Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (575)

plakát

Jako v bavlnce (2020) 

Lidi jsou těmi seriály a filmy za poslední rok tak přežraný, že ani nepoznají, když se objeví něco fakt dobrýho...a ještě si teda připadají jako gurmáni, když zkritizujou kvalitu, ono to jde ale celkem nepozorovaně proti očekávání žánru tím, jak ty pravidla naplňuje někde úplně, někde zčásti a někdy vůbec, takže výsledný zážitek může bejt matoucí...čímž je ovšem právě zajímavej;-)

plakát

Ví o tobě - Náhodná setkání (2021) (epizoda) 

Pro člověka, který knihu četl, poměrně zbytná záležitost s podivně vybranými představiteli hlavních postav a s pitoreskní výpravou...znalost knihy je při sledování seriálu paradoxně výhodou: kdybych nevěděl, jak celý příběh dopadne, vůbec by mě jeho filmové vyprávění nebavilo.

plakát

Hra z Anglie (2020) (seriál) 

Je to trochu školometský, a není to vůbec jenom o fotbalu skoro bych řekl, že fotbal tu slouží hlavně jako vehikl pro (stále) aktuální témata sociální, ekonomický a genderový nerovnosti. Každopádně pro fanoušky povinnost, atmosféra doby i sportovní rivalita je krásně vypiplaná do posledního detailu...

plakát

Temné spiknutí (1997) 

Tohle bohužel v čase neobstojí už ani jako retro zábava, zajímavé jen jako dokument doby, co se v 90. letech mohlo dostat do kin v áčkové produkci a s relativně áčkovými herci - nechtěně směšný svojí úplnou absencí humoru a nadhledu, evidentně ale s aspirací na to být málem druhým Uprchlikem.

plakát

Dark - Jak zaseješ, tak sklidíš (2017) (epizoda) 

50. léta přesně, jak si je představuju a znám z filmů, ne, jak jsem je prožil a pamatuju si je z dětství, jako 80tky. Ani tenhle díl mi nevysvětlil celej ten humbuk okolo seriálu, zato ale konečně přinesl kromě extenze příběhu (neustálého rozšiřování dějových i časových o-kruhů) také pořádnou porci intenzity...

plakát

Dark - Season 1 (2017) (série) 

Nejsem žádnej fanoušek konceptu národních povah a z toho plynoucích stereotypů, ale tohle je prostě "německy" strojový, spolehlivý, bez kvalitativních výkyvů, ale bohužel i bez filmových nebo emocionálních zvratů. Prostě to celé jede po jedné stejnoměrné vlně, napětí si sice udržuje stabilní výkon, ovšem nejpozději v 6. dílu začne i tohle pnutí mezi postavami, časovými rovinami a generacemi lehce nudit. Celé je to jakoby načichlé severskou bezvýchodnou atmosférou a existenciální úzkostí, jenže já tam pořád zevnitř cítím tu nesmrtelnou německou tradici osvícenství a rozumu, který touží popsat i vysvětlit tajemství života, času a hmoty pomocí nějakých přenosných mechanických strojků, doslovnými metaforami, vědeckou evidencí z (policejních) archivů nebo na základě dopisů z minulosti ... Snad první seriál, kde zatím každý jeden jeho díl hodnotím pořád dokola stejným počtem hvězdiček.

plakát

Mýtus (2005) 

Souboje za 5 hvězd, ostatní je jen vycpávka mezi nimi, skoro bez Chanovského humoru a nadhledu, točená čistě jako úlitba čínské neoimperiálni ideologii.

plakát

Zelené peklo (2003) 

Tak tohle si opravdu nikdo ze zúčastněných do rámečku nedal.

plakát

Volejte Saulovi - Wiedersehen (2018) (epizoda) 

Zatím pro mě po všech stránkách nejnadupanější díl, ne kvůli akci nebo emocím (těch už bylo v jednotlivých scénách předchozích dílů i víc), ale tím, jak se úročí, kříží a eskalují všechny ty roviny vyprávění od Saula směrem k Breaking Bad. Tady poprvé jsem začal cítit neodbytnou chuť si Perníkového tátu sjet znovu celýho a hned...

plakát

Kickboxer: Odplata (2017) 

Když už to nemá žádný děj, nebo když už i ty poslední zbytky děje nedávají žádný smysl, má to aspoň spoustu soubojů, včetně dlouhé tréninkové sekvence. Co do počtu soubojů jeden z top béčkových amerických akčních filmů posledních 20 let a vůbec ani nijak nevadí, že jsou svou choreografií na hranici sebeparodie, možná spíš až za ní ... naopak, příchuť vyšinutosti dává filmu šmrnc, stejně jako cameo Tysona a Ronaldinha.