Reklama

Reklama

Obsahy (4)

David Attenborough's Natural History Museum Alive

David Attenborough's Natural History Museum Alive (2014) (TV film)

Charismatický Sir David Attenborough zavítá v tomto naučném filmu do Přírodopisného muzea v Londýne. Po jeho zavírací době nám za pomoci moderních CGI technologií představuje některé z jeho oblíbených, leč dnes již bohužel vyhynulých živočichů. Kromě krásných animací se dočkáme zejména poutavě prezentovaných faktů a zajímavostí ze života právě těchto zvířat, která jsou pro nás dnes již nenávratně ztracena. Seznámíme se tak například s opeřeným dinosaurem - předkem všech dnešních ptáků, tři metry na výšku měřícím primátem nebo největším známým druhem orla.

David Attenborough: Život v oblacích

David Attenborough: Život v oblacích (2014)

Podmanění oblohy zabralo různorodým živočišným druhům naší planety miliony let. Právě s evolucí létání nás tentokrát seznámí Sir David Attenborough. Vydejme se s ním proto na tuto zajímavou cestu historií - od prvních letců, vážek, které se vznesly do vzduchu před více než 400 miliony let, až po nejnadanější vzdušné akrobaty současnosti, ptáky. Kromě této pozoruhodné evoluční cesty stojí pak za pozornost i mnohé úchvatné záběry, které se natáčely na lokacích po celém světě - od Skotska, po Borneo nebo Čínu. S tím vším se můžeme setkat v tomto třídílném dokumentárním cyklu z dílny britské televize, který je navíc dostupný i v ohromujícím 3D obraze.

Lov

Lov (2015) (seriál)

Sir David Attenborough se vrací na BBC, aby propůjčil svůj hlas další dokumentární sérii z dílny BBC Natural History Unit. Tentokrát se zblízka podíváme na vypjaté souboje síly, rychlosti i vytrvalosti mezi lovci a jejich kořistí. Tato dramata, kde není v sázce nic menšího než samotné přežití, se dennodenně odehrávají na všech místech naší planety, od vyprahlých pouští po rozlehlé oceány. Díky trpělivé práci kameramanů si můžeme tyto napínavé okamžiky užívat i na našich obrazovkách, jak jinak než v úchvatné kvalitě. V závěru každého dílu navíc nahlédneme právě i do zákulisí natáčení.

Příběh života

Příběh života (2014) (seriál)

Seznámení s některými z nejvypjatějších a nejzajímavějších výzev, kterým musí během svého života čelit zvířata po celém světě. V šesti dílech, představujících jednotlivé životní etapy, nahlédneme do konkrétních momentů z příběhů různých živočišných druhů, od nepatrných kudlanek až po majestátní plejtváky. Úchvatné záběry, při kterých navíc divák zažije spoustu různých emocí. Pobavení u často až komických situací totiž pravidelně střídá dojetí při pohledu na nesmlouvavou krutost života. Ze všeho nejvíce však převládá údiv. A to nejen nad krásou přírody jako takovou, ale i nad neskutečně detailní a precizně provedenou prací kameramanů. Další z řady dokonalých dokumentárních zážitků z produkce BBC Natural History Unit.

Reklama