Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (97)

plakát

Na červenou (2016) 

Výborný situační minifilm, oplývající lidskostí a vtipem. I nepříjemné situace můžou skončit mile, když se sejde správná parta :-)

plakát

David Lynch: Život v umění (2016) 

Skvělé zpracování. Dokument, jež si na nic nehraje a jen vypráví část osudu jednoho umělce. Je to zábavné, originální a zajímavé. Ocenila jsem taky skvělou délku, kdy si člověk vůbec nestačil říct "Kdy bude konec?". Ráda jsem poznala Lynche z této stránky a jeho začátky celkově a jeho uměleckou tvorbu, která rozhodně není jen filmová. Závidím mu ten klidný čas, který číšil ze snímku a jeho ateliér :) Život je umění. Lynch je umění.

plakát

David Bowie je… (2013) 

Nemám ráda dokumenty, kde post mortum vyhlašují zmiňované umělce zcela nekriticky do nebe. Tohle je ale výstava a pokud by hlavní tvůrčí nebyli tolik zapálení/zamilovaní, nic tak pěkného by asi ani nevzniklo. Ano, je to nekritické, o Bowiem se nedozvíme ani kapku špatného (nevěřím, že nic takového neexistuje) a z celého vychází jako anděl. Každopádně nejedná se o životopisný dokument jako takový. Je to věhlas na Bowieho život a na to, kolika lidem dodal inspiraci a spoustu dalšího. Z prohlídky proto člověk pak odchází nadšen, v dobré náladě a určitě pln pozitivních dojmů. Sama nakonec neumím odpověděd, co přesně pro mě David znamená a tedy "je". Nejspíš nejvíce souhlasím s Kansaiem - David Bowie je David Bowie..ničemu se nedá přirovnat a to, co ve mně zanechává, nedokáži pojmenovat.

plakát

Král Artuš (2004) 

Je to film. Nehraje si na dokument a dá se najít spoustu /nejen hnidopištských/ nepřesností, ale vykreslit přesnou realitu ani nebyl hlavní záměr. Některé herecké výkony také nebyly až tak slavné, jak by mohly bývale být. Ale notně pochválit se musí vše ostatní. Zase jednou u mne převládají při hodnocení spíše pocity než hlava. A ty mi říkají, že jsem se skvěle bavila. (director's cut)

plakát

And Then We Swam (2014) 

Vtipní a nechtěně drsní hoši :-) "Respect"

plakát

Světáci (1969) 

Na co do knihovny, když budeme mít knihu?! Ty jseš prosimtě úplně hysterickej!

plakát

Panika v městečku (2002) (seriál) 

"Koni! Koni!!! (Kůň chatuje) -Co je??? -Ale nic..." "To byla ale kráva!! -Jo to byla koni!"

plakát

Ve stínu (2012) 

Možná by to na 5* ani nebylo, ale v kině jsem si tento film opravdu užila + připojuji soukromou oblíbenost režiséra : ) Film hlavně předčil má očekávání, což se mi v poslední době u nových filmů nestává. Vyzdvihuji postavu Trojana a hudbu P. Muchowa...výtečné : )