Reklama

Reklama

Mocné síly planety Země

(seriál)
  • Česko Země: Planeta a její moc (více)
Velká Británie / Německo, 2007, 4 h 17 min (Minutáž: 51–52 min)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Naše planeta, její fungování, a jedinečnost, díky níž mohl vzniknout život na Zemi. Nový spektakulární koprodukční projekt BBC.
Planeta Země, úchvatný, neustále se měnící svět plný zázraků přírody. Nejsou to však jen krásy, které ji činí tak podivuhodnou. Působí tady též mocné přírodní síly, které z ní učinily jedinečnou planetu naší sluneční soustavy - a umožnily jí stát se kolébkou života. V této epizodě našeho seriálu budeme hovořit o sopkách a vulkanické činnosti. Jsou součástí globálního systému, který nepřetržitě mění tvář našeho světa. Sopky způsobily nejzásadnější evoluční skok v historii Země a pomáhají udržet naši planetu obyvatelnou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Dobrý dokument s perfektními animacemi i když občas se trochu opakujícím obsahem. Vladimír Čech jako vypravěč taky nemá chybu. Co mi vadilo byl příliš častý důraz na špatné chování člověka. Několikrát se zde také objevilo sporné tvrzení, které domuent předkládal jako fakt, aniž by o něm podal jediný důkaz. Z tohoto důvodu za 4. PS: Rozhodně spíš doporučuji Planet Earth Davida Attenborougha. ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Ano a opět si na své přijde má duše pedagoga biologie. To už je prostě profesionální deformace - jakmile vidím nějaký přírodopisný dokument, už vidím, co na to děcka, co se tam nehodí apod. Ráčejí prominout:-) A tady vidím, že z toho děcka padnou na prdel - obzvlášť díl o vulkanismu je vypečený - i kdybych se jim to snažila vysvětlit sebelíp, tohle je ONO. V konkurenci jiných dokumentů o neživé přírodě (a že jich moc není) z tohohle hlediska nemá obdoby, takže díky za to! ()

Reklama

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

V prvním díle o sopkách není skoro vůbec nic zajímavého, kdybych hodnotil jen podle něj, bylo by to tak na dvě hvězdičky. Ostatní jsou ale o dost lepší...tak např. hned v druhém se člověk dozví, jak je písek ze Sahary důležité hnojivo dokonce i pro deštné pralesy v Amazonii (40 milionů tun ročně..) , že španělským přistěhovalcům trvalo ve vysokohorských vesnicích desítky let než se tam dokázali rozmnožit (nízká hladina kyslíku blokovala vývoj plodu..), dál se člověk podívá na stromatolity a nakonec na Iain Stewarta, jak blbne na Sibiři se zápalkama: udělá díru do zamrzlého jezera, pak škrtne zápalkou a....kvůli unikajícímu metanu nestačí plamenům uskakovat...fakt kuriózní záběry :-) Krom výše napsaného tam ale průměrně vzdělaný člověk tipuju nic dál nenajde. V dalších dílech je to podobné - zhruba 4-5 překvapivých věcí na díl, výjimkou je poslední díl, který je výrazně lepší než ostatní a vyvažuje tak zcela nezajímavý první díl. Celkově ale myslím, že z takových těch všeobecných dokumentů jde o nadprůměr pokoušející se stavět atraktivitu hlavně na důležitých, přesto ale málo známých informacích, a ne pouze na působivosti záběrů (kamera je v tomto dokumentu jen průměrná) a zobrazování různých sice zajímavých, ale nedůležitých podivností, kuriozit a hříček přírody, jak je u BBC často zvykem. Celkově 80% s tím, že ke čtyřem hvězdičkám dokumentu pomohl i procítěný a dobře srozumitelný (nejsou ani potřeba titulky) komentář pro věc nadšeného Iaina Stewarta. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jsem rozervaná, co s hodnocením - na jednu stranu lepší dokument na téma živlů planety Země nenajdete: naprosto úchvatný vizuál, bombastické záběry, k tomu profesionální hudební doprovod, gradující ve správných momentech, a nevtíravý komentář. Ale na druhou stranu obsažené informace mi přijdou vhodné tak leda pro školáky, uvítala bych větší hloubku a složitost. Být středoškolačka, dám bez výhrad 5*... bohužel nejsem, takže ta pátá hvězdice tomuhle výbornému dokumentárnímu cyklu unikne o chloupek (fakt malinký, z pravidelně holeného... podpaždí). 89% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nádhernej dokument který vám odpoví na všechny otázky aníž by ste se na ně zeptali všechno vám to vtluče do hlavy skvělými efektami..a nádherným dějem. BBC prostě točí ty nejlepší dokumenty co můžou existovat. Jednou jsem se chtěl dozvědet více o planetce která spadla před 65 miliony lety na naši zem chtěl jsem vědět všechny podrobnosti prostě všechno! Nemohl jsem žadný takový dokument ani film najít moje hledání bylo marné a tak jsem se zeptal na diskuzi tam jsem dostal jen video které trvá tři minuty...a navíc od Discovery..a druhý den si jen tak přepínám telvizy a najednou narazim na tento fascinující dokument byl jsem ohromen mé prosby byli pro BBC přímo vyslišeny..BBC vám prostě ukaže, řekne, vysvětlí vše co potřebujete vědet a né nudně ale i zábavně! BBC jen tak dál!! Zatím nejlepší Putování s Dinosaury, Putování s pravěkými zvířaty a Zazračná Planeta! ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama