Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční

Recenze (1 190)

plakát

African Folktales, Reimagined (2023) (seriál) 

Spíš slabší. Celé to dobře vypadá a prezentuje to neobvyklé prostředí, ale dost příběhů není příliš dobře zpracovaných a herecké výkony mají k dokonalosti daleko. Nejlepší byl asi 6. příběh, tomu není příliš co vytknout a dal bych mu lepší 4*. Druhá nejlepší byla asi jednička, která nabízí relativně ohraný příběh o pomstě, ale slušně zpracovaný. Lepší 3*. Trojka měla slušné propojení nového prostředí s lidovou pověstí, ale herecké výkony, obzvlášť dětí, zde byly tragické. Slabé 3* . Příběh 5 tak nějak prošuměl (2*), dvojka vyzněla do ztracena a nevím, co vlastně chtěla říct (2*) a čtyřka se mi za 1) nelíbila a za 2) nemám tušení o co tam šlo a jak to vlastně dopadlo (0,5*). Možná to byl zajímavý náhled do jiné kinematografie, ale ne příliš dobrý a ta originalita tam příliš cítit nebyla.

plakát

Agent Elvis (2023) (seriál) 

Ne, raději Archera.

plakát

Archer - Into the Cold (2023) (epizoda) 

Nic extra speciálního. Prostě jeden mnohem delší díl, který ale nijak moc nevybočuje kromě toho, že mírně seriál uzavírá. Ne nějakým závažným nezvratným způsobem, ale konec to je. Sám o sobě je to relativně standardní díl, který nijak neurazí, ale ani nenadchne. Jen ten Archer je to opět zase nějak schopnější, než v minulých řadách byl.

plakát

Brutální vedro (2023) 

Ovšem Hospodářský, ten zvuk v tvém věku, to je ostuda!

plakát

Černé zrcadlo - Joan je hrozná (2023) (epizoda) 

Zajímavý námět týkající se extrémně aktuálního tématu, ale ne tak úplně zvládnuté zpracování, které upadá víc a víc do frašky a konec je překombinovaný a ne moc podařený. Zcela fiktivní firma Streamberry se tam nechala zobrazit až překvapivě negativně.

plakát

Dreamzzz: Zkoušky pronásledovatelů snů (2023) (seriál) 

Z mého dospělého pohledu ničím zajímavé, bez zajímavých nápadů, které by zaujaly. Vzniklé asi spíš jen z  povinnosti než snahy o kvalitní dílo. EDIT: Po dalších 10 dílech nechávám stejnou známku. Ty postavy jsou strašně nezajímavé a nesympatické (hlavně kluci) a rozřešení zápletek není nic moc. Opakovaně tam někdo jedná sobecky a přivede všechny do velkých problémů, ale ne že by se na něj jiní zlobili a byl by z toho konflikt, ale tady se to vůbec neřeší, jako by se to nikdy nestalo. Nikdo si o tom nepromluví, nic a působí to pak strašně nevěrohodně. Na to, že se má jednat o snový svět, kdy si každý může vysnít ty nejúžasnější věci, to postrádá představivost a většina problémů se řeší střílením z různých pistolek.

plakát

Gotham Knights (2023) (seriál) 

Ještě, že už je konec. Ještě jednou slyšet "two-faced politican", tak mi asi rupne žilka. Autoři použijí jednu jedinou klasickou postavu a místo alespoň trochu slušné subverze, kdy byl neustále naznačován (naznačován je slabé slovo, spíš mě tím mlátili po hlavě) standardní vývoj a jediným trochu přijatelným a originálním východiskem by bylo zakončit to jinak, s tím, že Harvey přemůže své temné já, to skončí absolutně klasicky a nezajímavě. Jako by tam celou dobu byla postava, které by všichni celou dobu říkali, tedy, ty jsi ale joker, chechtala by se a dělala žertíky a nakonec se z ní stal Joker. Vskutku zajímavě pojatý vývoj. Ale co taky čekat od tvůrců, co nedokážou napsat rozumný příběh a ani zajímavé postavy, které by se netopily v klišé? K tomu je potřeba přidat zřejmě mizerný rozpočet, kdy většina soubojů probíhá mimo záběr, aby moc nestály. Závěrečný výbušný "spektákl" chápu svým symbolismem (opravdu není těžké ho vidět), ale logika, se kterou se k němu došlo, si ani nezaslouží být logikou nazývána. 20 % a jedině dobře, že další řada nebude. P.S.  Přes to všechno, co bylo špatně, mám největší problé ms jejch sovími fakty. Když už mám kurva padouchy stylizované do nějakého zvířete, tak si o něm něco zjistím a nevymýšlím si blbosti. A to jste věděli, že sovy nemají žádné predátory? A že si nestaví hnízda, ale vyhánějí jiné sovy (které zřejmě předtím taky vyhnaly jiné sovy, které si hnízda koupily v domácích potřebách)? A že střílí laserové paprsky z očí?

plakát

Hero Inside (2023) (seriál) 

Ech, úplně si dokážu představit, jak z toho Tencent udělá mobilní hru, která bude ještě otravnější, než je tenhle seriál s chabým příběhem o sbírání stvoření, která jsou pak použita k boji s jinými sběrateli, plný nesympatických postav a s průměrnou akcí. 30 %.

plakát

Hledá se Michael (2023) odpad!

To je ale výblitek. Extrémně nesympatický milionářský synek z nóbl rodiny se jen tak nelogicky rozhodne najít tělo svého 23 let ztraceného bratra a protože fotografie, kterou mají, se týká úplně někoho jiného, tak ho skupina místních průvodců se vystavuje nebezpečí a musí hledat podle jeho rolexek, zatímco náš nesympatický protagonista sedí v základním táboře a uděluje jim rádoby rozumné instrukce. Když se blíží závěr a chybí nějaké završení, tak vymyslí úplně nechutný plán B, kdy navštíví rodinu zesnulého, kterého našli na hoře as slíbí jim, že ho přivezou dolů, ale jen a pouze, pokud nenajdou tělo debílkova bratra, protože pak by měli závěr a neměli by potřebu rodině pomáhat. Díky tomu si na konce můžeme na konci vychutnat záběry, toho, jak citlivě před kamerami předávají tělo rodině, včetně plačící dcery. Tělo, které je představitelovi zcela ukradené, ale potřeboval vydojit dobrý závěr, jako skvělý lidumil. Celé je to pak završeno rozlučkou na jejich rozlehlém panství, která má vzbudit soucit. V dokumentu celkem nepřekvapivě chybí informace, jak se rodina snažila žalovat každého, kdo měl s výpravou jejich zesnulého syna něco společného, což byl zřejmě jeden z důvodů, proč náš milý Spencer nikdy dřív neměl přístup k fotografiím z výpravy, které byly v držení žalovaných.

plakát

Informa (2023) (seriál) 

Nějakou dobu jsem čekal, kdy se tam objeví Kiryu, protože to svou bombastičností připomíná hodně Yakuzu, ale až příliš z toho čiší televiznost a úplný konec to totálně zabíjí. Přiznám se, že jsem ten příběh s oběma chlápky a panem bossem ani moc nepochopil. Unikala mi motivace. Špatné to úplně není, je to taková lepší dvojka, ale na 3* to úplně nemá.