) 

Sice mi tam chybi osoba vypravece pribehu jako napriklad Moore, typek z Bag It nebo That Sugar Film, ale z dokumenaristickeho hlediska je to naprosto dokonale. Ze zacatku to vypadalo jen jako chvalozpev na Assange, ale pak ukazali i tu druhou stranu, cimz me dostali. Souhlasim, ze opravdovym hrdinou je v tomhle pribehu Bradley. Nicmene s ksichtem Juliana to vsechno prece jen vypada mnohem lip.

plakát

That Sugar Film (2014) 

Cely dokument jsem se dobre bavil, Damon srsi vtipem a nekdo odvedl uzasnou praci v postprodukci. Skvele napady, vhodne volena hudba a famozni zaverecny klip. I kdyz mi pro vetsi objektivitu chybel pohled druhe strany a napadaly me kacirske myslenky jako "driv se bojovalo proti tukum, pak proti kaloriim, ted proti cukru, a priste mozna proti piti cukru brckem", petku si That Sugar zaslouzi.

plakát

Velká nádhera (2013) 

Naprosto boží kamera a střih, několik nezapomenutelných scén a přes prvotní skepsi se našel příběh i myšlenka. Můj první artový film na pět hvězdiček.

plakát

500 dní se Summer (2009) 

A ze romanticke komedie jsou jen pro holky...Ztotoznuju se na stridacku s obema postavama a naramne se bavim od zacatku do konce. Palec nahoru za "penis game".

plakát

Forrest Gump (1994) 

Koukam na to po par letech podruhe, chrochtam si blahem, ale na zaver filmu prijde takova facka. Kdyby tak tech poslednich 15 minut vystrihli...

plakát

Labyrint lží (2008) 

Od zacatku jasna petka a pak mi takhle americky zmrsi zaver. Dokazu si predstavit spise DiCapria na stole, strih na Al-Jazeera video jeho popravy (protoze toho se prece tolik bal) s dalsim vzkazem od Araba, a s komentarem v titulcich, ze Aisha nebyla nikdy nalezena. Aby by se pak nesoudni americane nebourili jen na zaklade drsneho filmu, pridali bychom do jejich verze titulek, ze cela Arabova bunka byla rozprasena diky uzasne CIA o rok pozdeji.

plakát

Pokojný bojovník (2006) 

Úžasné myšlenky trochu shazuje filmové zpracování. Ale z těch dialogů jsem byl odvařený. Musím si sehnat i knížku.

plakát

Český žurnál - Život a smrt v Tanvaldu (2013) (epizoda) 

Zajímavá sonda do života cikánů. Ač o sobě běžně prohlašuju, že jsem rasista, tady s nimi soucítím. Doporučil bych dokument všem vyhraněným rasistům. Hodně zajímavý moment byl ve chvíli, kdy si autoři začali nadávat kvůli etice filmování emocí malého syna zavražděného roma.

plakát

Krev v mobilech (2010) 

Před koncem filmu jsem měl chuť mrsknout svým mobilem o plátno. Zpětně uznávám, že by to bylo velmi nešťastné řešení. Životy lidí z filmu bych tím osobně hodil do kontejneru. Je to hnus, co se děje na světě. Zbytek večera jsem nenáviděl lidstvo. Zase mě jen další věc utvrdila v tom, že se tu máme nádherně, žijeme v luxusu a bezpečí, a že lidi jsou omyl přírody, který měla dávno příroda sama vyhubit.