Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krása třináctipatrového hotelu Artemis již dávno pominula. Ale jeho zdi ukrývají to nejmodernější zdravotnické zařízení, které financuje obávaný gangster Wolfking (Jeff Goldblum). Je určené výhradně pro bohatou klientelu podsvětí. Dobře utajené nemocnici vládne už 22 let tvrdou rukou manažerka Jean Thomas, přezdívaná Sestra (Jodie Foster). Vzhledem k tomu, že jejími „hosty" jsou zločinci nejtěžšího kalibru, její pravidla jsou jednoduchá: neurážet personál, žádné zbraně a zákaz zabíjet ostatní pacienty. Když se na urgentním příjmu objeví bankovní lupič Sherman se svým těžce zraněným bratrem, Sestra netuší, že právě ubytovala hodně velký problém. Bratři u sebe po nepovedené loupeži totiž mají zdánlivě nezajímavý předmět. Ten však má hodnotu 18 milionů dolarů, což je pro zločineckou elitu příliš mnoho důvodů, proč se vykašlat na pravidla. A navíc ta drobnost bohužel patří samotnému Wolfkingovi. Dnes v noci bude v Artemis pořádně rušno... (Bioscop)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (195)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být dobré akční béčko anebo působivé postapokalyptické drama. Ale není. 1) Dějové kiksy si nezadají s krásou hotelu._____Lyricko-sentimentální linka vše shazuje, na místě by byla spíš ironická a vtipná nadsázka._____Bojové scény jsou vcelku zbytečné._____Konec je mizerný._____ 2) Vlastně se divím, že jsem tomu dal celé tři hvězdičky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mohlo ísť o podobný nášup, ako Dredd alebo Repo Men, alebo o niečo filozofickejšie v zmysle High Rise, aby sme sa nakoniec dočkali niečoho kvalitatívne veľmi podobného Očiste. Celý film pôsobí skôr ako pilot k seriálu, kľudne sa Pearce mohol so scenárom vyhrať viac. Mal som dojem, že film mohol aj po udalostiach, ktorých sme boli svedkami, pokračovať 20 minút a dať tomu nejakú šokujúcejšiu bodku. Ak sa u nás v kinách nepremietali prvé tri spomínané filmy, nechápem, prečo si Hotel Artemis nepočkal až na vydanie na DVD/BR, na domácom kine by mu tá jeho fajn béčkovosť slušala viac než v multiplexoch. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ten film je neuvěřitelná vykecávka, ale postavy vyžvatlaj leda tak prázdnou bublinu. Hotel pro zabijáky, no to už mě od JW taky nepřijde moc originální, že ? A pokud jde o akci tak tady se vysloveně spláče nad vejdělkem, já si vybavuju vlastne jen jednu větší fight scénu v podání Sofie, která nám v červených šatičkách ukazující nožky rubě jednoho chlapa za druhým. No a když se ke slovu hlásí Dave Bautista, tak se udělá střih a jdeme si co ? Jdeme si povídat. Přemýšlím co vedlo stárnoucí Jodie po pětileté pauze zrovna do tohoto filmu ? Kdyby si víc zapracovalo alespoň na atsmoféře, mohlo to mít nějakej retro styl, který jsem z filmu chvílema vnímal, ale většina času mě bohužel nudila. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Hotel Artemis je další z filmů, kde sci-fi slouží pouze jako zástěrka pro jiný žánr, v tomto případě Ritchieovskou gangsterku. Je tu pár hi-tech lékařských přístrojů a celé se to odehrává v blízké budoucnosti plné nepokojů, ale jinak jde o hotel pro zločince, který vede zkrachovalá sestra a kde se jedné noci sejde pár lidí s plány porušit všechna pravidla, včetně toho hlavního nezabíjet hosty. Postavy jsou to celkem zajímavé, hlavně naprostá troska v podání šíleně zestárlé, ale fantastické Jodie Foster. Bohužel kromě dialogů a pár očekávatelných zvratů se tu nic moc zásadního nezstane, i ta očekávaná vyvražďovačka přijde až ke konci a holt Ritchie to není. Ale koukat se na to dá, ošuntělá atmosféra je fajn a jak jsem psal, Fosterová to táhne. Takže za 3*. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film má řečeno vinařskou hantýrkou charakter i přes nerozvinutou zápletku a vztahy postav. Herečka Jodie Fosterová si dala pauzu pět let a konečně se v tomto snímku vrátila zpět a plátno. Je zde nejzvláštnější a zároveň ústřední postavou. nebojí se vypadat starší, než je. Film vstoupil do kin uprostřed rekordně horkého a suchého léta 2018 26. července. Fosterová zvaná Sestra zdravotnickému zařízení pro bohatou klientelu podsvětí vládne tvrdou rukou. Protagonisté jsou moc typizovaní, ale snímek má efektní vizuální stránku i atmosféru. S motivem nedostatku vody symbolizující naše současné změny klimatu zacházejí autoři ledabyle také některé další motivy jsou nedotažené. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (2)

  • Hotel Artemis ponúka 4 izby: Honolulu, Nice, Acapulco a Niagara. Hostia nie sú oslovovaní ich skutočnými menami, ale menami ich izieb, čo zabezpečuje kriminálnikom úplnú diskrétnosť. (Astonko)
  • Hotel je pomenovaný podla gréckej bohyne Artemis, bohyne lovu. Artemis bola narodená potajme, aby sa uchránila pred Herou, podobne ako aj tento hotel vznikol potajme. (Astonko)

Reklama

Reklama