Reklama

Reklama

Muž jménem Otto

  • USA A Man Called Otto (více)
Trailer 5

Film, jehož předlohou je celosvětový knižní bestseller „Muž jménem Ove“, vypráví příběh mrzouta Otta Andresona (Tom Hanks), který po ztrátě manželky ztratí smysl života. Otto je připraven všechno ukončit, ale plány mu naruší mladá živá rodina, která se nastěhuje do sousedního domu. Otto se tak seznámí s Marisol, která ho vyzve vidět věci jinak, a vznikne tak neočekávané přátelství, které mu změní život. Dojemný a vtipný příběh o lásce, ztrátě a životě ukazuje, že rodinu lze najít na nejneočekávanějších místech. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (301)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Hned jak se o snímku prvně doslechl, jsem neměl pochybností o tom, že to bude dobrý film. A jak jsem byl rád, že se takovému celku dokonce podařila předčít všechna má očekávání! Zahořklý Tom Hanks, agresivně reagující na jakékoli podněty svého okolí, byl ve své roli fenomenální a v mnoha momentech dokonce velmi připomínal nezapomenutelného Clinta Eastwooda z Gran Torina. Ať už je to jakkoli, i toto dílo má snad vše, co si na dobrém filmu tak cením. Příběh je dostatečně poutavý, hodnoty jednotlivých postav se zajímavě posouvají a vyvíjejí, celé je to přirozeně vtipné a přitom je to natolik vážné, až celá řada scén dokáže diváka mimořádně dojmout, někoho snad i rozbrečet. 90% PS: Takový konec pravděpodobně každý předem očekával, to však celkové kvality nijak nesráží. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Námět od Fredrika Backmana je z podstaty věci super, plný lidskosti a lidství. Nemůžu se ale zbavit dojmu, že původní film byl o lán lepší, zatímco tento nic nového nepřinesl. Nejvíc je to znát na nejlepším vtipu příběhu. Od původního příběhu totiž fanoušky Volva a Saabu už nikdy nebudu vnímat stejně. Tady to ale s těmi automobilovými značkami vyšlo dost do ztracena. Nejzajímavější mi přišel vztah Otta s venkovní kočkou, to, pravda, hnulo na srdíčku. Zbytek ale nepřekvapil. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Pred pár rokmi, vlastne nie až tak dávno, som videla v kine švédsky film Muž menom Ove. Vtedy som o ňom napísala, že to bol ten najkrajší švédsky film, aký som videla. Zaradil sa medzi moje najobľúbenejšie filmy a hneď som si pozháňala aj knihu. Tento remake so zmeneným menom na Otto som chcela vidieť asi len preto, lebo do hlavnej úlohy obsadili Toma Hanksa, jedného z mojich najobľúbenejších hercov. Nemala som priveľké očakávania, remaky sú väčšinou zbytočné, obzvlášť keď ako aj v tomto prípade, originál je dokonalý. Našťastie aj Muž menom Otto sa vydaril. Rovnako ako náš hlavný hrdina s veľkým srdcom, aj tento film má srdce, je ľudský, silný, dojemný a vtipný. Tom Hanks ako aj pre mňa neznáma Treviño super. Len málo chýba do piatej hviezdičky. [Coffee & Cake KINO WORMS]. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Muž jménem Otto je oproti svému švédskému předchůdci vděčnější a krapet méně odvážný, výsledek je přesto milou záležitostí a dalším hereckým koncertem Toma Hankse. V zásadě by šlo říct, že se obě verze něčím doplňují, kdy dost možná Muž jménem Otto svádí k většímu emocionální zásahu než jeho švédský předchůdce. S klidným srdcem se tak dá říct, že jde o vzácný případ, kdy není americká předělávka evropského hitu úplně zbytečná.... ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Starý a nerudný Otto si přeje po smrti manželky sám ukončit svůj život, ale jako by mu to osud nedovolil. Pokaždé, když se o to pokouší, něco se stane a Otto to musí dát do pořádku, čímž pomáhá stále více lidem kolem sebe. Film je velmi solidním mixem dramatu a komedie, kdy popotahovalo a slzelo snad celé kino. Lidský příběh vás určitě zasáhne u srdce a pokud jste se potýkali se sebevražednými myšlenkami nebo jste se i o něco pokusili (jako já sám), myslím, že to na vás zapůsobí ještě víc. Předlohu ani švédskou verzi filmu neznám, ale Hanks spolu s ostatními se s tím poprali parádně a dokázali to skvěle přenést do amerického prostředí. Scéna s vlakem, kdy mladí tragickou scénu natáčí, než aby něco sami udělali, byla až strašlivě realistická. Škoda, že tak málo lidi dnes ochotně podá pomocnou ruku. Hodnocení: 80 % ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo v Pittsburghu v Pensylvánii v únoru 2022 a skončilo v květnu 2022. (Posheidon)
  • Mladý Otto je hrán hercem Trumanem Hanksem, což je skutečný syn herce Toma Hankse (starší Otto). (Puxina)
  • Když se chce Otto (Tom Hanks) oběsit, tak si odkopne nízký stolek, který se převalí na bok a zůstane na rozložených novinách. V dalším zaběru na celou místnost tento stolek vůbec není, aby se v následujícím blízkém záběru na Otta zase vrátil na místo. (Muffino)

Reklama

Reklama