Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (95)

plakát

Max, má láska (1986) 

Buñuel po Buñuelovi. To mohl za tolik u L. B. Carrière?!

plakát

Contes immoraux (1974) 

Že já hlupák jsem upřednostnil výlomky z untergrundu. (No co, aspoň si mohu zazpívat Nalej mi kumys, ať stojí mi peníz.) – Kvůli obrazu. Savonarolovi jsem nevěřil ani slovo, natož to upálení.

plakát

Včelí královna (1963) 

Takový krásný katolický film! Proč ho zakazovali? Proč zakazovali Viridianu? Za to můžou feministky! __ Jo, a kolik záběrů by asi spadlo pod stůl některých režisérských chytráků jako "zbytečných"?

plakát

Dobrodruh (1983) 

Čovek by neřekl, jak se pobaví.

plakát

Requiem za 116 vesnic (1996) (TV film) 

Viděl jsem o něco málo více než polovinu (druhou). K obsahu: leccos nelze hodnotit jednoznačně, ne tak ovšem úroveň (některých? většiny?) lidí, kteří to území obhospodařují po létě 1945, zvláště té spodiny roztomile nazývané "zlatokopy" - Přišli s ničím a ničit. Nikdo je nevyháněl, utíkali sami pro svoji neschopnost. Teď (1996) se domáhají "svého" majetku. Hnus.

plakát

Irina Palm (2006) 

Za tu nutnost vydržet a za náznaky, že divák neví vše.

plakát

Bosé nohy v parku (1967) 

Úžasné. Kolem bují šedesátky, ale Redford se musí ožrat, aby chodil v nitru Greenwich Village bez bot. A Fondovka (marně maskující, co asi všecko zná už v reálu) se může přetrhnout, aby o něj dost pečovala, vzbudila v něm pocit důležitosti, protože když tohle dokáže, bude mít šťastné manželství. LOL. Kolik hipíkům zaplatili, aby jim nelezli do záběru? ___ Netrčí z toho jevištní původ.

plakát

Kdysi dávno (1980) 

Krásný film o Nicolaeovi a Eleně.

plakát

Wittgenstein (1993) 

Po přečtení Palečkova komentáře jsem ochoten vidět ve zvolené stylizaci hlubší smysl. Brygmi: "Opravdu divný film." -- Ano, ano; a proto přihazuji * na asi spíše přeceňující čtyři.