Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (37)

plakát

Pozadí událostí (2022) (seriál) 

Normálně bych asi dal ****, ale když tady vidím tu přehlídku předpojatých odpadů, přihodím i tu poslední hvězdu. Nedaly se přehlédnout chyby - Katarzia by měla hrát jenom na hudební nástroje, ostatně celá její dějová linka mi přišla zbytečná a rušivá; policisté, kteří si neprověřili alibi podezřelých, působili amatérsky; pořád nevím, co si mám myslet o postavě a výkonu Petra Vančury, ale jako karikatura Ovčáčka OK... Jinak jsem ocenil přirozené dialogy ze života, svižný spád, až na výjimky výborné herectví a nadsázku. Scéna s Čvančarovou a Haváčovou v posledním díle sice působila jako z jiného žánru, ale upřímně - už dlouho jsem se u televize takhle od srdce nezasmál. Mimochodem Sarah Haváčová potvrdila, že je jednou z nejtalentovanějších čekých hereček do 33 let. Dostala mě už v Ochránci, který si těch 5 hvězd zasloužil naprosto jednoznačně, oproti němu má Pozadí událostí ještě nemalé rezervy. Ale přednost u mě osobně převážily.

plakát

Ochránce - Slabý kus (2021) (epizoda) 

Pecka. Nemám co vytknout. Snad si to udrží úroveň i dál.

plakát

Pražské orgie (2019) 

Proboha, proč? Jedna hvězda za výpravu.

plakát

Staříci (2019) 

Dal bych čtyři hvězdy (hlavním hrdinům po pěti), ale za ty bolševický svině přidávám jednu navíc. Mezi oči.

plakát

Daria (2020) 

Jedna hvězda za kameru, hudbu a úvodní titulky. Četli všichni ti herci scénář? Tedy jestli něco takového vůbec existovalo...

plakát

Krajina ve stínu (2020) 

Zdejší komentáře jenom dokazují, jak malými spousta Čechů zůstala i po tolika desetiletích. Mě film naprosto zasáhl a nedokážu na něm najít nic, co mi na něm vadilo. I po několika týdnech se k němu v myšlenkách vracím...

plakát

Perfect Days - I ženy mají své dny (2011) 

Kdybych to dopředu nevěděl, asi bych těžko uhodl, že film točila Alice Nellis, jejíž filmy mám moc rád. Ano, chvílemi mi styl připomínal spíš Jiřího Vejdělka. Divadelní hru jsem viděl dvakrát a moc se mi líbila, takže jsem se trochu bál, jak dopadne její filmová verze. A výsledek? Královsky jsem se bavil a se mnou snad celý sál. Už během filmu jsem si říkal, že si musím sehnat soundtrack (to je standardní kvalita AN). A ještě ráno se mi některé scény přehrávaly v hlavě. Někdo může Perfect Days označit za příliš mainstreamové a podbízivé (jak jsem se už v jedné recenzi dočetl), ale pokud je film oficiálně distribuován jako komedie, pak nemůžu hodnotit jinak než *****.

plakát

Famílie (2010) (divadelní záznam) 

Shodou okolností jsem hru viděl v divadle dva dny před jejím uvedením v TV. Televizní záznam nedokáže přenést celkovou atmosféru, takže hodnotím spíš představení jako takové. A tam není jiná možnost než 5*. Stará garda herců neuvěřitelně válí, je radost je sledovat.