Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora


Pickmanův model (E05)

(epizoda)
  • USA Pickman's Model

VOD (1)

Obsahy(1)

Student Will se seznámí s introvertním umělcem Richardem. Jeho děsivá díla se pak výrazně podepíšou na tom, jak Will vnímá realitu. (Netflix)

Recenze (68)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Původní Lovecraftova povídka je jiné kafe, ale mistr také pracuje s neviděným a nepředstavitelným což se vizualizuje dost špatně. Troufám si ovšem říci že jde o velmi povedenou adaptaci se solidním Barnesem a znepokojivým vykukem Gloverem. Dějové odbočky jsou poměrně pádné a dovětek klasicky děsivý. U Lovecrafta je nejpodmanivější to, že nedořečené je vždy mnohem děsivější než ona vizualizace. Proto jeho adaptace asi nikdy nemůže být za plný počet. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O dvě třídy lepší než ostatní epizody. Údernosti povídky to sice nedosahuje, ale relativně vkusně rozšířený námět nedělá skvělé předloze ostudu. Kvalita interiérů a kostýmů je dechberoucí, lepší Arkham na "filmovém" plátně ještě nebyl a asi dlouho nebude. Crispin Glover v roli Pickmana předvádí tak dokonalý výkon, že na to hlavní hrdina docela doplácí. ()

Reklama

mottleone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tahle epizoda je prozatím nejtemnější! Přítomnost lovecraftu v největší parádě! Opět skvělé dobové zasazení, které přidává na atmosféře, nepříjemné mrazení od prvního "obrazu", nechutně děsivé i odporné výjevy, dobře odvedená práce s efekty, napětí co by se dalo krájet, umocňující nepříjemná hudba, strašidelné výkony. Zkrátka shňme všechna pozitiva, která sem zmínil u předchozích epizod, odečtěme opět body za přebytečnou stopáž a woalá - krásných 90% a silné 4* (do galerie asi jentak nepůjdu) ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi nepríjemná epizóda, v ktorej sa vyberieme do hláv umelcov a ich múz, prípadne nočných môr. Niektoré scény boli fakt nechutné skrz gore a kameru, ktorá neuhla. Epizóda mala okrem krvavého šialenstva aj fungujúcu mrazivú atmosféru. Príbeh sa občas trochu zadrhol, ale celkovo prevláda spokojnosť. 80% Netflix ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že bude zrovna příběh podle Lovecrafta (ve kterém navíc hraje Crispin Glover) taková bída, to jsem nečekal. Pokus o rozšíření přímočaré povídky se scenáristovi nepodařil, to přidané je spíše trapné a nudné než napínavé. Několik scén je skvělých, ale co naplat - zatím nejslabší kousek z Del Torova kabinetu. První povídka, která si na Lovecrafta hrála, byla mnohem více Lovecraft než tahle. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama