Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (273)

plakát

Joker (2019) 

Je to prostě šílené. V kině jsem byl v agónii. Neuvěřitelné jak ten film dokáže z totální deprese přejít ve vteříně ke scéně plné euforie. Pro mě byla naprostá nálož emocí kterou nepamatuju. Phoenix jen potvrdil, že je to úkaz.

plakát

Skrytá identita (2006) 

Nejvíce překvapivé je, že ze všech těch jmen se mi nejvíc líbil Wahlberg. Na druhe straně Damon byl obsazený špatňe. Je to nadprůměr a konfrontace Wahlberga a Dicapria ve scéně pod mostech je pamětihodná.

plakát

Duch ve stroji (2017) 

Nechápu hodnocení. Mě to sedlo daleko více než například Blade Runner. Jsou tam tak 2 až 3 scény, které jsou naprosto nezapomenutelné - například na "nasazení zajíců na lišku", bitku ve vodě a vlastně úplně všechny přestřelky. Perfektní vedlejší postavy, super svět kyber věku vlastně kazí jenom Scarlett, která se mi tam nehodí, ale vzhledem k tomu, že to tak dobře šlape a má to i solidní myšlenku je to u mě za jasných 5 hvězd. Je to pro mě film, který se v akci zatím asi nejvíce přiblížil Matrixu co do kvality soubojů. Hudba a zvuk jako v původním GitS! Co komu ku*va vadí?

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Film s výbornou atmosférou a uvěřitelným superhdinou, který má zbytek zlomené lidskosti uvnitř a je donucený znovu ji objevit. Hodně chválím za úplný konec, takto dobře zakončený a uzavřený film se vidí málokdy. Odklonení od současných blockbusterů se vyvedlo a za to si Mangold zaslouží uznání.

plakát

Princezna Mononoke (1997) 

Nechápu, že mi prvně uniklo, jak je to parádní. Je to film, který mě hluboce zasáhl. A celé je to velmi napínavé.

plakát

Sázka na nejistotu (2015) 

Pěkně vysvětlená podstata vzniku krize. Závěr naprosto skvělý: Vše zaplatí normální lidi a obviníme z toho uprchlíky. V době, kdy propadám vlivu tradera a odborníka na 'černé labutě' Talebovi, je to pro mě tento film něco jako povinnou četbou k doplnění vzdělání. Fakt náročné téma se režisérovi nerozpadlo pod rukama. Vadila mi kamera, ale ten celek mě přibyl k televizi tak. že jsem netušil, že je to více jak dvě hodiny dlouhé. Takže asi i ta kamera měla opodstatnění. Přirovnání k Vlkovi z Wall Street je podle mě hodně povrchní. Na závěr jen řeknu, že je to skvělý film, který není pro každého. Jdu googlit knížní předlohu. Pátá hvězda za perfektního Carella, a to jsem ho dosud viděl hrát jen komediální role.

plakát

Kvílení (2016) 

Zatím můj nejpříjemnější filmový zážitek za rok 2016.

plakát

Cesta do hlubin mozku (2015) (seriál) 

Jedná se o můj nejoblíbenější vědecký dokument. Považuji ho především za velmi přínosný i do praktického života. Tak například jsem si pohovor domluvil po obědě :)