Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (5)

plakát

Baraka - Odysea země (1992) 

Fascinujícím způsobem natočený a poskládaný dokument vypovídající a stavu planety a lidstva. Úžasné dílo nejen obrazově, ale především volbou hudby. Na depresivní obrazy z tohoto snímku, doprovázející hudbu Dead Can Dance, nikdy nezapomenu. Záběry bezdomovců, žebrajících i prostitucí se živících dětí, lidí sbírajících odpadky na smetišti, ale také překrásné přírodní scenérie, a v neposlední řadě záběry na kuřátka z drůbežárny. Dechberoucí, úchvatné, nutící člověka zamyslet se nad sebou pokaždé, když si spílá nad tím, jak se má zle.

plakát

Solaris (2002) 

Velmi působivé zpracování Lemova skvělého románu. Mně osobně přišlo mnohem stravitelnější než mnohem starší Tarkovského verze.Stejně jako ona, i tato verze dává člověku podnět zamyslet se nad pokroucenou křesťanskou morálkou a její ideou lidské nadřazenosti vůči všemu co nesplňuje definici lidského, a tudíž může být zničeno, přesto že jde v tomto případě pouze o pocitem viny způsobené projekce vlastní mysli, zhmotnělé inteligentní entitou, kterou představuje planeta Solaris. Více než science-fiction se jedná o psychologický snímek s úžasnou atmosférou.

plakát

Machete (2010) 

Skvělá parodie na smrtelně vážně myšlené akční filmy osmdesátých let. Smál jsem se od začátku až do konce. Scény se slaňováním na lidských střevech a s onou důmyslnou skrýší pro mobilní telefon mne málem roztrhaly. Podle mne je Rodrigues v tomto žánru nedostižný.

plakát

Zelená míle (1999) 

Dojemné, mystické, překrásné! Jeden z nejsilnějších filmových zážitků, co se dají vidět. Kdo říká, že u tohoto filmu neuronil slzu, buď lže, nebo nemá srdce. Film o dobru, zlu, čistotě lidské duše a také snímek, jež člověka nutí k zamyšlení nad trestem smrti.

plakát

Sin City - město hříchu (2005) 

Bravurně zpracovaná komiksová předloha Franka Millera. Skvělé herecké obsazení a především působivé barevné doplnění černobílých scén, díky kterému snímek působí téměř magicky.