Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (1 445)

plakát

Služka (2023) 

Příběh před a během první světové války, ne zcela jednoduchý úděl služebnictva, v tomto případě primárně zaměřený na ženy, šmrncnutý lesbických vztahem. Poměrně dobře dobově zobrazené a i dějově dobře převyprávěné. Výtku bych měl ke scénáři ohledně mužů, protože tady prostě dostávají všichni pořádně na frak, pozitivní není prostě ani jeden......

plakát

Sladký život (2024) 

Tak samozřejmě, někdo se chová jako mistr světa, aby se z něj stal najednou dobrák, tak jednoduché to normálně není. Nicméně možná díky výměně srdce se nad tím dá přimhouřit očko. Takže nakonec ten sladký život může být. Občas jsem se i zasmál, takže nakonec celkem fajn a tři hvězdy.

plakát

Aristokratka ve varu (2024) 

Milé překvapení. Zámek Kostku navštěvuje méně a méně muflonů, peníze nejsou a k tomu na zámek přijede dcera advokáta - Denisa, které na obličej spadlo celé železářství. Ta pak rozvíří události na hradě raz dva. Simona Lewandovská je fajn stejně jako celé služebnictvo (Pechlát, Liška, Balzerová). Jiří Vejdělek ještě umí a dvojka je překvapivě lepší, než byla předchozí Poslední aristokratka.

plakát

Sezn@mka (2016) 

No, žádná velká sláva. Seznamka, kterou řídí Jiří Langmajer (spolu se Zuzanou Kajnarovou světlé stránky filmu), dává různým typům možnosti seznámení, majiteli pak možnost střídat milenky ve velké rychlosti. Samozřejmě, všechno někdy praskne.

plakát

Meg 2: Příkop (2023) 

Za mě celkem slabý film, ono - už jednička nebyla žádná velká sláva. Samozřejmě vůbec nemá smysl srovnávat Meg 2 a Čelisti, to je prostě někde úplně jinde, ale i tak tam prostě zklamání je a to tam, kde prostě dostává logika na frak nebo kde jsou dokonce chyby ve střihu a tak nastává troška divení, jak je to možné. Proč má Statham znovu harpunu, které už hodil atd. Napětí se nekoná, horor to opravdu není, ale i tak film občas pobaví. Slabé dvě hvězdy.

plakát

Muž jménem Otto (2022) 

Nabručený a pedantský Tom Hanks, kterému se už moc nechce žít, ale pak mu do života vstoupí nová rodina, která se nastěhuje naproti němu. Přestože s Ottou moc vyjít nejde, pokud tedy všichni nedělají 100% to, co mají, tak nakonec svoje vzorce chování přeci jen začne měnit. Trochu mix Gran Torina (to je tedy na jiné úrovni), trochu Lepší už to nebude. Na plné hodnocení to není, ale Marc Foster se s Tomem Hanksem trefil a za vidění to rozhodně stojí,

plakát

Rodinná aféra (2024) 

Asi i proto, že jsem nic náročného nečekal, tak mě romantická komedie příliš nezklamala. O překvapení je poněkud nouze ve vztahu nafoukaný herec, skvělá matka a její ambiciózní dcera. Na druhou stranu občas jsem se opravdu zasmál, trochu té romantiky mezi Zachem Efronem a Nicole Kidman tam taky bylo.

plakát

Smršť (2024) 

Bohužel jsem čekal trochu víc, asi i proto, že jsem knihu od Kariky četl. Nicméně Větrnice sice nějakou úlohu hraje, stejně jako samotný základ knihy, ale primárně se děj točí kolem ústřední manželské dvojice a zde je kámen úrazu. Vždy, když začne být hustá atmosféra, tak se dostaneme střihem jinam a tempo je dokonce i na mě pomalé. Nakonec ani jako variace na Shining to prostě nefunguje,

plakát

Prázdniny s Broučkem (2024) 

Letní pohodový rodinný film jako dělaný pro prázdniny. Má sice řadu českých neduhů, ale celkový výsledek vlastně špatný není. Tam, kde chybí nějaké překvapení, tam to vynahrazuje idylický český venkov a poměrně dost nostalgie. Možná škoda, že místo pobytu na venkově to nebyla spíše road movie, protože během toho krátkého úseku cesty jsem se bavil nejvíce.

plakát

Boj o oheň (1981) 

Jeden z nejlepších filmů o pravěku, kdy oheň byl nadevše. Takže když o něj jedna tlupa přijde, sledujeme cestu za ohněm tří vyslanců. Trochu jsem se bál, jak překlenout fakt, že se ve filmu nemluví, ale budu poslouchat pouze různé skřeky, ale vůbec to nevadilo. Za celých 100 minut jsem se nenudil a nechal se vést Annaudem krásnou krajinou a drsným pravěkem.