Reklama

Reklama

Apostle

  • Velká Británie Apostle
Trailer

VOD (1)

Rok 1905. Tulák se vydává na nebezpečnou misi zachránit svoji sestru ze spárů náboženského kultu na izolovaném ostrově. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Gareth Evans je bůh a ať kouká točit filmy s železnou pravidelností, jelikož jsem si Apostle strašně užil od začátku až do konce, navzdory tomu, že je to občas extrémně pomalé a má to 130 minut. A zároveň je to taková řežba, kterou bych rozhodně nedoporučil nejen lidem se slabší povahou, ale pouze těm obrněnějším, jelikož například hollywoodské horory jsou proti některým scénám v Apoštolovi vyloženě čajíček. PS : Dan Stevens vyloženě musí iritovat svým pokřiveným kukučem spoustu lidí, a možná právě proto ho neskutečně žeru. Legion a tohle ftw! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Sekty su zle, ano? A to je vsetko, co nam chcel tento film povedat? Fakt? Po tych rozporuplnych ohlasoch som cakal ovela viac ako banalny nahlad na fungovanie jednej pošahanej sekty. Bolo tam trochu nadprirodzena, trochu gore, trochu toho a onoho, ale dokopy to nie je nic objavne a co je najdôlezitejsie, nie je to ani nicim strhujuce. Napinave mi to nepripadalo ani na sekundu. Na to, aby si ma ten pribeh podmanil sam o sebe, to islo malo do hlbky. Nie je problem, ze som nikomu nemal chut fandit, ale ani ma v ziadnom ohlade pribehy jednotlivych postav nefascinovali. Boli to take obohrate jednorozmerne figurky u ktorych som si v polovici uspesne tipol, co sa z ktorej postupne vykluje. Tam ten bude svina, ten si to nejak odskace a hlavny hrdina najde konecne svoj klud. Nezachranili to svojou charizmou ani herci. Okrem Stevensa, ktory mi definitivne pripada neznesitelny, mi vsetci ostatni pripadali nevyrazni. Pochvalit môzem akurat vypravu, jednotlive kulisy, dokonca aj oblecenie. Proste vsetky tieto detaily vyzerali velmi vierohodne. Ale to je tak vsetko. V perfektnych kulisach sa odohral nudny pribeh. 4/10. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Čím začít. Zezačátku, hodně netradiční a nevšední film, tohle jsem ještě asi nikdy neviděl. Velké plusy jsou skvělá kamera a hudba, které z malé, ale podstatné části, navozují mysteriozní atmosféru. Hlavní záporáci taky ujdou, ale nejlepší jsou gore scény, kterých sice není hodně, ale za to jsou strašně syrové a drsné, až z toho chvíli není dobře. Tajemný ostrov, divní lidi na něm a chlap, co jde zachránit svoji sestru. Celý film působí tak zvláštně, že nevím, co si o tom myslet. NEJVÍCE mě na něm doslova se*e, že by se mu dala dát plných 5 hvězd, jenže mu tam strašně moc chybí celkové lore a příběh ostrova, zejména pak oné "bohyně" , kterou krmí s žádostí o úrodu. Kdyby tam bylo více mytologie a vysvětlení o co jde, bylo by to daleko víc creepy a poutavější, ale bohužel žádného vysvětlení, dokonce ani náznaku, jsme se nedočkali. Zpracování super, ale scénář by mohl být lepší. Slabší 4 hvězdy, film hodně nadprůměrný, ale měl na daleko víc ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fanoušky žánru jistě napadne podobnost s The Wicker Man, jenže tady jsou navíc temné síly. Pokud si bohové často žádali krev, pak bohyně na tajemném ostrově není výjimkou. A když přestane fungovat zvířecí krev, je třeba sáhnout po lidské. Celým filmem se vine zneklidňující nit, která postupně sílí, jak napětí roste. Fanatismus, sektářství, touha po moci, nereálný ideál svobodné komunistické společnosti. Výborná kamera se plíživě sune po ostrově a zprostředkovává tajemné obrazy noční vesnice, lesního chrámu i podzimního labyrintu. Ač snímek sází hlavně na atmosféru a pomalejší tempo, dojde i na vyhrocené situace plné krve - podřezávání, probodávání, lobotomie, lis na lidská těla, rozpárání. Ale přes to všechno je nejhorší způsob, jak je zacházeno s nepohodlnými a nepřáteli, jejich psychické týrání a ponižování. Zajímavou vsuvkou jsou flashbacky prozrazující, kterak se trosečníci zmocnili bohyně či události v temném Japonsku. Za mě tedy spokojenost. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Gareth Evans ukazuje, že není "pouze" akčním bohem, ale dokáže i atmosférický horor. Scénář není úplně předvídatelný a z toho, co na první pohled působí jako vykrádačka Wicker Mana se rychle stane trochu přestřelenější podívaná, která se ale nebojí překvapovat. Dočkáme se i slušné porce ultranásilí a pár vynalézavých minisoubojů, kde Evans zužitkoval svoje předchozí zkušenosti. Zahrané je to slušně. Dan Stevens má celej film dost maniakální výraz a popravdě si nejsem jistý, jestli to byl záměr :) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Při popravě/řozhřešení provrtáním lebky měli sklíčidlo ze současné strojní vrtačky. Na výrobu něčeho takového neměli v té době vůbec technologii. (ČSFD)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Mother of Mine“ od Neila Reida. (Duoscop)

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

Reklama

Reklama