Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Horor

Recenze (92)

plakát

Králičí nora (2023) (seriál) 

Taková příjemná blbůstka. Konspirace za každým rohem, nikomu nelze věřit. John Weir a spol naplánují operaci, kterak překazit zločinným živlům ovládnout USA, patrně vlastní křišťálovou kouli a ví, kdo a co v budoucnosti přesně udělá, a je tak na všechno připraven. Používá jednorázové mobily a hotovost, přesto občas jezdí v Tesle, kde potom u nabíjecích stojanů s hotovostí těžko uspěje. Jako jednohubka dobrý, trvalá hodnota vesměs žádná.

plakát

Ted Lasso - Série 1 (2020) (série) 

Neskutečný optimismus hlavního hrdiny mě místy až iritoval, ten člověk snad musí být mimozemšťan.

plakát

Michael Palin v Severní Koreji (2018) (seriál) 

Severní Korea je jedna velká Poťemkinova vesnice, nevěřím, že by se Michaelovi podařilo natočit něco podpultového. Všechno, co mohl vidět a natočit, bylo předem schváleno a naaranžováno. Proto je lepší si o Severní Koreji přečíst knihu, než koukat na dokumenty, kde defilují stále podobné záběry Pchjongjangu a okolí. Co jediné opravdu nepřestává fascinovat, jsou prázdné silnice a neexistence jakýchkoli parkovišť.

plakát

Air Force One - Tajemství prezidentské letky Presidential (2019) (TV film) 

Společenský dokument, kterak Air Force One hrál významnou roli u historických milníků své doby – např. smrt JFK, útok na dvojčata, Bushova návštěva Iráku. Pár technických informacích o letadle, jinak společenský balast. Spíš bych ocenil informace technického rázu, co všechno letadlo odlišuje od standardního letounu, jak probíhá výcvik pilotů, jak je kontrolovaný servis a objednávka náhradních dílů, jaké procedury se musí absolvovat, aby se člověk dostal na palubu (co mě takhle z fleku napadne), místo toho všeho je asi důležitější vědět, jakou měli všichni rádi zmrzlinu.

plakát

Běda tomu, skrze něhož přichází pohoršení (1950) odpad!

Konspiraci si soudruzi představují tak, že se v zapadlé vísce objeví auto zahraniční výroby a ještě k tomu s diplomatickou espézetkou. Oproti jiným propagandistickým ptákovinám z té doby, se této konstrukci konspirace nemůžu nijak smát, přečetl jsem obě Doležalovy knihy mapující Toufarův život a smrt, a není to nic pěkného, je to jedna velká kalvárie. Po brutálních výsleších je farář Toufar převezen zpátky do Číhoště, kde má před filmovou kamerou předvádět, kterak tahal za provázky a způsobil tak naklánění křížku. Soudruzi s Toufarem stihnou natočit pár záběrů, on pak zkolabuje, je převezen do papalášského sanatoria, kde umírá. Soudruzi krásně ukázali, jak provázky nevedou jen od křížku ke kazatelně, ale i do Vatikánu, a pak až na Wall Street, kam jinam. Jenom trošku zapomněli vysvětlit, jak mohl takto provázky ovládaný křížek zůstat v nakloněné poloze a poté s ním nebylo možné hnout. Film je odporná žumpa.

plakát

Rod Draka - Potomci draka (2022) (epizoda) 

Figur jak na orloji, palácové techtle mechtle, bude to zase trvat osm sezón?

plakát

Smolný pich aneb Pitomý porno (2021) 

Koukal jsem na "Maxovi" a velmi se mi líbily cenzurní obrázky, opravdu velmi vtipné, a myslel jsem, že to tak bylo promítáno i v kině. A hle o pár dní později narazím na článek „HBO nechalo zcenzurovat kontroverzní komedii“, tak nelením, v temné uličce mi pašerák předá DVD s necenzurovanou verzí. No fuj teda, u cenzurních obrázků jsem se pobavil víc. Obecně, amatérské home made péčko je dost nechutná záležitost ke sledování: točené na nízké rozlišení, roztřesené záběry, upocená individua. Film rozdělený do tří častí, v první jsem smysl nenašel (to nemohla jet autobusem?), druhá nás krátkou formou seznámí s pojmy potřebnými pro třetí část. Setkáním rodičů a přátel školy film vrcholí a ve všeobecné diskusi na „kontroverzní“ téma se vždycky projeví pravé vlastnosti každého člověka.

plakát

Giordano Bruno (1973) 

Mladičká Charlotte Rampling vyvenčí chráněného živočicha, ou jes, vlastně ou nou.

plakát

Zátah: Vykoupení (2011) 

Non-stop akce, která s ubývajícími minutami se stává nezáživnější a nezáživnější. A protože velmi záhy dojdou všem náboje, musí nastoupit ruční bitky. Soupeři se navzájem všemožně pleskají, a ne a ne bitka skončit. Nebavilo mě to v Matrixu, nebaví ani tady.