Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární

Recenze (150)

plakát

Alois Nebel (2011) 

Ačkoliv moje pocity pár vteřin po dodívání filmu nebyly kdo ví jak pozitivní, všechno se mi to pak rozložilo v hlavě a bezduchý snímek se slabým dějem se v mých očích obrátil v pravý opak. Jednotlivé scény začaly dávat smysl a nakonec musím uznat, že i ten styl vyprávění zde použitý má svůj význam a opodstatnění. Co mi ale brání v udělení 5 hvězd je fakt, že podle všeho autoři některé scény oproti předloze dost ořezali a bez znalosti komixu téměř znemožnili dokonalé pochopení některých scén. Je to škoda, protože jinak jsem byl s filmem na všech frontách spokojený... výborný soundtrack, atmosféra hustá tak, že by se dala krájet nožem (SPOILER: Obzvlášť závěrečná bouře. SPOILER END). Dám Nebelovi časem ještě jednu šanci a případně svůj názor ještě přehodnotím...

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Audrey Tautou... zřejmě neexistuje jiný člověk, který by se na tuhle roli hodil víc. Ve filmu všechno funguje na jedničku s hvězdičkou, já prostě nemám co vytknout. Jedinné, co s tím zmůžu je, že neustále užasle kroutím hlavou nad tím co jsem viděl. Možná se to zdá všechno naivní, ale já si myslím, že TOHLE je jeden z nejsprávnějších přístupů k životu... Amélie je pro mě jednička. Přál bych si jednou dosáhnout realizace srovnatelné s tou její :) .

plakát

Americká krása (1999) 

Dost těžko to všechno popsat slovy. Jedním slověm nadšení. Americká krása je jeden z těch filmů, které mají prostě všechno. Zajímavý příběh plný zvratů, psychologická hra s divákem (v tom nejlepším slova smyslu - tzn. v průběhu filmu se sami přistihujete, jak se snažíte zuřivě vydedukovat co, kdo, proč...), výborný soundtrack, výborné herecké výkony a hlavně taky dotek pravdy. Tento film přesně ukazuje, jak lze v životě dosáhnout opravdového štěstí

plakát

Američtí bohové (2017) (seriál) 

Velmi mysteriózní, celkem stylová záležitost. Předlohu jsem nečetl, ale dost jsem o ní slyšel a četl jsem knihy podobného ražení (Malazská kniha padlých - zde také probíhá válka starších bohů s mladšími). Tušil jsem tedy, do čeho jdu a s kvalitou jsem nakonec velmi spokojen. Skvělý casting, parádní vizuál a podařené, absurdně vtipné scénky a situace (zvláště ve druhé polovině 1. série). Na pokračování se budu těšit a určitě si ho nenechám ujít. Hodnocení 1. série - silné 4* (7. epizoda silných 5*!)

plakát

Andělé v Americe (2003) (seriál) 

Moc jsem tomu nevěřil, ale Andělé v Americe si mě opravdu získali. Je to něco neuvěřitelného... herecké výkony jsou zde natolik strhující, že jsem se nenudil ani na minutu. A to i přesto, že tematika homosexuálů mě obvykle téměř vůbec neoslovuje. Je to pro mě úplně jiný svět, kterému nerozumím. Jenomže tohle je opravdu asi jiné než obvykle. Jednak homosexualita zde podle mě úplně není tím ústředním motivem, tím je spíše jakési poselství a směsice zajímavých myšlenek v seriálu obsažených. A jsou to také osudy jednotlivých postav, které člověka nutí dívat se dál a dál. Zaujaly mě příběhy všech hrdinů do posledního. Je to o lidech, kteří prochází velkou životní zkouškou a o tom, jak se s tím dokážou poprat. Tomu všemu dodávají správný šmrnc okamžiky, kdy se spolu s postavami můžete ponořit do jejich občasných halucinačních imaginačních stavů, které naštěstí nejsou nijak zásadně ujeté nebo psychadelické, ale spíše úsměvné nebo poučné a člověka pěkně pohladí svou hravostí. Většinou :) . Mno, rozhodně doporučuji, opravdu jedno z nejpozoruhodnějších filmových děl, které jsem kdy viděl. A to neříkám jako nějaké klišé... tuhle sérii budu opravdu ještě hodně dlouho dostávat z hlavy :)

plakát

Apokalypsa (1979) 

Velice působivě natočený snímek, Coppola opravdu umí. Martin Sheen a Robert Duvall svými hereckými výkony trochu zastínili ostatní, nicméně všichni herci zahráli na výbornou. Atmosféra filmu mi mezi válečnými snímky přišla zcela výjimečná. Těžko to popsat slovy, to se musí vidět, cítit. Né se vším je divák konfrontován přímo, některé věci si musíte sami domyslet. Ale je to práce příjemná. Důležitým aspektem snímku je taky jeho přesah. Nejedná se pouze o válečné drama, je to hlavně sonda do hlubin lidské duše. I kdybych se moc snažil, nenašel bych i v takto dlouhé stopáži filmu slabé místo. Všechny scény i rozhovory mají svůj smysl. Rád bych vyzdvihl i kameru a zvukové efekty. S pořádnou aparaturou jsou to sluchové orgie. Za přečtení určitě stojí i zajímavosti k filmu.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Výborný film hodný jmen jejich režisérů. Moc se mi líbí, že se někdo odvážil vytvořit film na toto téma, už dlouho jsem něco takového hledal. Ze začátku se člověk lehce ztrácí v rychlém přeskakování mezi dějovými linkami, nicméně film má dostatečně dlouhou stopáž na to, abyste se za včas zorientovali. Asi nejzajímavější mi přišla dějová linka v Neo Soulu, nicméně všechny měly něco do sebe a žádná nenudila. To je dáno i tím, že pozorný divák je nucen neustále přemýšlet nad propojením jednotlivých postav v průběhu životů mezi všemi linkami. Jsem si jist, že tento film si pro opravdové vychutnání a docenění žádá spíše dvě projekce než jednu. Já po své první dávám zatím 4 hvězdy. Byť na filmu těžko hledat nějaké očividné chyby, po dodívání jsem měl pocit, že na 5 hvězd tomu ještě něco malinko chybělo. Možná tento dojem vyvolává to, že film se snaží kombinovat velké množstí žánrů, což je dobře, nicméně když se tyto linky vezmou z filmu odděleně, tak asi nemohou konkurovat nejlepším filmům daných žánrů obecně. Film tedy drží nad hladinou hlavně ona myšlenka propojenosti všeho a všech, ve kterou věřím i v reálném životě a děkuji že byla takto pěkně zfilmována :)

plakát

Avatar (2009) 

Všechno bylo prvotřídní... až na nepříjemně JEDNODUŠE dopředu čitelný děj. A taky to na mě bylo moc americké. Nicméně aby si někdo nemyslel, pořád to pro mě byl jeden z největších filmových zážitků v kině. Ale nejlepší film za poslední dekády? Ale jděte... to fakt ne. Takhle čitelný by špičkový film být neměl. Možná kdyby to nemělo takový hype, líbilo se mi to víc... škoda no. Slušné 4*

plakát

Baraka - Odysea země (1992) 

Opět se ukázalo, že pomocí obrazů a skvělé hudby lze komunikovat mnohem lépe, než pomocí řeči. Vyslovit všechno, o čem vypráví tento film, pomocí řeči, by trvalo minimálně 100x dýl, než je doba, za kterou ho člověk shlédne. Nemám vůbec co vytknout, zcela úžasná věc. Na rok 1992 famózní kamera, která by obstála proti jakémumoliv dnešnímu snímku... a hlavně tento film mluví o všem, o čem stojí za to mluvit.

plakát

Beyblade (2001) (seriál) 

Z nostalgie 3*