Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (248)

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

Divím se tady tomu nízkému hodnocení. Expendables jsou a vždy byly osmdesátkový film shodou okolností natočený v 21. století. Výborné akční scény, hlášek jak od Švejka, navíc půvabná Expendabella...co ti lidi chtějí víc od tohoto druhu filmů? Já osobně považuji trojku kvalitativně za něco mezi naprosto dokonalou jedničkou a nepřekonatelnou dvojkou. V celém filmu není jediné hluché místo a přitom ani nemáte pocit, že tam něco chybí. Stallone a jeho staří přátelé (někteří velmi staří přátelé) hrají úžasně, mladí se mají lehce co učit, scénář parádní a charismatický Mel jako hlavní padouch. Prostě skvělý film akční film a kdo mu kritizuje osmdesátkovost, tak je to, jako kdyby kritizoval, že má slanou sůl.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Rozhodně jeden z nejlepších Batmanů od začátku 80. let (dřívější jsem neviděl). Propracovaný děj, hrdina s vlastními problémy, padouch, se kterým chvíli i soucítíte a dalo by se toho vyjmenovat mnohem víc. Jen škoda, že jsem v určité fázi pohledu na "Gotham" poznal Manhattan :P Prakticky bezchybný film se strhující hudbou. Co víc si přát?

plakát

Cosmopolis (2012) 

Neskutečná intošská píčovina, která se bez jakéhokoliv smysluplného navazování vrhá z jedné scény do druhé. Došlo mi, že to má být kritika konzumní společnosti a znuděnosti těch bohatých, ale je to fakt píčovina, jen dobře zahraná (proto ta *). S tímhle scénářem to fakt líp udělat nešlo. Tu opici, co to napsala, by ale měli zavřít za zločiny proti lidskosti.

plakát

Úhel pohledu (2008) 

Dobrý 45 minutový film, který byl dle mého trochu neuměle natažen na dvojnásobek.

plakát

Velká vánoční jízda (2011) 

Boží vánoční komedie, kdy syn Santa Clause kdovíkolikátého přenesl roznášení dárků do 21. století. Teda spíš do 24. století, protože ty supersaně vypadají jako kříženec santovských saní a Pickardovy Enterprise. K tomu je tu ještě nešika syn-outsider, který má samozřejmě větší srdce než mozek a všem nakonec po průšvihu nadělí lekci, o čem Vánoce jsou. High-tech skřítkové a přestárlý bývalý Santa s přestárlým sobem už všemu jen nasazují korunu.

plakát

Vrahouni (2010) 

Bohužel mi tohle přišlo jen jako slabý odvar pana a paní Smithových. Má sice jiskru, skvělé herecké výkony, propracované akční scény i vtip a celý film báječně utekl, ale nemůžu se zbavit (nejspíš oprávněného) dojmu, že potenciál zůstal velmi silně nevyužitý. Příjemná komedie na odpoledne, nic víc, nic míň. Škoda.

plakát

Rukavička (1941) 

Strašně naivní film, který lehce hraničí s pohádkou o tom, jak hloupý Honza ke štěstí přišel, vzal si milovanou chudou holku a bohatá princezna se zlým princem byli potrestáni. Ale v době vzniku lidé takovéhle filmy potřebovali jako sůl.

plakát

Po zániku Země (2013) 

Už dlouho jsem nezažil film, ve kterém by mi jedna z hlavních postav takhle lezla na nervy. Naprosto nedisciplinovanej spratek se diví, proč ho nevzali do armády. Doufal jsem, že jestli to ten parchant přežije, tak o něj taťka zlomí ten high tech klacek. Kdyby tam byl sympatičtější (a talentovanější) herec, tak by to bylo pěkné nadprůměrné sci-fi. Takhle je to film, který spíš překousnete namísto toho, abyste si ho užili.

plakát

Atlantis (2013) (seriál) 

Úžasný námět, dobré nápady, využívání antické mytologie, Herkules jako opilec a Pythagoras jako ucho. Ale tak nudně natočený seriál jsem dlouho neviděl. K dobrému hodnocení stačilo, aby se toho chopil někdo schopnej, ale tohle je fakt příšerná, nekonečná, trýznivá, bolestivá nuda.

plakát

Minisukně (2010) (TV film) 

Návod k použití: 1) Pusťte si tento dokument. 2) Vypněte zvuk. 3) Užívejte si obraz.