Reklama

Reklama

Američtí bohové

(seriál)
  • USA American Gods
Trailer 1
Drama / Fantasy / Mysteriózní
USA, (2017–2021), 24 h 1 min (Minutáž: 48–65 min)

Předloha:

Neil Gaiman (kniha)

Hrají:

Ricky Whittle, Ian McShane, Emily Browning, Pablo Schreiber, Bruce Langley, Yetide Badaki, Jonathan Tucker, Demore Barnes, Dane Cook, Peter Stormare (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina seriálové adaptace stejnojmenného románu Neila Gaimana Shadow Moon (Ricky Whittle) se po letech strávených za mřížemi vrací domů. Noc před jeho propuštěním jeho žena Laura (Emily Browning) umírá. Při automobilové nehodě umírá i její milenec a Moonův kamarád v jedné osobě. Od této noci se Shadow stává osobním strážcem a spolucestujícím charismatického podivína, pana Wednesdaye (Ian McShane). Ten vystupuje jako podvodník, ale ve skutečnosti je jedním ze starých bohů. Začíná tak nepředstavitelná pouť napříč Amerikou s úkolem shromáždit spojence a připravit se na válku proti novým bohům. Těmi jsou fenomény dnešní společnosti, láska k penězům, moderní technologie, média, celebrity či drogy. (geklon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (121)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou tři série, a vypadá to, že tedy i komplet seriál. První série se ještě nesla ve znamení nepřehlédnutého Fullerova zpracování, které se mnohdy dost podobalo Hannibalovi. Po jeho odchodu se to ale nějak pokazilo... Herci, tvůrci, postavy, snad všechno možné se střídalo jak ponožky. Kolik tady vůbec zůstalo lidí od začátku do konce, tak polovina? Popravdě je podle mě zázrak, že to tvůrci dotáhli na ty tři série, všechny jiné stanice by to zastavili už po první sérii. Sice platí, že negativní reklama je taky reklama, ale tady byl průser snad z každého ranku, rasismus, sexuální obtěžování, šikana... Přitom od druhé série se z toho na úkor děje stalo dost často takové lehké porno na podporu všech možných minorit, kombinované s halucinogeními, nikam nevedoucími obrazy. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprostá ztráta času. Scénáristické rozpaky z pilotního dílu se podařilo alespoň částečně vyvážit zdařilou mysteriozní atmosférou, avšak druhá epizoda již nabízí pouze bezbřehou tvůrčí prázdnotu. Režisér zcela selhává ve snaze o prosté odvyprávění příběhu, k čemuž přispívá i neobratná umělecká stylizace. Minutové záběry na poletující semena pampelišek jsou prokládány bezobsažným plkáním postav a přítomné šnečí tempo tak odsouvá seriál American Gods na hranici koukatelnosti. Zbytek série jsem již pouze protrpěl. S bídou na jednu hvězdu. ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele

Seriál aký sa len tak nevidí, či už svojim vizuálom alebo celkovo ako je poňatí.Strašne veľa kecanie, celkovo je to riadne príbehové, troška mi tam ale chýba akcia.Neviem či ma to bavilo ale proste som musel vidieť ďalšiu časť , bol som zvedavý ako sa to vyvinie . No a musím povedať že celkom dobre akurát škoda že sa to tak akčnejšie rozbehlo až v poslednom dieli.Dám 4* a na ďalšiu sérku som celkom zvedavý.Ďalšia séria sa držala toho čo prvá nastolila a opäť musím povedať že takýto seriál veľmi inde nenájdete. Herci hrajú perfektne no chýba tomu nejaká celistvosť a zase sa v podstate celú sériu stojí na mieste.Boli tu aj nudnejšie aj lepšie diely , u mňa klesá na 3* a dúfam že tretia séria to nejako pekne uzavrie. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot nemastný neslaný. Rýchle predstavenie postáv. Na rýchlo odbitá zápletka. Od druhého dielu ale výrazne zlepšenie. Na to, že sa seriál nemôže pochváliť ani jednou akčnou scénou a napriek tomu, že všetkých 8 dielov skôr pôsobí ako exkurzia do sveta, ktorý nám nie je známy a objavujeme jeho zákutia pozorne a s určitým zmäteným pohľadom ( nie natoľko rozdielným ako má Shadow), stále sa jedná o vizuálnu pastvu pre oči, a celá výplň je mytológia a mýtus v tej najlepšej možnej transformácií akú si viete predstaviť. Bavilo ma to. Ian McShane je zase raz perfektný a všetky postavičky dotvárajú akokoľvek zpočiatku bezvýznamné dotvárajú celú hierarchiu bohov so všetkými nuansami im vlastnými. Páčia sa mi úvodné príbehy. Páči sa mi skrytá epickosť. Aj fakt, že každej postave rozumiem. Teším sa na druhú sériu. S prvou som spokojný - 1. séria 90% ()

luczi 

všechny recenze uživatele

Ne, raději knihu!!! Američtí bohové trpí stejnou nemocí jako Hannibal. Jmenuje Brian Reitzell, David Slade, Bryan Fuller a další, které tyto dva projekty spojují. Raději budu 7 hodin a 56 min zírat do kaleidoskopu za poslechu mrouskání koček a pít u toho bolehlav, než další řadu tohoto...díla. ()

Galerie (352)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kde dav lidí střílí salvy do nebe, vidíme padat prázdné nábojnice k nohám zůčastněných. Avšak některé nábojnice mají stále v sobě projektil. (MatyasF)

Související novinky

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Hammer s Mansonem přišli o své agenty

Hammer s Mansonem přišli o své agenty

08.02.2021

Herec Armie Hammer (Dej mi své jméno, Rebeka) a zpěvák a herec Marilyn Manson (Zákon gangu, Nový papež) přišli ve víru kontroverzí o své klíčové zástupce. Od Hammera dala pryč ruce agentura William… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama