Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (26)

plakát

Aladinova nová dobrodružství (2015) 

Výborná komedie! Bavil jsem se od začátku až do konce. Originální (a místy šílený až absurdní) humor nepolevuje od začátku až do konce. Vřele doporučuji!

plakát

Apostle (2018) 

Tak tohle bylo hodně smutný. Možná, že to bylo relativně vysokými hodnoceními, ale těšil jsem se po čase opět na hezký mysteriózní horor. Nicméně druhou polovinu jsem už dokoukal tak nějak spíše z povinnosti. Vlastně mám teď problém tento snímek nějak zařadit. Na horor je to málo hororový, na mysteriózní málo mysteriózní a na thriller málo napínavý. Možná tak ještě drama, tam se vejde leccos, ale to by zase mohlo urazit kvalitní dramata. Z mého pohledu tedy film vcelku o ničem. :-(

plakát

Bitevní loď (2012) 

Nějak mě začíná poslední dobou být těch amerických patosů moc. Možná kdybych to viděl v jinou dobu, tak bych to hodnotil líp. Ale abych byl férovej. Super efekty, výprava i akce. Ale toho patriotizmu na mě opravdu bylo moc.

plakát

Černý štír (2006) 

Tak tentokrát jsem to opravdu nepobral! A nezachránila to ani moje oblíbenkyně Ziyi Zhang. Výprava je u tohoto snímku výborná, ale tím to také končí. Děj je roztahaný a nepřehledný. Na akční snímek je to málo akční a film neuspěje ani jako drama. A co ten závěr? To měl jako být otevřený konec ke druhému dílu? Kroutím hlavou ještě teď. :-(

plakát

Divoké historky (2014) 

Výborný snímek to tom co všechno se může stát, když vám jednoduše rupnou nervy. A jelikož jsou podobné situace nepředvídatelné, tak podobně nepředvídatelný je i tento film. Opravdu si nemůžete být jisti co se stane v příštím okamžiku natož jak to dopadne. Vřele doporučuji.

plakát

Dong xie xi du (1994) 

Tak tenhle film jsem opravdu nepobral. Čínský rozplizlý patos, kde čekáte půl hodiny než někdo máchne mečem. Složité vztahy o ničem a když už to dospělo k závěřečným titulkům, tak jsem se musel zeptat: "Vo čem to sakra bylo?" Možná je to tím, že dnes je ten film už skoro 20 let starý a té době to mohla být bomba. Jinak si to hodnocení ani nedovedu vysvětlit.

plakát

Dvě slova jako klíč (2023) 

Toto je opravdu hodně jiný film v porovnání s těmi, které se dnes točí jako na běžícím pásu. Pokud očekáváte akci, blyštivé holywoodské efekty a pár ustřelených hlav, tak bude opravdu zklamáni. Toto není ani jeden z těch filmů u kterých můžete v pohodě "vypnout" mozek. Film se zabývá otázkami života a bytí. Postavy filmu mají různé osudy a čelí různým životním výzvám, které se snaží zvládnout. Film je velmi pestrý nejen díky paralelním dějovým liniím, ale také díky poměrně netradičním osudům postav. Tento film tak pro mě byl příjemným osvěžením v současné filmové produkci. Má šanci dotknout se vás u srdce pokud mu to dovolíte. A pokud mu to dovolíte, tak mějte po ruce i nějaký ten kapesníček, protože slza se asi občas objeví. ;-)

plakát

Chatrč (2017) 

Tento film překonal moje očekávání. V současné době, kdy se točí pouze krváky působí jako pohlazení na duši navzdory rodinné tragické události, která je podtextem celého příběhu. Tento snímek je primárně lidi, kteří se rádi zamyslí nad smyslem života, fenoménem viny / odpuštění a hledají cestu k vědomí. Snímek otevírá filozofické otázky a nabízí i odpovědi, se kterými ovšem nemusíte nutně souhlasit. Rozhodně je to ale jeden z mála filmů, který se vás dotkne u srdíčka pokud mu to dovolíte. Určitě doporučuji vyhradit si na film svůj čas, abyste si mohli naplno vychutnat. Je zde spousta dialogů, které na sebe navazují a pokud při sledování zároveň děláte něco jiného, tak je snadné "ztratit nit." Není to sice plných 5 hvězd, ale v současné filmové produkci se každopádně jedná o výjimečný snímek, který si vaši pozornost rozhodně zaslouží. Pouze podotýkám, že se nehlásím k žádnému náboženství a film mě i přesto zaujal (nebo možná právě proto:).

plakát

Malý Sheldon (2017) (seriál) 

Hezký seriál pro fanoušky seriály Big Bang. Jeho kvalit sice nedosahuje, ale styl humoru je podobný a tento seriál vám tak může pomoci zaplnit místo po ukončeném seriálů Big Bang. Občas si ostatně užijete i Sheldonova hlasu Jima Parsonse z originální série co by komentátora. Za mě zasloužené 4 hvězdy. :)

plakát

Osamělý jezdec (2013) 

Na western moc nejsem a tady se ani moc o klasický western moc nejedná. Je to spíše opravdu akční komedie z divokého západu. Johny Depp opět odvedl svoji roli bezchybně a nechává tak svoje herecké kolegy za sebou. Nicméně jeho parťák také herecky nezapadl a tak se můžete těšit na pěkný odpočinkový film. Mých 80% je opravdu zasloužených!