Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (21)

plakát

Nebohá paní Pomsta (2005) 

...nedosahuje kvalit svých předchůdců, nejhorší z trilogie, postrádá jakýkoliv moment překvapení, závěrečný úsek je dosti patetický (od setkání rodičů), přesto pořád je to výborný film.

plakát

Electric Dragon 80.000 V (2001) 

budu asi stat v opozici...vubec mi to neprislo nudne - do posledni minuty jsem se od toho neodtrhl. zvlastni i na japonske pomery, mozna mirne navazujici na starecka tohoto "zanru" tetsua, fabule opravdu takrka nulova (ani mi nechybela, kdyz se nad tim tak zamyslim), film asi opravdu nic nerekne (nebo nemel masatoshi nagase symbolizovat boha-budhu a tadanobu jeho premozeni?:) ), jak rekl dwi je to "jen" japonsky underground. ta ctvrta hvezdicka je za nekompromisni soundtrack, ktery taky asi kazdemu nesedne.

plakát

Tai Hang Shan Shang (2005) 

Propaganda ve velkém či spíše v gigantickém měřítku, dialogy plné balastu, tento film na kolena nesráží. Tím velkým negativním prvkem je zde ale přikládaný příběh, který se snaží být co nejautentičtější, čímž film trpí de facto nulovým dějem (řekl bych, že se jedná spíše o jednotlivé momentky z dvouletého období druhé světové války). Na druhou stranu velkou devízou jsou bojové scény. K filmu se pojí žertovná historka: Jeden z vůdců 8. route army He Bingyan, jenž byl znázorněn i ve filmu (celkem známým Tonym Leung Ka Faiem), měl ve skutečnosti useklou paži. Tvůrci filmu , v rámci co největši autentičnosti, "odejmuli" ji herci také. Bohužel zvolili tu špatnou variantu - levou, což namíchlo pozůstalé, kteří si stěžovali. Musela tedy nastoupit post produkce a počítačové triky, aby byla herci "odňata" ta správná ruka – pravá!

plakát

Pulgasari (1985) 

Tak další film ze Severní Koreje, který se blýskl v mém hledáčku, mám úspěšně za sebou...co říci??? Ponejprve se k filmu pojí vcelku kuriozní historka, či spíše těžko uvěřitelný drb, podobného rázu, jakými nás zahlcuje jistý bulvární plátek: Režisér Sang-ok Shin pochází z Jižní Koreje, film je ale ze Severní části poloostrova...ne on neprohlédl nespravedlnost režimu drtící veškerý proletariát těžkými otuhami, nedal se na tu správnou cestu společného vlastnictví. Potom ale vyplouvá na povrch otázka, jak režisér mohl točit de facto u svých nepřátel na severu? A je to tu - BYL UNESEN! Severokorejský vůdce Jong-il Kim (ano, je to syn božského) byl totiž prý tak velký jeho fanoušek, že ho nechal zaujmout, unést a hlavně nutit k točení filmů (samozřejmě vhodných režimu). Kdo čekal na jednu stranu propagandu par excellance, se ale vcelku zmýlil. Samozřejmě zde nechybí boj proti panské vrchnosti rolníky, když už onen pomyslný pohár vykořisťování přetekl, či jsou zde zastoupené některé výroky, které jsou velmi vhodné pro uši všech rudých bratrů, ale přímo o propagandistický film se nejedná (kdo by chtěl ochutnat opravdu honosný kus tohoto filmařského umění, nechť sáhne po čínském filmu Taihang Shan Shang z roku 2005). Jedná se o monster movie s bájnou tematikou, kdy uvězněný umírající kovář z rýže uhněte drobnou figurku Pulgasariho (jsou potřeba i jiné ingredience, třeba kapka krve jeho dcery), mýtického netvora, živícího se jen výlučně železem, který povstal bránit lid a hlavně kovářovu dceru proti zhýralému a vykořisťujícímu králi. Linearita fabule dává jasný obraz, kam se vše bude ubírat, směřování děje je cítit od prvních minut. Nevykreslenost a černobílé vidění charakterů, naivita dialogů, nehorázný hudební doprovod (v podobě jednoho syntezátoru nevalné značky), umocňují touhu okamžitě film vypnout. Byla by to chyba, film se totiž odmění každému, kdo vydrží déle, opravdu monstrózními efekty, v podobě obrovského Pulgasariho útočícího na královský palác. Vím, že se píše rok 1985, ale za tento hnus by se musel stydět Karel Zeman v roce 1955! Doby plátna na pozadí na kterém běží stopa obrovské příšery a do toho normálně hrané popředí jsou přeci ty tam! Na druhou stranu byl film záživnější než například Kameňák

plakát

Gan keun gajok (2005) 

obodobné téma jako v Good bey Lenin, stejně absurdní, ale řekl bych trošku dotaženější a hlavně zábavnější...

plakát

Vesnice (2004) 

* je málo, *** je na druhou stranu ale opravdu moc..

plakát

Fantastipo (2005) 

"Komedie" - spíše tedy úsměvná koláž - o dvou střešťených bratrech, kterým náhle spadne do klína vedení úspěšné firmy na minerální vodu. Ještě více infantilnější otec, který se vzdal řízení, pomáhá sourozencům v prvních krocích do světa businessu. Oba, svým způsobem nedospělí bratři, pokračují v započaté práci po otci, přitom ale vztahy mezi všemi se trošku vyhrocují. To trochu k příběhu. Film sám o sobě je vlastně jedna velká infantilnost - retro styl, fanatická záliba v budování zoo, střihy s kýčovými reklamami na minerálku, proslovy otce...třešničkou na dortu je Mommys & Daddys bar. Občas se prolíná realita a fikce, sny, občas je toho ale naroubováno na sebe až moc. Na druhou stranu se ve filmu řeší jedna ze základních otázek lidského soužití - rodina. BTW: sourozenecké role dostali dvě japonské popové superstars (OST na výbornou).

plakát

Transformers: The Movie (1986) 

Ty *** asi jen z nostalgie nad nedělními dopoledny, týden co týden u velmi oblíbených Transformers, jéé to byly časy! :) Tento snímek nemůže vůbec konkurovat seriálu, aspoň co si já pamatuji...mnó...:) Jinak by film jistě vyhrál soutěž o nejhorší OST - tedy jedině, že tu nikdo není obdivovatelem gay metalových samowarů, rychlowarů a podobných kapel.

plakát

Mo jian xia qing (1981) 

Klasický martial art film od Shawů, který byl točen pouze v interiérech - bohužel tím trpí, některé scenérie jsou totiž vrcholem nevkusu. Na druhou stranu bojová umění jsou zde vykreslena bravurně...a to v těhle filmech jde, ne? ale ten "zbytek" stojí za....:)

plakát

Ohnivý oceán (2004) 

z filmu dýchá, čpí, srší kýčovost...odporné! naštěstí viděno v polštině, ubránil jsem se tak aspoň 50% dementních dialogů...