Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (24)

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Bohužel za mě nejslabší díl. Ačkoli to dějově bylo super, hodně mi tam scházelo to co je pro tuhek sérii typické: humor a kvalitní hlášky. Celé to jelo na hodně vážnou notu a to není to co od této série čekám. Škoda no :(

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

S tím rádoby humorem se tady až moc tlačilo na pilu a "dětská" složka to celé poslala do kytek úplně. Škoda, přitom Bale byl jako záporák vynikající a Natalie Portman jakožto super hero taky.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Když to ohodnotím zpětně v kontextu shlédnutí závěrečného dílu. Tak Poslední z Jediů si odemne odnáší o hvězdu míň než jeho nástupce. V kontextru trilogie je to díl který promrhal drahocenný filmový čas, čas který mohl být použit k rozvinutí loru SW universa a přípravit tak živnou půdu pro poslední díl. Ten kvůli tomu musel být uspěchaný a nevysvětlil tak dostatečně problematiku síly a i návrat nejmenovaného sitha. Celkově tak podkopává pokus o restart série. Filmově to ovšem není až tak nepovedený díl. Oproti poslednímu dílu zde není tolik nelogičností, kde by se musel fanoušek chytat za hlavu a říkat si "WTF?" Na druhou stranu z velé trilogie je to asi nejnudnější kousek. S odstupem času si vlastně ani pořádně nedokážu vzpomenout co se v tomhle dílu vlastně stalo, krom toho že Rey našla Luka a dostala základní výcvik. Možná, že by nebylo špatné, kdyby se linka s Finem úplně zahodila a dal se Rey a Kylovi větší prostor. V kontextu závěrečného dílu by jim to určitě prospělo.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Když to shrnu kolem a kolem, tak scénář filmu není vlastně vůbec špatný. Celou dobu jsem se docela dobře bavil. Postavy neměly žádné úplně pitomé dialogy, občas přišel nějakej ten fórek, akce bylo tak akorát a rozhodně mi nepřišlo (jak jsem se dočetl v některých recenzích či komentářích), že je děj něj roztříštěný. Dokonce Adam Driver alias Kylo Ren se stal snesitelným (možná se za ty roky konečně naučil trochu hrát). Celej film ale zbytečně sráží egomaniactví režiséra, který zbytečně popustil uzdu své fantazii a ve filmu sde nachází několik absolutních WFT momentů, kdy se kažý fanoušek SW musí chytat za hlavu. Pamatujete si jak Joda vytáhnul za pekelného soustředění X-Wing z bahna? Jo tak to byl totální hovnař, Rey ho strčí do kapsy s oběma ukazováčky v nose při stojce na hlavě. No a kromě až neuvěřitelných hrátek se sílou je tady potom ten konce, o tom ale nebudu nic prozrazovat. Ať si každej udělá obrázek o možnostech odboje sám... Jo abych nezapoměl, asi je to i tak lepší než minulej díl. Ten byl totiž děsivá nuda.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Zatím jsem viděl tři epizody a jsem velice mile překvapen. Některé povídky jsou zpracovány moc pěkně přestože jsou dost zkrácené. Nicméně povídka se sylvánem byla osekaná až moc. Na druhou stranu jsou zde i věci navíc oproti knížkám a ty jsou hodně podařené.

plakát

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw (2019) 

Kdyby se to jmenovalo jakkoli jinak, tak tomu dám o hvězdu víc. Tohle s F&F nemá společného vůbec nic.

plakát

Deadpool (2016) 

Teď jsem jen tak zajímavosti projížděl diskuzi pod recenzí na nejmenovaném portálu. A padla tam otázka: Pro koho se takové filmy točí? Odpověď: Tenhle film je pro všechny co zbožňují humor za hranicí korektnosti a morálky, nestydí se zasmát vtipu o postiženém nebo nemocném. Pro ty co jim nevadí nějaké to sprosté slovo a pro ty co viděli SW, X-Men a 96 hodin. Pro ty co nemusí v každém filmu hledat filozofickou odpověď na problémy světa. Enjoy tenhle film je vážně jízda.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

V jádru je to dobrej SW film o tom žádná a možná bych byl i ochotnej tomu dát 4*, ale nemůžu. Ačkoli jsem se celý čas v kině docela dobře bavil a ve filmu nejsou pasáže, který by byly vyloženě nudný, tak jsou tu věci, který si mol rejža se scénáristou odpustit a nemluvím o "vypůjčování" si z předchozích dílů, mluvím o klíčových postavách: Kylo Ren naprosto neschopnej Sith učedník, za kterýho by se styděl i Dooku, Rey co to udělá z 0 na jedie za 5 minut. Ten černoch (jak že se to jmenoval) co dostával od malička vojenskej výcvik a vyrostla z něj totální srágora. No nejlepší postavou byl ten malej kulatej robot. Jinak celej film docela dobře odsýpá, herci hrajou celkem slušně, je tu pár emocionálně ypjatých scén a pár podařených akčních scén a pak je tu taky jeden naprosto ZMRŠENEJ soubouj se světelnými meči. Až na ten poslední bod je to všecko z obsahovýho hlediska tak nějak v normě, ale zase to není nic z čeho bych se posadil na zadek.

plakát

Hrajeme s Alim (2015) (pořad) odpad!

Vymyslet takovou sračku to už chce pořádnou dávku idiocie. Být jedním z účinkujících to chce pořádnou dávku zoufalství.