Reklama

Reklama

Wonder Woman

  • USA Wonder Woman (více)
Trailer 2

Ještě než se stala Wonder Woman, podstoupila princezna Amazonek Diana trénink, který z ní udělal neporazitelnou bojovnici. Vyrůstala v chráněném ostrovním ráji až do doby, kdy na jejich pobřeží havaroval americký pilot a vyprávěl jim o masivním konfliktu zuřícím v okolním světě. Diana opouští bezpečí domova s přesvědčením, že dokáže hrozbu zastavit. Diana bojuje po boku mužů ve válce, která má ukončit všechny konflikty, a objevuje plný potenciál svých schopností... a svůj skutečný úděl. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (1 237)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhé. Parádní chemie mezi Dianou a Stevem. Závěrečná destrukce spíše na škodu. DC tentokrát nabídl podstatně větší hloubku postav než Marvel a přestože svůj filmový vesmír staví poměrně chaoticky. Zcela určitě na mě působí o něco dospěleji. Wonder Woman je svým způsobem Captain America. 75% ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Chjo, proč u nás musí žebříčkům návštěvnosti dominovat něco tak v druhé půli vypravěčsky rozpadlého a přívalem atrakcí ubíjejícího jako PIRÁTI Z KARIBIKU: SALAZAROVA POMSTA, když je v kinech nejlepší celovečerní film se superhrdinkou. (Ok, konkurence - CATWOMAN, ELEKTRA ad. - je bídná, ale i tak.) Film, na kterém je nejlepší, na kolik se vymyká požadavkům na komiksový blockbuster zapadající do širšího universa: žádné - pokud je mi správně známo - rozšíření vyprávění do jiného média; až na rámující úvodní a závěrečnou sekvenci a jednu fotografickou momentku absence návaznosti na další tituly ze sdíleného vesmíru; příklon k hrdé pokleslosti (blíž to má ke campu než v této souvislosti častěji zmiňovanému pulpu alias braku), kdy inspiračním zdrojem nebyla válečná propaganda (jako u KAPITÁN AMERIKA, s nímž je WW zavádějícím způsobem srovnávána), ale rané komiksy známé třeba z řady DCKK; stylistická eklektičnost, kdy se s proměnou prostředí či času změní i převládající barevné ladění i velikost rámování; nenapodobování jiných děl, a pokud, tak leda pro vymezení se vůči nim (Wonder Women na rozdíl od Supermana /1978/ nemá lidský kostým šedé myši, ale obléká si šat sufražetek); hravé podvracení určitých superhrdinských klišé (Chris Pine jako dáma v nesnázích) i společenských a stylistických norem (Chris Pine je určen pro pohled)... V mnoha ohledech je to konvenční (výstavbou, dvěma liniemi akce, obměnou mýtu hrdiny za mýtus hrdinky atd.), i tak ale radost nemalá. ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Další Batman vs. Superman? Podle konce to tak sice vypadá, ale do té doby jde Wonder Woman mnohem jistější cestou. Než se film dostane k přeplácanému a pohříchu fragmentovanému digitálnímu finále, nabízí překvapivě pomalý a poklidný origin, v němž každá situace trvá o něco déle, než bychom čekali. Kdyby ve střižně zůstala ještě alespoň půlhodina, tak bych se nezlobil, i tak se ovšem na Gal Gadot s Chrisem Pinem docela pěkně kouká a vstupenku chtít vrátit nebudete. Rozhodně zatím nejkonvenčnější a nejsolidnější film od DC, což sice stále neznamená mnoho, ale celému univerzu to může hodně pomoci. Podruhé bych to ale vidět určitě nepotřeboval. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Wonder Trevor. V Marvelu už se těší na tantiémy, protože podoba s prvním Kapem je místy opravdu "nenápadná". Ale nevadí to. Stejně jako hromada dílčích slabin a dialogová sešněrovanost stále ne úplně herečky Gal Gadot. A to z prostého důvodu - MÁ TO SRDÍČKO JAKO HROM. A pulzuje čím víc je na place Pine, který je středobodem všeho a se kterým má Gadotka moc pěknou chemii. Do toho libová superhrdinská akce (No Man's Land!), ne úplně vyprázdněná rubanice v závěru (emocemi nacpaný flashback), moc pěkný soundtrack a hlavně pocit, že to tentokrát mělo scénář, nad kterým se někdo zamýšlel hlouběji než "musí to tam hodně bouchat". Nevěřil jsem, že DC uklohní inspirativní biják pro ženský. O to víc jsem v šoku, že ho vyplodili rovnou pro všechny. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Velká nuda, takže to vezmu rychle - úvod na ostrově amazonek je sterilní, jakékoliv scény, kde se má odehrávat bojový výcvik působí hrozně lacině a snaží se vypadat tak moc efektně, až je to sterilní nuda, kde se sice metají salta a kozelce, ale vypadá to prostě blbě. A když se dostaneme do prvo-válečné evropy, tak je z toho némlich to samé, co Kapitán Amerika, akorát tu nikdo nemá hvězdy a pruhy na hrudi, ale na minisukni (teda, tahle filmová verze wonder woman je nemá, ale...). Ne, vážně, je to zcela to samé, DC znovu předvedlo absolutně nulovou invenci, nudnou CGI animaci ve velenudném finále s trapným padouchem a samozřejmě za tmy, že ano. Protože jsme temní, hůůůů. Slabé. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (41)

  • Prvý film so superhrdinkou v hlavnej úlohe od Elektry z roku 2005. (beso74)
  • Během filmu ani jednou nezazní slovní spojení „Wonder Woman“. (JustMeeKatie)
  • Ve scéně, kdy přijíždí do muzea dodávka, si můžeme všimnout, že na SPZ je napsáno „JL“, což je odkaz na následující film Justice League/Liga spravedlnosti (2017). (DC_DeteCtive)

Související novinky

DC oznámilo velké plány

DC oznámilo velké plány

31.01.2023

James Gunn již před koncem roku sliboval, že v lednu oznámí první projekty ve svém chystaném rebootu DC univerza, na kterém se podílí coby nový šéf DC Studios ještě spolu s producentem Peterem… (více)

Superman se nevrací

Superman se nevrací

15.12.2022

Jak již jsme avizovali v jedné starší zprávě, velký restart u DC probíhá ať už se to fanouškům líbí, nebo ne. Poté, co se tento týden k situaci vyjádřila režisérka Patty Jenkins, která fanouškům… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

16.04.2022

Studio Warner Bros. a společnost DC Entertainment čekají v následujících měsících drastické změny. Má to za následek fúze konglomerátu Discovery právě s Warnery, kteří nad sebou tak nyní mají nového… (více)

Reklama

Reklama