Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (121)

plakát

Výplata (2003) 

Pssst! Ono to celé vůbec nedává smysl, ale toho si ve vší té přepálené akci nemáme všimnout...

plakát

Malé ženy (2019) 

Nikdy předtím jsem o Malých ženách neslyšel, zakže mě celkem překvapilo, že je to už sedmá adaptace. Přiznám se, že ze začátku mi přišlo, že je to dělané pro ty, kteří těch šest adaptací viděli a taky četli knihu. Trochu jsem se v tom ztrácel, nevěděl, kdo je kdo a proč to pořád skáče v čase. Pak jsem se ale chytil a dospěl k tomu, že to je prostě jedna z hlavních charakteristik filmu, a že je funkční. Chronologie tady prostě není tou obvyklou šablonou, která by udávala, jak se jednotlivé scény a epizody budou řadit za sebou. Film nám ta období vypráví jakoby všechna najednou, a pokud situace, o které mluví, potřebuje vysvětlení nebo porovnání s jinou dobou, prostě to hned udělá. Samozřejmě, že je to možné díky tomu, že děj není nijak složitý, jinak bychom se v tom opravdu beznadějně ztratili. Ale na druhé straně, vyprávění je i díky tomu ohromně živé, a vtáhne vás - ani ne do děje, spíš do té atmosféry. A navíc - co záběr, to skvost. Jak exteriéry, tak interiéry. Propracované do detailu.

plakát

Hotel Artemis (2018) 

Řada zajímavých postaviček, řada zajímavých motivů. Nemyslím si, že je to nuda, protože člověk celou dobu čeká, jak se to všechno proplete a zase rozuzlí. Jenže pak je najednou konec, a člověk přemýšlí, o čem to vlastně bylo, o co tam šlo a komu měl vlastně fandit.

plakát

Tisíc slov (2012) 

--- - ---- -- ---. ---- ----- -- - --- -- -, --- - ---- --. --- --, --- ----- - - -- -- -- --- . -- ---- -- --- , --- -- --. --- - - --- -- - -- -- --- --; -- - --- -- -, -- -- --- -- - --. -- - -- - -. -- -- -- -- -- ---. -- - --- - --- -, -- - -- - -.

plakát

Frčíme (2020) 

No nevím, asi nejsem cílová skupina, ale nějak mě ty nezdravě modré postavičky, chodící kalhoty a potřeštěná mantikora neoslovily. Řekl bych, že ze strany Pixaru šlo v tomto případě po všech stránkách o sázku na jistotu spíš než o chuť nějak zdravě experimentovat.

plakát

Muž, který pronásledoval sám sebe (1970) 

Pořád jsem čekal, co z toho vyleze, a kdy se ten chlápek konečně přestane znova a znova divit a hádat, že on je přece on a že tam předtím nebyl, a zkusí něco trochu chytřejšího, když je ten manažer a trocha inteligence se u něj snad předpokládá. Tak to jsem se nedočkal. Taky jsem čekal, že se to třeba nějak uspokojivě vysvětlí. To jsem se taky nedočkal. Nevím, ale opravdu ten film někomu dává smysl?

plakát

Řeka čaruje (1945) 

Shlédl jsem nedávno Teorii tygra a vzpomínal jsem, že jsem kdysi viděl něco vlastně docela podobného. A opravdu je tu mnoho společných rysů - útěk od dominantní manželky, okouzlení přírodním životem, i to naprosté ignorování skutečnosti, že v našich zeměpisných podmínkách existují i sychravá, a dokonce přímo zimní období... Ale je celkem příjemné to znovu vidět. Některé scény jsou poněkud vyčichlé (Albenizo...), ale celkově potěší.

plakát

Wonder Woman (2017) 

První dvě třetiny se dost táhly, ale tu a tam se událo něco zajímavého. V poslední "akční" třetině se naproti tomu už zajímavého nedělo nic a byla to paradoxně ta největší nuda.