Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (248)

plakát

47 róninů (2013) 

Pokud na tenhle film jdete (tak jako já) nabití z traileru, že to bude válečnická řezničina plná kouzel, tak se 47 róninům vyhněte. Když jsem ale udělal po filmu za trailerem tlustou čáru a vzal to objektivnějším pohledem, tak musím uznat, že je to dobrý film. Jsou v něm zobrazeny machinace "behind the scene", boje, mystika a hlavně hloubka odvahy a cti, která v dnešním světě asi chybí nejvíc.

plakát

Armagedon zvířecí říše (2009) (seriál) 

Jeden z nejlepších dokumentárních seriálů o přírodě, co znám. O vymření dinosaurů slyšel každý, ale neměl jsem nejmenší tušení, že život na Zemi měl na kahánku mnohem vícekrát (naštěstí pro nás život má tuhý kořínek a je jednoduché ho zdecimovat, ale ne vyhladit). To mi ukázal až tento dokument. Výborně zpracovaná audiovizuální stránka, informačně bohaté a přitom srozumitelné a hlavně se vyhýbají nešvaru 99% amerických dokumentů, takže neopakují jednu věc neustále dokola.

plakát

Sněžný drak (2013) (TV film) 

No, kdyby v téhle pohádce hráli skuteční herci místo plastikových figurín, kdyby těm figurínám tvůrci vdechli alespoň trochu upřímných emocí a kdyby draci byli lepší než ve Skyrimu (pc hra), tak by to mohla být skutečně hezká pohádka.

plakát

Dredd (2012) 

Chápu lidi, kteří Dreddovi dali 4* či 5*, ale já musím za 3*. Celkově výborná podívaná s dobrým dějem, povedenými charaktery, bez nějakých velkých excesů, ale pro mě prakticky bez atmosféry + občas zbytečně zobrazované násilí ve Slo Mo. Nemám nic proti násilí ve filmech, ale vadí mi, když je to udělaný ve stylu technického dema, kdy jediný účel je ukázat, co všechno trikaři umí.

plakát

Konečně spolu (2007) 

Hvězdná jména nejsou vždy zárukou úspěchu a tenhle film je toho důkazem. Vtipné, občas trochu vykonstruované, ale jinak naprosto průměrné navzdory kvalitě tria Hunt, Midler, Firth. Bette Midler byla, dle mého názoru, v celém filmu nejlepší, ale co jsem rozhodně nevěřil, tak byl věk 39 u Helen Hunt. Byla tak vyzáblá, že mi spíš přišla jako nedoléčená feťačka trpící anorexií těsně před padesátkou. 3* hvězdy a víc ani ň.

plakát

Hormonální akvárium (2007) (studentský film) 

Dobré téma s naprosto zbabranou technickou stránkou. Když chtěli poukázat na farmaceutický problém, tak nechápu, proč půlka filmu vypadala jako porno pro zoofila se zaměřením na ryby (ichtyofil?). Nehledě na fakt, že část vypadala jak vytržená z pořadu o vaření. Musí se ještě hodně učit, mami, hodně učit!

plakát

Edith Piaf (2007) 

Těžko říct, jak tenhle film ohodnotit. Herecky, režisérsky atd. rozhodně pokukuje po 5*. Ale ze subjektivního hlediska mě ten film nebavil a nijak extra na mě nepůsobil (narozdíl od mé plačící přítelkyně). Tak 3* kvůli subjektivním "pocitům", ale objektivně za 4,5*.

plakát

Peklo na talíři (2012) (pořad) 

V rámci své kategorie dobře natočené díly, v drtivé většině případů přínosné a s hodnotnými informacemi. A občas i pekelně dobrý hlášky, jako třeba po přepočtu ceny maso vs. křehčené maso: "V tý ceně (křehčeného masa) je snad započítaný i vodný a stočný, ne?"

plakát

Šmejdi (2013) 

5* za nápad. -0,5* za zpracování (až příliš mnoho záběrů na plačící babičky a dědečky) a -1,5* za podsouvání, že je třeba další zákonná regulace, i když právník v dokumentu na rovinu říká, že se při těch akcích porušují už existující zákony. Ale jsem zvědavý, jestli autorka natočí třeba za dva tři roky nějakou aktualizovanou verzi. Jestli se něco změnilo či ne apod.

plakát

Hunger Games (2012) 

Na konci filmu jsem měl strašně neodbytný pocit, že z boje o holý život v rámci pobavení masy lidí šlo vytěžit daleko víc, než ve filmu bylo. Všechny postavy mi přišly takový placatý a nepřirozený, vůbec nedokázal nikdo z nich vzbudit ve mně nějakou výraznější emoci. Dalo se to určitě nafilmovat líp, ale v tomhle stavu je to průměr.