Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak mladý rytíř a jeho starostlivý otec najdou nejen cestu jeden k druhému, ale také lásku a štěstí... Pohádku o rytířích, unesené princezně a kouzelném náhrdelníku odvypráví Česká televize na Štědrý večer. Vincent (Jan Komínek), rozvážný a mírumilovný mladík, který rád čte a maluje, je pravým opakem svého otce (Lukáš Vaculík). Ten má jako vysloužilý a ambiciózní rytíř silnou potřebu svého syna neustále opatrovat a zahrnovat ho důležitými radami. Dokonce jej doprovází i na zkušenou do světa. Na cestě se setkají s černokněžníkem, vystaví nebezpečí říši víl a musejí svoji chybu napravit. A samozřejmě osvobodit i krásnou princeznu (Lucie Černá). Nakonec rytíř pochopí, že ne vše se dá vyřešit mečem, a Vincent si uvědomí, že se zlem je nutné bojovat. Láska krásné princezny a půl království k tomu je pak zákonitou odměnou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Průměrný příběh. J. Komínek se doplňoval víc s "parťáky" (M. Novotný, M. Kraus, L. Vaculík), než s princeznou (L. Černá). J. Korn dva tři "štěky" zvládl, J. Hanzlík zloducha taky, stejně T. Pauhofová. Výprava podprůmerná, působila jako levná studiovka. Děj naštěstí nekomplikovaný, připomínal Neohroženého Mikeše. Charakteristika rytíře jako negramoty a jeho manželky jako renesanční ženy asi největší omyl ve scénáři. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tradičně líná vánoční pohádka od ČT. Scenárista navlékl několik běžných klišé a nějak je pospojoval. Režisér má problém se základem řemesla, ale to přece nevadí, je to jen pohádka. :-( První polovinu filmu mě bavil aspoň Lukáš Vaculík, který svého „jednoduchého“ rytíře hrál s chutí a nadhledem. Pozitivem je, že za pár dní si na toto dílo nikdo nevzpomene (30%). ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vraj vianočná rozprávka. Ja už neviem, čo si tí moderní tvorcovia myslia, ale všetko, po čom siahnu, je čistý trapas. Pritom zo štátneho rozpočtu vycicali toľko peňazí a oni nedokážu urobiť poriadny príbeh, ktorý by zaujal aspoň deti, keď už nie dospelých? Ako je možné, že rozprávky spred 40-50 rokov sú o 10 tried vyššie? Nič po roku 2000 sa nechytá na doby minulé. Partičkovskí herci a alkoholici tvrdia muziku v moderných dielach a človek sa vlastne až opýta, ktorý herec do 40 rokov dnes stojí za to? Za princeznú vyberú hocijakú herečku, čo sedela kdesi v parku na lavičke, čiže skôr adeptka na vstup do hnutia Oľano než herečka. A na princa už dnes stačí parameter: "Ostrihajte ho na hríbik, nechajte mu ofinku! A ksicht? To je jedno, len nech ma riadnu podváhu a na tvári podkožné tukové hrčky sťaby cestný retardér". ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Vánoční nálada mě udojila, abych se kouknul na novou pohajdu. Upřímně? Byla to chyba. Měl jsem se raději vyslíct do naha a jít běhat břečkou na silnici. Nehledě na to že soudruh Prdolenský vykradl asi pět dalších pohádek, tak silně neokoukanej kást tomu opravdu nepřidal tu správnou pohádkovou patinu a poslal to svejma prkenejma výkonama solidně do prdele. Tisícročný Culík s neméně kvalitním záporákem Hajzlíkem fakt nejsou pohádková dvojka. O zbytku prken raději ani nemluvě. Naprostá ztráta času. 15% P.s.: ta jedna hvězda je pochopitelně za Táňu :) ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné prostředí je, žel přírodo, zašlapáno, a tím pádem k ničemu, celkovou absurditou skoro ve všech směrech. Děj i vývoj či chování většiny postav, casting a moderní hudba. Dialogy jsou dokonce na bázi stupidity nováckého seriálu pro mládež. Jakkoli poté moralizovat je v tomto tvůrčím bahně zcela zbytečné. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Film se natáčel na hradech Landštejn, Roštejn, v Dolském mlýně, Hřensku, Kamenici, v brdských lesích, Kestřanech, Mostě, Bedlnu u Jesenice a v Jindřichově Hradci. Pohádka se natáčela mimo jiné i na hradě Loket v Karlovarském kraji. Příprava veselky a definitivní přemožení čaroděje v závěru pohádky se odehrávaly na hradě Roštejn nedaleko Třeště. (rakovnik)
  • „Vincent je rozvážný, mírumilovný, umělecky založený a kultivovaný mladý muž. Je naprostý opak svého otce,“ uvedl Jan Komínek (rytíř Vincent). (SONY_)

Reklama

Reklama