Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (1 340)

plakát

Pravý rytíř (2016) (TV film) 

Netradiční pohádka. Samozřejmě námětem samotným, ale např. písně, které se v pohádce objeví, nejsou jen klasické hloupoučké rýmovačky jen na vyplnění ticha, jak to bývá u běžných pohádek, ale je vidět, že na nich autor trochu toho času strávil. Herecké výkony také dobré snad u všech. Nicméně tato pohádka přece jen vybočuje z řady, tak asi nebude jen tak pro každého. Na mne udělala hodně dobrý celkový dojem, proto, sice slabší, ale plný počet.

plakát

Frčíme (2020) 

Pixaři to prostě umí - opět super příběh, grafika, originalita. Nápad s nohama jako "postavou" je zkrátka super! Celé dohromady to pěkně funguje, dobře to odsýpá, hrdinové sympatičtí, i vedlejší postavy poctivě propracované. Čekal jsme, že to bude dobré a zklamán jsem rozhodně nebyl. 5*.

plakát

Zombieland (2009) 

Tak tohle mě dostalo. V podstatě jsem od toho nic nečekal a dostal jsem takový nářez. A to mi ty zombie filmy připadají stupidní! Ale když se z toho udělá taková povedená komedie, tak to je vskutku jiné a dá se na to dobře koukat. Holky hezké, sympatické, chlapíci zas od rány :), vtipní, akční, zkrátka supr podívaná s hlavními herci, kteří se tam dokonale hodí. A ještě nesmím zapomenout na grafické doplňky pravidel - ty se také moc povedly. Možná trošku slabších, ale 5*!

plakát

Malý princ (2015) 

První, co mě na filmu zaujalo, byla ta grafika postaviček. A to především ta postava letce. Tak ten se opravdu povedl. Knihu jsem četl, ale po zhlédnutí filmu musím s překvapením uznat, že se mi tentokrát film líbil víc než jeho knižní předloha. A to i přesto (anebo snad práce proto?), že se film držel mnou čtené předlohy, mnohem méně, než jsem čekal. Holt autoři se soustředili nejen na to, aby film vypíchl z knihy to podstatné, ale hlavně také na to, aby byl srozumitelný masám. A to se mu povedlo skloubit dokonale. Navíc i ten příběh byl udělaný dobře - vyjma tedy míst, kdy se od předlohy oddálil až moc, ale uznávám, že předloha na film to byla těžká, takže asi nebyla jiná možnost, jak tento film o novodobé společnosti podat novodobé společnosti. Zajímavé také bylo, že jsem byl dojat v jiných místech než v knize a to dokonce také vícekrát (= dohromady hned 2x :-) A tak, jelikož se mi toto zpracovaní tak líbilo, musím dát trošku lepší hodnocení filmu než knize, tudíž mi z toho vychází maličko slabších 5*

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Strhující, snažící se objasnit do detailů, co se vlastně stalo a jak vše probíhalo, místy (a to vlastně dost často) běhá člověku mráz po zádech, jakou katastrofu může zapříčinit jeden arogantní hňup tolika lidem:(((. Asi se najde jen málo lidí, kteří ho po shlédnutí tohoto seriálu nezačne nenávidět. A stejně tak i podivná rozhodnutí a tvrzení vlády, no zkrátka filmově hodně zdařilý projekt, který je shopen odhalit i široké veřejnosti srozumitelným způsobem (ač se to z počátku tak vůbec nejeví), co se vlastně toho strašného dne stalo. Tenhle seriál skutečně stojí se na něj podívat a prožít strašné osudy opravdových hrdinů.

plakát

Kulový blesk (1978) 

Ahoj byte! Ano, i nás se touhle hláškou loučilo s naším starým bytem, když jsme se stěhovali:). A také to bylo snad mé 1. DVD, které jsem si koupil (a vlastně ani nevím, jestli jsem se na něj vůbec někdy z tohoto nosiče díval, ale stejně jsem rád, že ho mám:). Jinak je to prostě klasika, herci výborní, dialogy také super, no prostě jeden z filmů, na které se vždy rád znovu podívám.

plakát

Důvěrný nepřítel (2018) 

Překvapivě dobrý film s aktuální tématikou. Hutná atmosféra, sympatická Zuzana (a na druhou stranu ta její kamoška zas dost nesympatická:), místy trošku přehnané (i když kdo vím, že ano...), koneckonců i Vojtěch se do jeho role hodil. Ve výsledku sice slabší, ale nakonec dám plný počet - už si pomalu ani nevzpomínám, kdy jsem naposled viděl český film, který by snesl srovnání i se zahraniční konkurencí,... a navíc ta scéna ve vaně, ta přidala také k hodnocení;).

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Až do zhlédnutí tohoto filmu jsem si ani neuvědomoval, že ten Freddie je vlastně takový vizionář, puntičkář, zkrátka člověk, který šel tvrdě a cílevědomě za svým snem. Vždyť jen to logo Queenu vypovídá leccos o důslednosti a propracovanosti. A stejně tak to bylo i s hudbou Queen - rozmanitá, zajímavá, spolupracující s diváky, kostýmově pestré, ale nesmíme zapomenout ani na stinné stránky, jako alkohol, drogy, homosexualita; no zkrátka tohle všechno byl Queen. A pokud si to vychutnáte přímo v kině, kde hudba krásně vynikne, máte o ten správný zážitek postaráno. I Rami Malek se do své role parádně hodil. Líbilo se. 5*.

plakát

Upgrade (2018) 

Hodně zajímavý námět, napínavé a mrazivé už jen tím, že by toto mohlo být v nedaleké budoucnosti snad i skutečné... Brrr. Byl jsem zvědav, jak to tvůrci zakončí a úplně jsem se zděsil, když se hlavní představitel na konci probral a já se už obával, že to tvůrci až takhle pokazí... ale naštěstí to dopadlo přece jenom jinak. No, vlastně, zrovna naštěstí to pravé slovo určitě není, ale že to byl "nářez závěr", to už klidně napsat můžu...

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Prostě takový hezký oddychový film, u kterého se každou chvíli rozesměje díky jeho citlivému humoru (teda většinou citlivému:-), se sympatickými hlavními hrdiny (a to mluvím i o Jenovéfě, která se ze začátku zdála jako protivná, nesympatická persona, která sem vůbec nepatří, což se ale během filmu docela otočí a stane se z ní taková správná osůbka), s příběhem, který tedy občas plyne až moc lehce, ale i to se mu dá odpustit, protože to v globálu celé takhle funguje. Nu co, nějaké chybky by se tu jistě našly, ale film zkrátka bavil po celou dobu, z kina jsem díky němu odcházel nalazen na příjemnou notu, takže nehodlám přemýšlet nad tím, proč nedat plný počet a místo toho šup je tam!