Reklama

Reklama

Dredd

  • Velká Británie Dredd
Trailer 1

Budoucnost. Z Ameriky je ozářená pustina. Na jejím východním pobřeží, od Bostonu po Washington, D.C., se rozkládá Mega City One, rozsáhlá megalopole plná násilí, ve které více než 400 milionů obyvatel přežívá v neustálém strachu. Na pořádek v ulicích dohlíží takzvaní Soudci – vymahači práva, porotci, soudci i vykonavatelé rozsudku v jedné osobě. Takovým Soudcem je i Dredd (Karl Urban), který od svého nadřízeného dostává za úkol vyzkoušet v praxi novou Soudkyni Cassandru Anderson (Olivia Thirlby). Čeká je zdánlivě snadná práce – vražda v nechvalně proslulém dvousetpatrovém slumu, který provozuje bezcitný klan Ma-Ma. Když se ale pokusí zatknout jednoho z přisluhovačů klanu, Ma-Ma neprodyšně uzavře celou budovu. Oba Soudci se ocitají uprostřed brutálního a nelítostného souboje o přežití. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (1 191)

novoten 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce vychtěný nesmysl, který si nevědomky podává ruku s neumělým předchůdcem z devadesátek. To je pak o to vtipnější, že se ze všech sil snaží právě takovým zbytečným přírůstkem nebýt. Jenže Karl Urban je nevyužitý, pohledná Olivia Thirlby má nevděčnou roli nadaného nováčka, Lena Headey coby hlavní lákadlo nevystoupí ze škatulky anonymního záporáka a brutální akce nudí snad po třetí přestřelce. Nechápu, kam chtěl Garland směřovat a proč na to šel právě tudy, když jindy mě často baví nebo rovnou fascinuje. Dredd totiž většinu času naznačuje svět, ze kterého ukáže jen pár střípků a daleko větší prostor dává prvoplánově nepřístupným výjevům a s odpuštěním pitomým zpomalovačkám (bez kterých by trval slabou hodinku). ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nebudu tento remake srovnávat se Slyovým snímkem protože tenkrát byla jiná doba a lidi nevyhledávali temné snímky, jak je tomu nyní. Nový Dredd je efektivní, krvavý a hlavně "přímý". Jde rovnou k věci, přesně jako stroj. Právě ta jednoduchost je ale dvojsečná zbraň - na jednu stranu dělá film efektivní a nenudící blbinkou, na kterou se podíváte rádi i podruhé, na druhou stranu víte, že pokud chcete hledat nějaké propracované charaktery, tak tady je nenajdete. Nicméně to vám nebude vadit, protože soudce Dredd i Ma-Ma (v podání skvělé Leny) jsou postavy, které budete mít rádi nebo je budete rádi nenávidět. Očekávání byla splněna, možná i mírně překročena. 80 %. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Všetko podstatné, čo divák potrebuje vedieť je povedané v prvých 10-tich minútach. Potom začína masaker...,dobre ozvučený akčný masaker, ktorý po dlhej dobe poriadne rozhýbal moje domáce kino. Uzamknutá budova a obrovská presila pripomenie nedávny indonézsky akčný koncert The Raid.Toto je ale komiksová adaptácia a myslím, že je na úrovni. je štýlová, plná spomalených záberov, ktoré tu výnimočne majú svoje miesto a sú skvelé. Veľmi efektívne vyznievajú scény s novou drogou Slo-Mo spomaľujúca vnímanie. Kopanec do riti a strmhlavý let z mrakodrapu si môže grázlik vychutnať až niekoľkonásobne dlhšie. Je to taký "bonusový trest" tesne pred tým, ako sa pri dopade na zem rozseká na kusy...Celkovo veľmi vydarené a dosť krvavé spracovanie, podstatne lepšie ako zo Stallonem. Zaujímave je, že K. Urban narozdiel od Stalloneho helmu nezloží. 80%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Puvodniho Dredda mam hodne rad a tak me tenhle novej nechaval vcelku chladnym, jelikoz misto borce Slye tu je nevyraznej Urban, jenze uz behem par minut mi bylo jasny, ze tohle bude jizda. Zadnej slozitej pribeh, proste vyrubavacka smejdu v jednom panelaku ala Punisher a zarostlej Urban ani jednou bez helmy a cedici mezi zuby jednu hlasku za druhou. Tohle mu proste desne pridava, takhle vypada Dredd jako nejakej robot, kterej ma tu svoji pravdu a de si za ni pres mrtvoly bez moznosti jakykoliv dohody. A tak vetsinu casu vyplnuje super hudba, perfektni triky a neustaly prestrelky jakymkoliv kalibrem, co je zrovna po ruce, mrtvoly jdou do stovek, rozcakavaj se na chodniku nebo na zdi a je to naprosto kurevska zabava od zacatku do konce. Lepsi 4*. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ploché jak Nizozemí, lineární jak... ale na tom nesejde. Snad ani toho napětí není mnoho, jediné, co celkem šlape, je akce. Na druhou stranu, stupidní elementy trčí a rozbíjejí nějakou zřejmě zamýšlenou pochmurnost a fatalismus. Jsem rozpačitý. Nedoporučuji sledovat měkkým povahám. Nicméně věci, co šly pojmout naturalisticky, byly filmovány až cudně a ucukávalo se pohledem. Jakoby chtěli točit proudy krve a bezohledného násilí bez Rka. ()

Galerie (188)

Zajímavosti (38)

  • Měna, kterou se ve fiktivním městě Megacity platí, je pojmenována kredit. Žebrák před blokem budov Peach Trees drží ceduli s nápisem: "Jsem bezdomovec, který se poníží, aby získal kredit." (Linkyc)
  • Ma-Ma (Lena Headey) byla původně míněna jako starší ženská postava. Headey ale přesvědčila scenáristu Alexe Garlanda, aby ji změnil v ženu ve středních letech, která nenávidí muže. (Linkyc)

Související novinky

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

16.07.2018

Duncan Jones (Warcraft, Zdrojový kód) má zkušenosti jak s malými indie projekty, tak i velkými studiovými blockbustery. Jeho nový film by pak měl být mixem obojího, jedná se totiž o adaptaci herní a… (více)

Natalie Portman čeká Anihilace

Natalie Portman čeká Anihilace

05.08.2017

Alexe Garlanda vždycky zajímala nevyzpytatelná budoucnost. Jeho scenáristické portfolio zahrnuje 28 dní poté, Sunshine, Neopouštěj mě a Dredda, tři roky zpátky se pak odhodlal i k režii a nadělil nám… (více)

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

11.05.2017

Pokud ještě pořád doufáte, že se Dredd z roku 2012 dočká pokračování, můžete to oficiálně vzdát. Produkční firmy IM Global a Rebellion totiž postavu přesouvají do televize, kde se drsný soudce z 22.… (více)

Dočkáme se pokračování Dredda?

Dočkáme se pokračování Dredda?

05.04.2014

Předloňská akční comicsovka Dredd bolestivě propadla. Podobně jako letošní Robocop ale dokázala vydařeně oživit sporadicky debatujícího drsňáka, který s velkým kvérem zjednává pořádek v… (více)

Reklama

Reklama