Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (749)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

od první minuty s dospělým lincolnem mě vlastně zaráželo jen to, jak moc hlavní hrdina vypadá jako Liam Neeson, jinak vskutku vůbec nic

plakát

Absolvent (1967) 

postavit prakticky celý soundtrack na 3 skladbách (navíc jedna ani nebyla hotová) - to je machrovina! nádherná machrovina!

plakát

Absurdistán (2008) 

ja nevim.. budto jsem neco zasadniho nepochopil, a nebo je tohle opravdu naprosta zhovadilost, ktera se marne snazi neco rict s vyriznutym jazykem, bez mozku a vubec beze vseho, co je ke komunikaci zapotrebi

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Každý potřebuje nějakou tu filmovou úchylku, tou mojí je Jim Carrey-komik. Chápu, že se nejedná o žádné veledílo, ale gumový obličej Jima je nenapodobitelný (a navíc je krásně vidět posun od Ace ke Kaufmanovi).

plakát

Action Man (1995) (seriál) 

Na přihlouplý animáč pro desetileté děti si animátoři s grafikou opravdu dali hodně práce. Pokud nejsem v sobotu ráno úplně mrtvý, nevynechám žádný díl (ale to je pouze vizuální stránka, to ostatní stojí za prd).

plakát

Agent Bílá krvinka (2001) 

Ta animovaná složka si prostě těch pět hvězdiček zaslouží. Je pravda, že hraná část celkový dojem (možná příliš) sráží, ale tolik originálního humoru a la kultovní seriál Byl jednou jeden život je prostě nářez. Navíc je skvělé, jak Farrellyové parodují tragický schematismus většinové US-produkce.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

má to své momenty (první scéna deppa, která chaotičností přesně vystihuje klíčovou kvalitu Carrollova díla), ale je to příliš uhlazené.. ale holt pro big bosse myšáka mickeyho to asi holt jinak nejde.. škoda, potenciál byl, ale fakt, že to není kravina, u Burtona prostě nestačí.. cca 66,666666666666666666 %

plakát

Alexander Veliký (2004) 

Scénáristicky i režijně asi o milion procent (matematicky možná nemožné, filmařsky to zas tak složité nebylo) lepší než obdobná Trója. Rozhodně ne nezajímavé. Troja je plná historických nesmyslů, oproti tomu Stoneův Alexander (a jen tak btw: proč tam zas ti čeští distributoři museli dát to Veliký?) je jeden z možných pohledů a nejsou tam nepřesnosti, ale možnosti, pochybnost - jako v závěrečné řeči Ptolemaia: my jsme ho zabili...ale to tam nepiš, napiš, že umřel na horečku...jo, to jsem asi chtěl vidět. A viděl.

plakát

Alice už tu nebydlí (1974) 

Tento Scorsesův film jsem viděl asi moc brzy, proto jej hodnotím, jako to horší, co tenhle velikán stvořil. Ale je možné, že za nějakou dobu tento text přestane existovat a já přidám pátou hvězdičku.