Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Když se mě někdo zeptá na nejlepší film, který jsem kdy viděl jako první mě vždy bez dlouheho přemýšlení napadne Forrest Gump. Prostáček jenž se svou bezprostředností stane součástí událostí ktere tvořili dějiny a setká se se spoustou významných lidí. Tom Hanks ve sve životní roli, jineho herce si prostě neumím pro tuhle roli představit, Tom Hanks pro mě bude vždy Forrest. Film jsem viděl snad už stokrát ale vždy když si ho pustím znovu tak je to jako bych se na něj díval poprvé. Na některe sceny nezapomenu, at už se jedná o Bubbovo kuchařske umění, scénu s bonbonierou a její přirovnání, nebo peříčko kterým film začíná i končí a krásně vystihuje poetiku filmu. Nesmím ani opomenout soundtrack, ten ja osobně považuju za nejlepší jaky se u filmu vyskytnul. kdo miluje hudbu let šedesátých tak se mnou bude jistě souhlasita a při poslechu příst blahem. Nádherný film u kterého se zasmějete i dojmete, takových moc není.

Prázdniny v Římě

Prázdniny v Římě (1953)

Nádhera. Kouzelný film. Nadpozemsky krásná Audrey Hepburn. Jemně davkovany humor a konec kdy mi spadlo něco do oka.

Sloní muž

Sloní muž (1980)

Tento snímek jsem viděl až po surrealistických hádankách jako Mullholand drive či Lost Highway, takže jsem čekal další typickou lynchovinu. Ale tento film byl upně jiný a jen steží byste poznali že tohle natočil David Lynch. Film se naprosto vymyká jeho typické tvorbě možná měl Lynch dál točit takovehle "normální" filmy protože tenhle film je nejlepší, který jsem od něho viděl. Neumím to dost dobře vysvětlit ale tenhle film na mě pusobí jako z jiného světa,celou dobu jsem od něj neodtrhl oči. Zvláštní atmosféra filmu podrtžená tím že snímek je černobílí což byl v tomhle případě napad s N, v barvě by ztratil něco ze svého kouzla. Několikrát mě film dostal tak že jsem měl slzy na krajíčku, což není tak zvláštní protože hodně filmů mě dokaže dojmout ale žádný mě ještě nerozplakal, až tento a to se nestydím přiznat na konci jsem řval jako malý dítě. I proto je pro mě tenhle film tak vyjímečný. Natožen byl už v r.1980 a ja ho viděl až o Vánocích 2008 nechápu jak se mi mohl tenhle klenot tak dlouho vyhýbat. Poselství filmu je lidstvem omíláno pořád, většina tomu říká klišé. I když to klišé je pravda pravdoucí tak lidi jsou nepoučitelní a budou dělat chyby pořád. A jake že je to klišé? podívejte se na tenhle film a pochopíte, a třeba se stanete i lepším člověkem....

Tanec s vlky

Tanec s vlky (1990)

Neskutečný filmový zážitek. Kevin Costner si mě tímto filmem navždy získal. Nádherný příběh o pozvolném překonávání barier a postupné zbližování veterána občanské války s indiány. Indiáni narozdíl od mayovek jsou tady lidmi se svými emocemi, zvyklostmi, strachem z postupujících bledých tváří, a plní nejistoty z budoucnosti. Je opravdu zážitek sledovat to pomalé otukávání a překonávání počáteční vzájemné nejistoty, a pustupné zbližování až nakonec vznikne přátelství na život a na smrt. Divák je ohromen tou indiánskou charakterovou čistotou a schopností užívat si život takový jaky je. Sonda do života jednoho kmene který chtě nechtě kráčí vstříc nevyhnutelnému. Na druhe straně ve vás probudí vztek a bezmoc ta nadutost postupujících bílích, kteří indiány berou s předsudkem jako divochy které je potřeba vyhubit. Film zdobí nádherná krajina, tak nějak si předtavuju périe, a dokresluje ho vynikající hudba. Celý film je dokonalý a když už si myslíte že nic lepšího už nemuže přijít tak konec vás vyvede s omylu. Konec je vyvrcholení celeho příběhu a probudí ve vás vlnu emocí. Tohle je vybroušený klenot celé historie kinematografie, takový film vznikne jednou za 100 let, a možná ani to ne.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Pro mě jeden z nejkrásnějších filmů který živočišný druh s názvem člověk stvořil. Vyjímečný film, takových moc není. Co mi na filmu vadí? NIC, a takových filmů u kterých neumím najít chybu spočítám na prstech jedné ruky. A ješte dodatek: to spíš vyvrátím Obecnou teorii relativity než pochopím hodnocení pod 3* či dokonce odpad.

Pátý element

Pátý element (1997)

Pro mě je to dokonalý film. Asi proto že je tak jiný. Humor, hlášky, výprava, Oldmanův záporák, Willisův klaďas, Milla kterou si nejde nezamilovat, Tucker který je jednou zralý na ránu a pak zase hodí takovou hlášku že mu to odpustíte. Zktrátka kultovní nezapomenutlný film který miluju i za to jak je vzdálen Hollywoodu. Vždy je dokonalý čas si tuhle dokonalost pustit.

2001: Vesmírná odysea

2001: Vesmírná odysea (1968)

Tenhle film bude vždy rozdělovat lidi na ty co ho považujou za dlouhou a nudnou podívanou o ničem a na ty pro které Vesmírná odysea znamená vrchol scifi. Já se už po prvním zhlédnutí zařazuju k te druhé skupině. Zážitek z filmu roste s každým dalším shlédnutím.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

první film od Tarantina, ktery jsem viděl. Přiznám se že jsem ho viděl až docela pozdě až okolo r.1999 ,věděl jsem že má nálepku kultovní a po jeho shlednutí jsem věděl že tato nalepka je na místě. Nejvíc mě zaujalo že jednotlive historky byly časově přeházené což byla změna oproti jiným filmum a mě připadala genialní, samozřejmě jsem nevěděl o jiných filmech ktere byly natočeny podobně př.Gauneři atd. A další věc ktera film proslavila a sice hlášky-ty jsou skutečně famozní, a staly se součástí slovníku nejednoho diváka aspon u mě to tak je. Uryvek z Bible ktery četl Samuel L. Jackson než to někomu vyprázdnil do ksichtu jsem se naučil nazpamět :-) Scenu s panem Wolfem ktery řeší problemy jsem si pouštěl misto večerníčku. A soundtrack který ostatně zdobí většinu Tarantinovských filmu je jeden z nejlepších který se u filmu objevil. Pokud Vám nevadí "trochu" krve, nevadí vam slovo "fuck" a pokud máte rádi Johna Travoltu (když ne tak po tomhle filmu ho rádi mít budete) tak tenhle klenot prostě musíte vidět. Když ne tak s Vámi není něco v pořádku.

Zjizvená tvář

Zjizvená tvář (1983)

Fascinující. Rychlí vzestup a ještě rychlejší nevyhnutelný pád, drogy ktere člověka zničí vechno už tady bylo ale tady je to natočeno famozně. Al Pacino jako vždy perfekt. Ta ironie na konci....World is....

Ztraceno v překladu

Ztraceno v překladu (2003)

Nádherný, lidský a citlivý film. Hned napoprvé mě dostal, a po každém dalším zhlédnutí v něm objevím něco nového. Celý ten příběh a zvláštní pozvolna se rozvíjející vztah vám vlévá radost do žil. Upřímné, opravdové a uvěřitelné což podtrhuje konec který se u mě zapsal do mých top filmových nezapomenutelných zážitků, a taky díky výborným hercům, oba v životních rolích, oni to nehráli oni to prožívali.