Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (1 047)

plakát

Motor Mania (1950) 

Tento krátký animáček je jasným důkazem toho, že psům by měly být okamžitě odebrány řidičské průkazy. Pes je totiž cholerik, který ohrožuje ostatní účastníky silničního provozu rychlou jízdou, bezdůvodným bráněním předjíždění či parkováním nárazem o odstavená vozidla. Oproti vždy vyrovnanému, klidnému a nikdy nechybujícímu lidskému řidiči má pes zkrátka ještě mnoho nedostatků.

plakát

Bod zlomu (1991) 

Čtyři chlápci, s gumovými maskami bývalých ředitelů zeměkoule nataženými přes vlastní tváře, již léta úspěšně přemísťují finance ze zbytečně zazobaného bankovního sektoru do svých kapes. Oproti policii, která jako celek v případu tápe, má detektiv Pappas jasno – pachatelé jsou surfaři. Pappas však, vzhledem ke své mírně zanedbané fyzické kondici, nemůže skočit na surf a vše objasnit. Proto mu přijde vhod nový kolega Johnny Utah, který je sportovně založený, čímž má jistou šanci zkrotit ve vlnách neposedné prkno a přitom najít mezi adrenalinovými šílenci ty, kteří si svůj koníček rádi financují s pistolí v ruce.

plakát

Flintstoneovi (1994) 

Obyvatelé kamenného města Bedrock se z animovaných dvojrozměrných grotesek přestěhovali do trojrozměrného celovečerního filmu. Mamutí sprše, krabí sekačce ani frajerskému diktaptákovi tento přesun nijak neuškodil a protože děj příběhu je celkem nepodstatný, tak si do pohody zapějme s mými párty oblíbenci B-52´s: „Flintstones, meet the Flintstones, they´re modern Stone Age Family“.

plakát

Wonder Dog (1950) 

Pluto sní o krásné fence, ale její srdce bije jen pro cirkusového šampióna Prince. Pluto se tedy rozhodne porazit svého rivala jeho zbraněmi a vydává se trénovat artistická čísla. Jako přirozené nemehlo se přerazí při jakémkoli pokusu o akrobacii, což rozveselí hlídací buldoka. Uražený Pluto vyprovokuje buldoka k útoku a při útěku před nabroušenými zuby se stane hvězdou manéže, neboť běh po devíti sudech na napjatém laně nezvládá ani Prince.

plakát

Intimní detaily (1996) 

Sallyanne Atwaterová měla svou krásu, nekonečnou energii a touhu stát se slavnou. Na cestě za svým cílem roznášela kávu, zvedala telefony, hlásila v pláštěnce a megabrýlích počasí - až si ji vzal pod svá křídla zkušený bard televizního vysílání Warren Justice. Přejmenoval ji na Tally, do ruky jí vrazil mikrofón a do hlavy větší než malé množství rad na téma, jak se stát slavnou reportérkou. Vztah mezi nimi je nevyhnutelný, ale jeho půdorys založený na vztahu učitel - žákyně rychle dostává první trhliny.

plakát

Žáby k zulíbání (2006) 

Dětské dobrodružství o záchraně starých slepic, které střeží pistolí a nožem skvěle vyzbrojená babička, proti jejímuž záměru, podříznout drůbeži útlé krky, se spojí znepřátelené party Pygmejů a Divokých slepic.

plakát

Betty četařem (1934) 

Betty Boop, jako svůdná náborářka na armády, skrývá ve stanu za sebou dobře seřízený stroj, který sériově vyrábí z civilů prefabrikované vojáky určené pro nelítostný boj s bodavým hmyzem.

plakát

Policie Hamburk (2007) (seriál) 

Policie Hamburk svými případy nijak nevybočuje ze standartní německé seriálové produkce. Drobná změna k lepšímu nastala alespoň v poměrně reálném zobrazení jednotlivých policistů. Nejedná se totiž o supertým neomylných profesionálů, ani o souboj poctivých poldů s těmi zkorumpovanými. Na tomto oddělení slouží poldové 1. s nulovou praxí (moc o práci přemýšlejí, snaží se zachránit svět, ale neví jak), 2. s praxí cca. 10 let (mají dostatek zkušeností a snaží se účelně pomáhat lidem), 3. s praxí převyšující 20 let (s minimálním úsilím, bez špetky vzrušení, si dělají jen svou práci). Takhle to v životě běžně chodí a proto jsem s takto postavenými základy vcelku spokojen, ale nepříliš originální případy, hromady sentimentu a nesnesitelné moralizování sráží hodnocení tohoto počinu lehce pod průměr.

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Oskar Schindler byl proutník se slabostí pro užívání si života. Využil války k byznysu, uplácel na správných místech a proto mohl ve své továrně zaměstnávat Židy, kteří byli nejlacinější pracovní silou na trhu. Tím si vydělal několik ohromných majlantů. To je tak vše, čemu jsem ochoten věřit, protože dále jsem sledoval nepříliš zajímavý černobílý film s vyhraněně černobílými postavami, které mi, pod režisérovou spekulativní taktovkou, nepokrytě dávaly najevo, že bych měl okamžitě proplakat dojetím několik balíčků kapesníků. Proti očividnému citovému vydírání mám v hlavě nainstalovaný skvělý software, zbožštění minimálně kontroverzní osobnosti mi vadí a benevolentní střihačovy nůžky mi dopřály dost času na občasné zívnutí.

plakát

Mocné síly planety Země (2007) (seriál) 

Krásně natočené, pro osvěžení informací získaných na střední škole uspokojivé, profesionálně naservírované, ale pro mne nepříliš zábavné.